Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: Un sfat va rog

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default Un sfat va rog

    La 30km de Bucuresti (catre Oltenita) la parintii mei,nu mai intra sau intra foarte,,rau,, antena1,au un tv philips cu tub catodic(model cele de hotel nu stiu serie,,ma rog),vor neaparat sa vada acel post,mentionez ca exista digisatelit.In momentul de fata au o antena terestra din cele cu gratar in spate de la Obor luata in urma cu 2 sau 3 ani,am schimbat placuta de sus din antena si alimentatorul dar receptia este aceeasi,adica cu purici si neinteligibila in mare timp,pana in vara trecuta totul era aproximativ OK,mai bine mai rau dar erau multumiti,acum este numai rau,ce ma sfatuiti sa fac(cumpar)buget maxim 100ron(nu cred ca se merita mai mult ptr 1post de tv).Va multumesc si astept sugestiile dumneavoastra.

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by klm372005 View Post
    La 30km de Bucuresti (catre Oltenita) la parintii mei,nu mai intra sau intra foarte,,rau,, antena1,au un tv philips cu tub catodic(model cele de hotel nu stiu serie,,ma rog),vor neaparat sa vada acel post,mentionez ca exista digisatelit....
    Nu mai intra deloc antena1 de pe digi satelit de mult timp nici daca ai avea tv 4k
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un kit Freesat de la Carrefour si 99lei pe an . Asta iti trebuie .
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ruk22, stiu asta probabil din primele ore de cand a iesit de pe digisat,dar daca citeai mai atent te rog acolo zice ca exista o antena teresta cu care prinde acel post foarte rau,,,mariust5 prefer sa pastrez ab la digi,este la pachet cu cel de la mine din buc,nu doresc decat un sfat: ce antena terestra sa cumpar ptr a vedea acel post tv.Multumesc.
    Not offended....cer sfatul vostru pentru ca sunteti in domeniu.

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai asa zi de la inceput .

    E clar atunci , o antena terestra mai performanta si trebuie pusa cat mai sus posibil , si asa se trece la digital acusi , ia una compatibila pt digital .
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  6. #6
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    649
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena 1 si Pro tv nu au definit inca clar cum vor activa in digital terestru.Cu cartela/abonament sau gratuit.
    Ei inca nu s-au aliniat sa zic asa cum au facut tvr-urile oferind gratuit programele spre vizionare.

    Este cam riscant sa investeti intr-o antena terestra mai performanta ca mai apoi sa platesti si abonament.
    Antena 1 intra destul de nasol si in Prahova, din ce spui la doar 30Km de Bucuresti ma asteptam sa fie mai usor receptionabila.

    In conditile astea ai doua variante,ori astepti digitalizarea terestra ori mai bine treci pe abonament la cel mai ieftin provider satelit/cablu din zona ta.

    Ar mai fi un aspect,gratarele turcesti ruginesc si oxideaza ingrozitor dupa citiva ani de utilizare.
    Eu am reconditionat patru si stiu despre ce este vorba acolo.Am refacut din tabla de aluminiu dipolii.Gratarul tau ar trebuii sa fie deja oxidat peste tot la dipoli,de asta nu mai are randament la receptie.
    Curata contactele de la fiecare dipol de oxid cu smirghel,mai prelungesti viata antenei o perioada daca nu sint deja corodati complet si inutilizabili.

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena 1 se bate cap in cap cu TV Sigma la cea mai mica putere de emisie. Totusi, ma mira faptul ca nici la 30km nu se receptioneaza bine. La mine ziua se vede slab, dar seara se pune pe picioare. Mai adauga ceva inaltime la antena, inainte sa dai bani pe una noua, sau mai asteapta putin, se zvoneste ca luna aceasta reintra Antena1 si Euforia pe Digi Satelit.
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mouse,
    ai perfecta dreptate,eu am curatat numai portiunea mica de la suruburile dipolului,gratarul din spate este ca 60%corodat,u mai zic ca dipolul este sarma de aluminiu destul de fragila.
    innesat9,
    antena are aproximativ 8,,9m inaltime nu am vazut sa intre Sigma,treaba este ca prind ant1 si nu mai stiu care posturi pe 2 frecvente,una ceva cu 45c,si una in 57(care de altfel parca acolo se afla),da am citit si eu pe aici ca reintra cele 2 posturi,mai astept si febr. si daca nu caut sa vad ce gasesc ca si antena.
    Va multumesc,in curand ma reintorc si eu la sateliti,am aprobare de la imparatie (sotie)(ant 1.7 Ucraina+sunray,ca cica am fost cuminte,hi, hi ,pana la sfarsit de martie nu mai e mult,atunci permite bugetul )

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rm Sarat
    Posts
    3,677
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by klm372005 View Post
    Mouse,

    antena are aproximativ 8,,9m inaltime nu am vazut sa intre Sigma,treaba este ca prind ant1 si nu mai stiu care posturi pe 2 frecvente,una ceva cu 45c,si una in 57(care de altfel parca acolo se afla) )
    Daca te referi la Antena 1 canal 45 Istrita ...asta nu mai emite de vreo trei saptamani !

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pregateste pt. tranzitia la digital, Don Costello

    O sa revina din 17 Iunie :P
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rm Sarat
    Posts
    3,677
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by innesat91 View Post

    O sa revina din 17 Iunie :P
    Ar fi bine ,daca o sa aiba loc de TVR-uri ...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Caritas reloaded.
    Cine ajunge in varful piramidei, castiga!
    Citeste ce scriu, sunt mai fericiti cu ant1, si tvr1, 2, cu purici!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top