Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default Antena Camos CSA-240M - rog sfat reconversie

    Salutare comunitate,

    Inainte de a intra in subiectul din titlu, permiteti-mi va rog foarte scurt sa ma prezint. Ma numesc Sebastian, sunt din Ploiesti si in ceea ce priveste domeniul RDI sunt zero barat. Am facut aceasta precizare pentru ca am sa va rog sa o considerati ca fiind scuze in avans in caz ca, din lipsa de cultura generala in domeniu.... intreb sau spun tampenii.


    Problema mea este antena de satelit pt receptie tv Camos CSA-240M. La vremea aparitiei ~ 2005, o antena de top pentru receptia TV pe rulote/autorulote atat stationar cat si in mers. Este echipata cu un controler/pozitioner ce permite din buton selectarea (din memorie) a satelitului dorit. De pe diverse de RV-isti am inteles ca tehnologic vorbind antena este de tip vechi deoarece este analogica.... cum ca fixeaza/cauta satelitul pe baza transporderului analogic emis de catre acesta. Deci cum nu prea mai sunt sateliti analogici utili scopului meu, rezulta ca antena mea e in ceata.

    Acum, tot uitandu-ma la ea (ca vitelu la poarta noua) si nu la TV , am desfacut-o si mi-am aruncat un ochi.... (am sa pun si poze sa va faceti o idee mai buna)

    Aici am observat:
    - ca sistemul de orientare (elevatie / azimut) e bazat pe 2 motoare pas cu pas + electronica aferanta)
    - ca ii lipseste un motor --> cel ce asigura miscarea LNB-ului pe verticala ---> pe care deja fac sapaturi sa-l repun pe pozitie.


    Si aici va rog sa ma ajutati cu sfatul vostru.

    Consideranti va rog, ca dpdv motric (motoare / mecanisme / curele) antena e functionala si ca deasemenea orice schimbare mai e necesara s-a facut (aici m-am gandit la LNB ? daca o mai fi conpatibil) ... credeti ca ar exista vreo solutie sa o convertesc ca la un sistem digital ....astfel incat sa-si recapete serviciu sus pe baraca?

    Ma gandesc ca poate s-ar putea pastra partea de baza a antenei + mecanismul de pozitionare la care sa leg un pozitioner care sa stie lucreze cu doua motoare + un receiver compatibil.


    toate cele bune,
    Sebic












  2. #2
    Junior Member
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc colegului ce ma contactat pe pm ... am raspuns dar nu sunt sigur ca a ajuns mesajul deoarece la trimitere am primit un mesaj ca nu pot transmite pm-uri , deocamdata, decat la anumiti useri.... sper ca totusi sa-l fi primit.... in caz ca nu .... raspund si aici.

    Dimensiunea antenei este 69,5 cm (conform manual).
    Daca LNB-ul e vechi, nu s-ar putea inlocui ? Ma gandesc ca nu poate costa cine stie ce.... poate mai delicata este partea fixarea / alinierea etc.

    Incerc sa reduc cat mai mult din complexitatea problemei .... sa o abordez cat mai clasic.... sa pornesc de la ce am ... nu de la ce a fost candva.

    Cum vad eu problema ...spuneti-mi va rog daca gresesc:
    - am o antena care dpdv cinematic/motric e functionala.
    - trebuie sa schimb LNB-ul cu unul din generatia noua....care stie sa citeasca satelitii digitali
    - imi trebuie un pozitioner care sa stie sa comanda cele doua motoare ale antenei .... (manual - de la buton - cum a fost initial sau automat din receiverului.
    - un receiver de generatie noua

    Legat de costuri.... ce sa zic, sper sa fie rezolvabil intr-o suma de bun simt.
    Ideea e ca o instalatie noua de acest gen .... urca la 700 - 1000 de euro...... si sincer nu-mi permit.

    ... mai pun niste poze....

    ps. in cel mai rau caz, sper sa o pot folosi macar manual ca sa fac aliniere... prin actionarea electrica, independenta a motoarelor.... precum un joystic.....adica similar ca atunci cand aliniezi complet manual o antena la sol.

    Ce credeti, ar fi fezabil ?


    Cu stima,
    sebic


    Quote Originally Posted by xxxxx
    salut,
    foarte important e sa pui o poza cu lnb-ul mai ales daca are o eticheta.
    se pare ca e un lnb foarte vechi cu polaritati separate, orizontal si vertical. noile lnb-uri au o singura iesire pentru ambele polaritati, trebuie vazut daca se poate face o adaptare de la doua intrari separate la una.
    antena se pare ca nu depaseste 60cm ceea ce inseamna ca pe teritoriul tarii se pot receptiona un numar foarte mic de sateliti cu programe aferenta. in europa centrala numarul de programe creste substantial.
    problema este in primul rind una economica, de rentabilitate, daca timpul si banii investiti aduc ceva nou.
    succesuri,







  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu se poate refolosi dar nu la nivelul de automatizare la care a fost.La lnb nu cred ca ar fi o problema mare de adaptat un suport care sa mentina focalizarea optima.Cred ca poate fi folosita in cel mai rau caz cu niste comutatoare si reglaj manual din ele,iar in cel mai bun caz cu un pozitioner care ar permite memorarea anumitor sateliti.Ca sa si gaseasca ea satelitul nu cred ca ar mai putea fi vorba.
    La un 60 cm s ar receptiona relativ bine focus sat.

    Imi fugeau si mie ochii dupa una,dar in afara de pret am inteles ca sunt presetate pe anumiti sateliti si si pachete

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din ce scrie in manual lnb-ul este universal si in cel mai rau caz antena se poate folosi fixa reglata pe un singur satelit.

    http://www.outdoorbits.com/Brochures...SA-230M_en.pdf

  5. #5
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In manual scrie ca se poate receptiona si internetul,cum programe tv analogice nu se mai emit acum de pe satelit mai ramine sa poti utiliza antena in miscare doar urmarind semnalul de internet emis de satelit chiar daca tu folosesti doar receptia tv digitala.
    Nu stiu daca este completa si pentru internet,cel putin pe partea de detectare si urmarire a semnalului.

    Nu am inteles prea bine la ce motor lipsa te referi,LNC-ul este prins din ce vad cu suruburi si nu are skew reglabil.Adica nu se roteste automat in jurul propriei axe.
    Din pozele de sus nu pot sa-mi dau seama despre ce este vorba acolo.

  6. #6
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sebic View Post
    ...- imi trebuie un pozitioner care sa stie sa comanda cele doua motoare ale antenei .... (manual - de la buton - cum a fost initial sau automat din receiverului.
    ...
    Mea culpa,abia acum am observat,lipsa pozitionerului original face antena inutilizabila in portabil.
    Nu vei gasii echivalent care sa se potriveasca.
    Ori pozitionerul original,ori folosesti antena doar stationar si asta cu reglajele foarte greu de facut daca nu imposibil.
    Doar daca nu modifici complet sistemul de fixare si reglaj az-el incit sa-l poti face tu manual cu un minim de timp.

    Nu se merita,sint usor de procurat si ieftine antenele de 0,6m,ar putea fi utilizata doar in tari unde montarea antenelor de satelit este interzisa si asta doar in anumite conditii,sa se integreze in peisaj si sa nu fie observata,e cam greu de pacalit neamtul...
    Pacat,cauta pozitionerul original doar daca esti sigur ca poate urmarii internetul de pe satelit fara sa mai ai nevoie de alt aparat suplimentar.Si asta daca antena era completa.
    Si cred ca nu este ieftina scula,sa urmareasca satelitul cu precizie in timpul mersului nu-i o treaba usoara,unii incepatori nu sint in stare sa prinda satelitul din pozitie stationara nici dupa trei zile de incercari...el il prinde in citeva secunde...

  7. #7
    Junior Member
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc foarte mult pentru sfaturile voastre, ma juta foarte mult, imi mai ridica putin ceata din capul meu, evaluez mai bine situatia.

    Sincer nu abservasem ca poate fi utilizata si pentru access Internet ... va da-ti seama ca acum imi pare si mai tare rau de ea.... in fine sau ma motiveaza sa o repar...dar numai sa se poata firar sa fie.

    Poate din postul meu nu a fost atat de evident dar de fapt am toata componentele instalatiei ei si anume:

    - antena
    - pozitionerul original / control box-ul
    - receiverul original - SVR-300 (in manual este prezentat un alt model SVR-200)

    ... mai jos pun o poza cu toate si cateva cu interiorul acestora

    1. linia completa camos
    2. pozitionerul si receiverul
    3. mainboard-ul de pe antena
    4. detaliu placa logica cu niste cip-uri pt MAIN, HEAD si PITCH
    5. detaliu placa logica - producator / model
    6. interior pozitioner
    7. detaliu pozitioner

    Orice sugestie /sfat ... e mai mult decat bine venit.
    Va multumesc mult de tot.

    ps. Daca cineva dintre voi e dispus sa ma ajute sa facem niste incercari va rog contactati-ma pe pm.

    toate cele bune,
    Sebic













  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu te gandi la acces internet cu aceasta antena. accesul la internet prin satelit sa facea pe vremuri (pentru muritorii de rand ) in felul urmator: intrai pe net prin dial-up (sau alt fel de acces) pe un site de unde iti alegeai ce vrei sa downloadezi, apoi erai programat pentru download de pe satelit la o anuimita ora la care trebuia sa ai pc-ul pornit si softul lansat. toata treaba se facea prin intermediul placii skystar care venea impreuna cu softul aferent. am folosit acest sistem pe la inceputul anilor 2000, dar contentul era foarte limitat. sper ca imi aduc aminte corect, dar parca asa era.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top