Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Problema DM800

  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema DM800

    Va salut....
    Am un Dreambox DM 800 HD-PVR si am o problema cu el.Mai exact cu pornirea lui...
    Cand il bag in priza apare doar logoul ala cu Dreambox (si ceva legat de sim) si apoi afisajul se face negru si nu mai merge nimic,nici din telecomanda si nici sa-l opresc din buton,in schimb se aude cum merge coolerul.
    DAR,daca inainte sa il alimentez il scot pe geam la frig si apoi il bag in casa si il pornesc toate merg perfect o perioada de timp,aproximativ 15-20minute.Apoi incepe si "sparge" imaginea si in final imi spune "tuner failed" si gata.Nu mai vad nimc,doar acelasi mesaj pe toate canalele.
    Ca imagine folosesc Nemessis,dar ma indoiesc ca ar fi de la imagine....
    Am cateva banuieli....Prima ar fi legata de vreun termic care declanseaza pe undeva,a doua ma gandesc ca ar putea fi de la ceva ce am miscat eu cand l-am mai desfacut ca sa ii curat si sa gresez coolerul,iar ultima banuiala ar fi de la radiatorul care se afla sub cooler.Ma gandesc ca e pe principiul celui de la calculator si pasta aia dintre radiator si procesor nu mai e buna.
    In concluzie daca aveti ceva sfaturi va rog sa ma ajutati.....Sau in cel mai nefericit caz sa imi spuneti pe unde as putea sa il duc la reparat in Bucuresti.
    Va multumesc!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu alta sursa.
    Succes !

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai sursa functioneaza perfect....

  4. #4
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    681
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa schimbi tunerul receiverului, asa se manifesta cand acesta are o problema, poti face un test cu tunerul scos sa vezi ca porneste fara probleme

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @tutu multumesc de sfat,o sa incerc sa fac asta.Dar ca idee pasta ia dintre radiator si procesor nu se schimba si ea dupa un timp?Eu am receiverul de vreo 3-4 ani si ma gandesc ca o fi si de la aia.Practic daca e foarte rece aparatul functioneaza perfect,dar daca se incalzeste un pic...la revedere!Daca ar fi de la tuner nu ar trebui sa mearga nici cand e rece,dar atunci merge!Oricum o sa fac si ce ai spus tu....

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai incercat sa ii pui racire suplimentara ? de ex un notepad cooler sub el ? sau sa pozitionezi receptorul pe '' cant '' pe verticala ? nu ar fi rau sa pui pe carcasa , in zona tunerului ( cu aparatul in pozitie normala ), un termometru , sa vezi la ce temperatura , se duce ...

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am revenit cu problema...
    Am dus aparatul la doi electronisti si ambii s-au declarat depasiti de problema.Asa ca v-as ruga daca se poate sa imi recomandati un service bun pentru astfel de aparate!Si daca mai e si prin Bucuresti cu atat mai bine!Multumesc...

  8. #8
    escroc sentimental Teacher
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Suceava
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,
    ***principale cauze la dreambox
    1. incerca cu alta sursa de alimentare.
    2. incerca cu alt tuner.
    3. verifica lipiturile de pe placa, condensatorii...

    Nu cred ca un electronist(care isi respecta numele de electronist) nu ar putea rezolva…
    Never trust a man who says, "Trust me."

    dm800hd se,dm500s,offset 1.0m->13e-16e-19e,offset 0.8m->1w,offset 0.8m->39e

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @anoxios l-am dus nu la unul,ci la doi electronisti,din care unul asta face de o viata si a zis ca nu ii gaseste nimic defect.Nu are lipituri dezlipite,tot ce el a masurat era functional,sursa alimenteaza in parametri ca m-am gandit si eu la aia.Vroiam sa stiu daca e cineva care sa se ocupe de asa ceva,dar electronist nu "reparator"" de ocazie!
    Uitasem....
    -am incercat si cu alte 2 tunere si tot nu merge.
    -I-am pus si alta sursa tot de la cel de la care am luat si tunerul si la fel face.
    -legat de lipituri reci si condensatori eu nu ma pricep sa intru asa departe in el,dar cum am spus,electronistul a zis ca e ok.
    E clar ceva pe termic.Pentru ca doar atunci cand se incalzeste face asa....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    165
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este posibil sa ai bile dezlipite la proc dar e foarte posibil sa capete procu defect intern datorita calduri,incearca la rep laptopuri sa-ti traga un cald la el sau eventual sa-i puna bile noi
    Last edited by radutyu; 28th March 2015 at 16:23.
    Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    CONGO
    Posts
    790
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se supraincalzeste procesorul ...singura solutie un atelier de reparat laptopuri si un meserias adevarat ...in Oradea e un meserias dar la tine in Bucuresti nu cunosc unul .Succes

  12. #12
    escroc sentimental Teacher
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Suceava
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, atunci ramane de facut reballing la CPU! (ori ai putea incerca si cu reflow)
    Never trust a man who says, "Trust me."

    dm800hd se,dm500s,offset 1.0m->13e-16e-19e,offset 0.8m->1w,offset 0.8m->39e

  13. #13
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai cooler in el e clona asa ca uita reballing si alte alea ca nu se merita ca si pret. La dm800 simptomele tale vin de la tuner.
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare , in urma cu vre'o 2 ani am avut acest receptor DM 800 HD PVR , se pare ca a fost cea mai ineficienta achizitie pe care am facuto . Se incingea , se restarta , se ...... , dupa ce am pus cooler pe el a functionat o vreme , dupa care a inceput iar nebunia . Atunci am hotarat sa ma joc pe el , citisem despre reballing , proces care se executa in ateliere de specialitate cu instrumentele necesare , insa am mers pe alta varianta , asta : https://www.youtube.com/watch?NR=1&v...ture=endscreen
    Dupa ce am studiat in amanunt aspectul legat de timp de temperatura , m'am riscat intr'un final.
    Se pare ca'l pacalisem , insa doar ptr. o perioada de timp ....vre'o 2 luni , dupa care a revenit la vechile obiceiuri , restart ......etc
    Am reusit sa scap de el , n'a fost tocmai un aparat multumitor .
    Nu recomand nimanui sa incerce acea metoda de resuscitare , insa mi'as permite sa indrum pe cei interesati spre alte aparate cu traditie , cu sustinere soft stabila .
    Vorba romaneasca... " dai un ban , dar stai in fata "
    Imi cer sczzzz daca am deranjat pe cineva , am considerat c'ar fi mai bine sa stim a ne feri de " chinezarii ieftine " .

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune-i pe procesor un ventiator de la pc-uri mai vechi,cu procesor amd k2 450,sau de la o placa video,al alimentezi doar la 5 volti,ai conector in zona si vezi cum se comporta.pune si o img noua care stii sigur ca merge si fa o proba,vezi cum merge in timp.apoi verifica daca se incalzeste tuneru exagerat.daca se,atunci schimba tunerul si poate ca si lnb-ul trebuie verificat.succes

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top