Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default o intrebare pt meseriasi

    este posibil sa se decodeze hardware fluxul mpeg-2 cu placile de pe piata (tv tunere cu mpeg2 hardware)si altdvb sau dvb dream ?

    multam

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este posibil.chestia ca o placa daia costa destul de mult

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    leadtek are a placa tv tuner PCI cu hardware mpeg2 la 100 euroi.


    2.1 Al ,1.9 Al inv .3 db ss2 , AMD 64 3200+ , ati X800 saphire

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: o intrebare pt meseriasi

    Quote Originally Posted by nfsu
    este posibil sa se decodeze hardware fluxul mpeg-2 cu placile de pe piata (tv tunere cu mpeg2 hardware)si altdvb sau dvb dream ?

    multam
    nu am intzles intreabarea
    vrei sa vezi programe tv din tuneru de cablu cu alt dvb?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu , vreau sa decodez harware mpeg2 stream provenit din ss2 ( in loc de decodarea software cu filtru intervideo)

    asta ar fi placa http://www.leadtek.com.tw/multimedia...vr2000_1.shtml

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Meath, Ireland
    Posts
    827
    Posts Thanks / Likes

    Default

    man este o solutie mai complicata .. dar trebuie sa cauti tu.. eu am dat odata intamplator de ea.. se facea cu o placa decoder mpeg2.. mi se pare hollywood (sau cam asa ceva)

  7. #7
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PVr 2000 nu are nici o decodare are codare hardware mpeg2, adica atunci cind inregistrezi de pe o sursa analogica (tunerul incorporat sau intrarile video ale placii) iti salveaza streamul in format mpeg-2 folosind un procesor specializat, astfel incit procesorul calculatorului nu mai e folosit deloc pentru aceasta actiune. Chestie care nu are nici o legatura cu placa de satelit oricum.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am zis ca daca are encoder merge si in sens invers (decoder) .


    multumesc

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Interesant subiectul.
    Mai ales ca leadtek expertul costa cam 90 USD cu tot cu TVA si are si decodare pe 10 biti si functie de inregistrare direct in mpeg4 (din pacate in timp real nu este posibil decat pt procesoare mai mari de 3 GHZ).

  10. #10
    Ex-Hermanstadt Master
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    74
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oameni buni, nu mai aberati atata!
    Va dati cu parerea asa, ca la piatza.
    Cu leadtek-ul vezi numai programe provenite de pe cablu sau antena.
    Poti sa faci captura(encodare) chiar daca ai procesor mai mic(peste 1 G), fie el si AMD.
    So, ca sa nu o luati pe gesite, lasati subiectul ca nu merita.
    Mai induceti si lumea in eroare.
    Eu am un tuner WinFast Expert 2000XP de la Leadtek, si fac captura lejera mpeg4 cu un procesor Athlon 2500+ cu frecventa lui reala de 1837Mhz.
    Oricum, daca aceasta "solutie" ar fi fost functionala, a-ti fi gasit-o deja pe multe forum-uri.

    Numai bine!
    Skystar 2 rev 2.3, Optibox 550s, Sunray Sr4, Gibertini OP 75, Offset 1,1m, Moteck HH SG 2100, Optibox HH DM2200

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irishman
    man este o solutie mai complicata .. dar trebuie sa cauti tu.. eu am dat odata intamplator de ea.. se facea cu o placa decoder mpeg2.. mi se pare hollywood (sau cam asa ceva)
    intradevar asha e.
    asta e singura solutie

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irishman
    man este o solutie mai complicata .. dar trebuie sa cauti tu.. eu am dat odata intamplator de ea.. se facea cu o placa decoder mpeg2.. mi se pare hollywood (sau cam asa ceva)
    intradevar asha e.
    asta e singura solutie

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default ss2+dxr3

    ce repede se aprinde lumea.

    Ce este insa interesant este ca ideea de a decoda hardware fluxul mpeg provenit de la SS2 mi-a venit si mie acum vreun an atunci cand de cand am placa asta DVB.
    Pana la urma SS1=SS2+un decodor hardware pentru mpeg2.Nu sariti, stiu ca mai sunt si alte diferente (sensibilitate tuner, posibilitati handling stream-uri de date etc).

    Cum pasiunea mea dintai au fost dvd-urile, aveam si mai am inca in dotare 2 placi Creative DXR3, destinate explicit decodarii mpeg hardware.Din cate stiu exista si o alta versiune a placii asteia numita Hollywood+.Cu un astfel de DXR 3 am vazut eu primele dvd-uri acum ceva ani - calitatea pe TV e foarte buna si stream-ul audio digital out se auzea super dolby digital sau dts folosind un decodor extern.Placa e atat de bine facuta incat am vizionat dvd-uri fara probleme pe un pentium 1 la 166 Mhz.

    Acum un an cand mi-am luat ss2 chiar am investigat posibilitatea de lega cumva placile astea doua in ideea de a decoda hardware fluxul mpeg de pe satelit.Dar nu am gasit nici un soft care sa faca asta, desi discutii pe tema asta se purtau.

    Acum am cautat din nou si se pare ca a aparut ceva http://dvbportal.dyn1.de/forum/index...y;threadid=195

    Problema e ca viewer-ul asta dvb nu prea cred sa mearga cu s2 emu

    O sa verific si va spun.

    bafta
    grab

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Meath, Ireland
    Posts
    827
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hollywood+ este acelasi lucru cu dxr3 .. din cauza ca driverele de la dxr3 nu mergeau pe xp.. am folosit driverele de la sigma (hhplus). Se poate face decodarea.. nu am incercat.. ideea e din dvbdream sau dvbportal nu mai stiu care din ele trebuie sa selectezi la decoder placa dxr3 sau ma rog hollywood+. O sa ma apuc si eu in weekend sa testez.. ca daca tot le am cred ca merita...

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Ovizel
    Oameni buni, nu mai aberati atata!
    Va dati cu parerea asa, ca la piatza.
    Pe un forum fiecare poate sa isi spuna o paarere.

    Quote Originally Posted by Ovizel
    Oricum, daca aceasta "solutie" ar fi fost functionala, a-ti fi gasit-o deja pe multe forum-uri.
    Unele "solutii" nu se discuta fiind negijate, considerate neinteresante sau pur si simplu considerand ca ceilalti nu stiu. Este bine ca pe un forum la sectiunile respective sa incerci sa dezvolti un subiect nu doar sa cauti daca exista deja postari pe alte forumuri. Din cauza asta si a unor oameni care nu inteleg si discuta chesti deja discutate sau chesti care nu au ce cauta intr-o anumita sectiune se ajunge la o activitate slaba pe forum. Increderea in acel forum scade si scopul pentru care a fost creat practic nu mai exista. Si din aceste cauze si altele multe forumuri au scazut mult si asta nu cred ca este bine pentru noi.

    La o captura depinde de compresia pe care o faci daca este una software sau hardware, daca este mpeg1, 2, 4, daca este in timp real sau nu (daca poti sa vezi si pe monitor programul respectiv in timp ce ii faci si captura cu compresie). Mai depinde si de Windows cat de bine ruleaza sau nu. Pentru ca toate sa mearga la max este recomandat un procesor mai mare de 3 G. Asta poti sa citesti si in numerele di XtremPC. Fata de ce se scrie in practica mereu apar modificari in bine sau in rau. De asta exista si forum unde sa discutam fiecare ce stim si ce am intalnit in practica.
    Sper sa nu te superi dar asta este adevarul sau asa il vad eu.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intrebare?
    By patrocle in forum SD Receivers
    Replies: 2
    Last Post: 20th June 2006, 09:39
  2. Pentru meseriasi
    By medias71 in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 12th February 2006, 00:55
  3. Job pentru meseriasi
    By adned in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 11th January 2006, 22:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top