Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default dm500s - clona - defecta

    salute,

    m-am lipit gratuit de una bucata clona de dm 500 s, clona, care pare-se ca nu merge.

    are doar led-ul verde aprins indiferent ce ii fac, am schimbat si sursa, si tot nimic.


    vreo idee are cineva daca pot sa ii fac ceva?


    multzam anticipat!
    yada yada

  2. #2
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce de cunoscatori, poate am gresit forumul.
    yada yada

  3. #3
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    jtag ai incercat ? ceva stabilizatoare cu tensiuni lipsa la iesire ?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by siZan View Post
    ce de cunoscatori, poate am gresit forumul.
    Cu rabdarea se trece marea...
    E un vechi proverb.
    For a better world!

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fa-i o resoftare cu dreamup /// daca acolo nu raspunde ... ramane jtag-ul
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  6. #6
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @raks : da, am masurat, all ok ma asteptam sincer sa fie vreun condensator sau stabilizator bushit, insa..FAIL
    @dolby : da, toate problemele se rezolva din inertie, fara sa faci nimic e adevarat
    @armandino : da mersi, asa am si rezolvat. e primul dm500 pe care pun mana, de aceea eram umpic confuz. but it works.

    multumesc celor care s-au obosit sa raspunda
    yada yada

  7. #7
    escroc sentimental Teacher
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Suceava
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by siZan View Post
    ce de cunoscatori, poate am gresit forumul.
    noi pe forumul asta nu prea le avem cu din'astea, incerca pe wowbiz

    *no offence ( nu asa se vorbeste)!
    Never trust a man who says, "Trust me."

    dm800hd se,dm500s,offset 1.0m->13e-16e-19e,offset 0.8m->1w,offset 0.8m->39e

  8. #8
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @anoxios : ce e wowbiz? Pai hai sa iti explic : daca tot postez pe un forum de sateliti, ma gandesc ca printre atatia cunoscatori ( nu ma consider ), se gaseste vreunul sa ma ajute si pe mine. Din pacate, (si aici poti sa ma contrazici, cu argumente ) constat ca foarte rar se mai posteaza la obiect, in ce priveste domeniul forumului, ci pe la Offtopic si altele. Si aici nu poti sa ma contrazici, stiu ce si cum era acum 12 ani pe aici.

    Insa daca te-am lezat cu afirmatia mea, te rog sa ma ierti. Nu am stiut ca doare adevarul.

    Considerati subiectul incheiat, insa daca ajuta pe cineva care mai are problema asta, pot pune la dispozitie toate informatiile.
    yada yada

  9. #9
    escroc sentimental Teacher
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Suceava
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Considerati subiectul incheiat, insa daca ajuta pe cineva care mai are problema asta, pot pune la dispozitie toate informatiile.
    Ma bucur ca s-a rezolvat

    p.s. "Nu ar strica un tutorial, poate mai are cineva nevoie!"
    Never trust a man who says, "Trust me."

    dm800hd se,dm500s,offset 1.0m->13e-16e-19e,offset 0.8m->1w,offset 0.8m->39e

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceiasi problema am si eu , rescris FLASH prin metoda jtag ....totul a decurs perfect . Cand incerc sa'i pun img. nu schiteaza nimic .
    Sunt constient ca este un capitol depasit , insa am o oarecare afinitate vis a vis de DM 500 , fie el si clona .
    Am schimbat surse , schimbat cabluri rs232 , incercat cu toata gama de DreamUp ...... nu vrea si pace .
    Astept un sfat / idee , bineinteles daca doriti a'mi raspunde .
    multumesc anticipat

  11. #11
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salute,

    La mine problema a fost simpla. Downloadat DreamUp, pus o imagine pentru clone ( Gemini ) si rebootat. A plecat din prima. Daca vrei fisierele folosite de mine : www.sizan.ro/d, incearca cu combinatia asta. Ca idee, una din posibilele cauze la (led verde) poate fi flash-ul care e defect, insa sper sa nu fie cazul la tine.

    Cris,
    yada yada

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare , nu cred c'ar fi flash , spun asta deoarece am rescris FLASH , se poate vedea in foto .



    Dupa ce am rescris Flash , am dat restart la " clona " am pornit DreamUp > Connect , am alimentat receptorul ......si nimic , exact ca in foto ce urmeaza .



    Daca ar fi fost probleme pe partea de alimentare , nu cred c'as fi putut rescrie Flash .
    M'am gandit sa nu fie cablu rs232 vinovat , insa am incercat cu vre'o 3 tipuri .

    Oricum multumesc , o sa incerc si varianta folosita de tine .

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cateva cuvinte vis a vis de cablu rs232 , este facut de mine dupa schema.... 2 - 3 , 3 - 2 , 5 - 5 , ai folosit o alta combinatie ?
    Un amanunt vreau sa subliniez , aparatul fiind clona , pe pcb mufa rs232 are doar 3 pini , posibil aici sa fie problema , este'o parere nu trebuie sa fie si adevarata .

  14. #14
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Neaparat cand folosesti portul RS232, sa ai si pe calculator tot port RS232, si sa nu folosesti adaptoare USB to Serial , nu se transfera fisierul corect, ci se corupe, de unde poate si posibile probleme, de genul celor enuntate de tine.

    cred ca nu trebuia sa te chinui cu jtag, ci sa incerci varianta cu serialul inainte.

    Spor !
    yada yada

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tot nu vrea , sa fie vre'o problema din cauza pc'lui , cand am rescris FLASH am imprumutat un pc. din vecini , unu cu o configuratie mai veche ( Wind.SP2 , CPU - 1,6 Ghz , RAM 1Gb ) , eu folosesc Wind.7/64 bit , RAM 8Gb , CPU Quad core .
    Chiar nu'mi dau seama dc. nu vrea .
    Rezolvarea de moment este sa le vand , cred ca ma depaseste aspectul.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top