Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Directorul general al Radiocom (SNR), Gabriel Grecu, a fost revocat din functie

  Directorul general al Radiocom (SNR), Gabriel Grecu, a fost revocat din functiepentru intarzierea procesului de trecere la televiziunea digitala terestra

  Consiliul de Administratie al Radiocom (SNR) l-a revocat din functie pe directorul general al companiei, Gabriel Grecu, din cauza ratarii unor obiective de performanta, intarzierii procesului de implementare a televiziunii digitale si nerespectarii unor hotarari ale MSI cu privire la acest proiect, informeaza Mediafax, citand surse din SNR. Actionarul unic al SNR este Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI). Contactati de HotNews.ro, oficialii MSI au confirmat faptul ca Gabriel Grecu a fost revocat de la conducerea SNR de catre Consiliul de Administratie al companiei de stat.


  • "Hotararea privind revocarea lui Gabriel Grecu a fost adoptata de CA saptamana trecuta. Directorul tehnic al SNR, Eugen Brad, a fost numit director general interimar pana la numirea definitiva a unei persoane in aceasta functie. Revocarea lui Grecu a fost efectul neatingerii unor obiective de performanta stabilite prin contract. O parte dintre acestea se refera la pasii necesari implementarii televiziunii digitale pana la data stabilita si la nerespectarea unor hotarari ale actionarului unic cu privire la aceasta tema", au declarat pentru MEDIAFAX surse din SNR.


  Grecu a declarat pentru MEDIAFAX, in a doua parte a lunii februarie, ca Radiocom va relua licitatia pentru realizarea unei retele de antene care va permite operatorului sa furnizeze servicii de TV digitala, estimata la 120 milioane euro, dupa ce nu a primit nicio oferta pana la expirarea termenului, prelungit de trei ori.

  "SNR nu a primit nicio oferta pana vineri, 20 februarie, cand a expirat termenul de depunere. Interes din partea potentialilor ofertanti a existat, dar au solicitat de mai multe ori prelungirea termenului in vederea obtinerii de la bancii a finantarii necesare achizitionarii echipamentelor pentru reteaua de antene. SNR a prelungit de mai multe ori termenul, dar exista o limita. Din acest motiv, SNR va relua procedura de atribuire in cel mai scurt timp", a declarat Grecu la 23 februarie.

  Intrebat daca reluarea procedurii de atribuire a contractului nu va impidica Romania sa respecte termenul de trecere la televiziunea digitala, care expira la 17 iunie 2015, Grecu a afirmat ca intarzierea va fi recuperata.

  Cu o durata de doi ani si jumatate, contractul avea o valoare estimata de 531,4 milioane de lei, TVA inclusa (120,2 milioane euro), urma sa fie finantat din surse atrase (credit furnizor) si presupunea realizarea si implementarea a trei multiplexe nationale in vederea trecerii la televiziunea digitala terestra.

  SNR a castigat in iunie 2014 trei licente de TV digitala (multiplexe) pentru suma de 1,02 milioane de euro, in urma unei licitatii a autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM).

  Potrivit surselor citate, Consiliul de Administratie al SNR a stabilit ca obiectiv conducerii interimare mentinerea si implementarea proiectului privind televiziunea digitala. In perioada imediat urmatoare va fi analizata situatia si stabilita strategia viitoare.

  "De asemenea, Consiliul de Administratie a aprobat revocarea director economic al SNR, Adrian Victor Lupu. In plus, a fost reluat procesul de avizare a documentatiei aferente licitatiei proiectului privind televiziunea digitala", au mai spus sursele citate.

  In Romania, tranzitia de la emisia analogica terestra de televiziune la emisia digitala terestra trebuie sa se incheie pana la data de 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de Romania si a strategiei din acest domeniu adoptate de Guvern.

  Dupa aceasta data, orice transmisie analogica terestra va inceta, aceasta fiind inlocuita cu transmisia digitala terestra a programelor de televiziune si servicii multimedia suplimentare. Cu alte cuvinte, persoanele care receptioneaza posturile TV printr-o antena, fara a fi abonati la serviciile unui operator, nu vor mai putea face acest lucru de la 17 iunie 2015.

  Trecerea de la transmisia analogica la cea digitala permite transmiterea mai multor posturi TV cu o calitate superioara prin spectrul dedicat unui singur program TV transmis analogic.

  Un multiplex digital (licenta) reprezinta un grup de servicii de programe radio, TV si alte servicii multimedia transmise de la statii de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra.

  TVR a solicitat Guvernului, la sfarsitul saptamanii trecute, sa permita transmisia analogica terestra si dupa 17 iunie 2015, respectiv pana la 31 decembrie 2016, pentru ca toti platitorii taxei TV sa poata viziona in continuare programele Televiziunii Romane.
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2014
  Posts
  245
  Posts Thanks / Likes

  Default

  apropo de acest individ
  ,,Il vedeti pe acest Gabriel Grecu. Nu ati auzit de el. Este casatorit cu fiica lui Marin Negoe, generalul, seful directia a 5-a a lui ceusescu, ala cu uslasii si teroristii. Cumnatul sau Renato neagoe e omul lui Dimofte si popoviciu si imi ameninta mie copila in 2012.Grecu a facut zeci de contracte cu firmele private omnilogic si hp. A fost si la pdl si la psd dupa cum batea vintul. Cind a mai fost dat afara odata s-a cantonat la omnilogicul lui Marin si Magureanu.A incasat zeci de milioane spaga de la licitatiile cistigate de baietii cu ochi albastri. Nu e la puscarie, e liber doar ca e in gasca pierzatoare acum in razboiul dintre servicii. Cind a fost dat afara data trecuta, cumnatul renato umbla pe la politicieni cu un milion cash ca sa fie pus sef la radiocom la loc.Pina la urma a reusit. Cind a venit ponta a mai platit o cifra si a ramas iar sef.Totul e transpartinic, conturile elvetiene sa se umple in rest:apres moi le deluge e deviza tuturor managerilor de la firmele de stat.Nu exista curatenie partiala, doar generala, DTT sau tsunami. Dar de unde sa luam furci si topoare?))))))))))))Toti au ceva de pierdut. Pe linga grecu mai traiau inca vreo 200 de bagatori de seama in compania Radiocom.''
  https://www.facebook.com/mareaspovedanie.ro?fref=nf

 3. #3
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si tu il citesti pe Sima? ))
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  United States of Europe
  Posts
  17,549
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ar fi multe de spus despre SNR si legaturile sefilor cu alte servicii, dar nu e locul si timpul! Oricum, ala care a scris articolul, stia el ce stia...
  Problema e sa nu sapi prea mult, ca dai de ceva care miroase urat si ai mari sanse sa o incurci si tu!
  Oricum, fata de altii, Grecu nu era foarte rau, doar lingau! PDL-ul a intrat adanc cu bagatorii de seama in functii bine platite si foarte caldute! Pacat de SNR, oamenii cu adevarat profesionisti au fost inlaturati pentru a face loc lingailor!
  Salut Prieteni!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top