Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor satelit Amiko SSD550 cx

    Salut!
    Am doua receptoare satelit Amiko SSD550 cx, unul master cu card FocusSat, altul slave, cele doua sunt conectate cu cablu cross, pin 5 la pin 5, pinii 2 si 3 incrucisati. Masterul merge bine, 'scalvul' nu merge prea bine, decodarea dureaza peste 10 secunde de la momentul selectarii programului codat apoi imaginea se strica frecvent, apar patratele, se rupe, ingheata sau se reia din procesul de decodare. Manifestarea nu este aceeasi pe acelasi canal in zile diferite si nici aceeasi pe diferite canale, uneori defectarile apar mai frecvent repede decat 1 minut, alteori receptia este buna minute in sir. Am incercat cu diferite cabluri, UTP cu firele legate in trei grupe, am legat tresa la o pamantare buna, am folosit chiar 2 cabluri coaxiale de 50 Ohm in paralel, am lungit sau scurtat cablurile, degeaba. Este vreo solutie? Multumiri pentru atentie!

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1.receptoarele sa aiba acelasi soft,mcas indicat,nu mai retin exact,dar sunt unele softuri mai stabile.
    2.daca distanta e prea mare se pot folosi doua amplificatoare
    3.sa fie folosit un lnb twin

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspuns, dar iata ce mai adaug:
    1. receptoarele au acelasi soft
    2. am folosit si cabluri lungi de 1,5m
    3. folosesc un lnb twin

    Poate altceva...

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate alte receptoare
    SSD 550 e un receptor vechi, nu e pretabil la sharing, are proc slab, nu e HD, etc....e cam de muzeu.

    73 !

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SSD 550 este pretabil la sharing, in manualul de utilizare este descris complet procedeul de instalare a sharing-ului, am si vazut astfel de receptoare functionand in sharing la o pensiune. Am scris constructorului (nu fabricantului), sa vad daca imi raspunde. Cat priveste chestia cu muzeul, "oldish but goldish" se mai spune pe alte meleaguri. Lucrurile noi sunt au un iz comercial de cand lumea nu mai stie cum sa traiasca decat daca este cineva care sa-i dea de lucru pentru un salariu si, cum piata se satureaza repede cu bunurile create, se recurge la trucuri pentru a produce si a vinde in continuare. Inclusiv protectii prin licente, sisteme incompatibile etc. dar, ce-i facut de om poate fi desfacut tot de om.

  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merg fara probleme in sharing,continui sa cred ca e ceva din soft.Ar trebui o resoftare,un soft mcas,nu emu.
    Cat despre gen70,asa e el mai rautacios

  7. #7
    Expert Teacher
    Join Date
    May 2009
    Location
    moldova
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu e de la soft , probleme cu sursa de alimentare , schimba c-urile de pe 5V si 3V si o sa fie ok.

  8. #8
    master of master Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Terra
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceleasi probleme le-am intilnit la dm500 cu sursele invechite si calde peste masurra , am schimbat alimentatoarele cu unele de 3A si au inceput sa lucreze fara probleme . Mult noroc .
    40W--115E

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Romanik-SatLand
    Posts
    277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am folosit 560 cu emu si au dat rezultate fb.
    Totusi arunca o privire si la condensatoare,tind sa cred ca astea-s duse.


  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Romanik-SatLand
    Posts
    277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune softul asta ca merge bine:
    http://www.girlshare.ro/34089856.9
    Numai bine.


  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc tuturor pentru sfaturi. Am ce lucra de acum incolo ca sa nu ma plictisesc. Sa auzim (si) de bine!

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inlocuit electroliticii de pe magistralele de 3,5 respectiv 5 V ale sursei atat in "Slave" cat si in "Master". Cu ocazia asta am ridicat si schema sursei. Am pastrat valorile dar au avut loc piese cu tensiunea de lucru marita (50V in loc de 35V, 16 V in loc de 10V etc). S-au redus manifestarile suparatoare, dar nu au disparut complet. Am incercat sa cresc capacitatea condensatorilor, (de ex. de la 1 micro la 220 micro in circuitul transzistorului care alimenteaza optocuplorul de reactie) si nu a mai mers deloc. Am revenit la vechile valori ... si comportament.

    Ce urmeaza acum? Nu ma descurc cu instalarea de softuri de emulare pe receptoare, am un laptop cu iesiri USB iar la receptoare sunt mufe RS 232.

    Multumesc cu anticipare!

  13. #13
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by YO4BKM View Post
    Am inlocuit electroliticii de pe magistralele de 3,5 respectiv 5 V ale sursei atat in "Slave" cat si in "Master". Cu ocazia asta am ridicat si schema sursei. Am pastrat valorile dar au avut loc piese cu tensiunea de lucru marita (50V in loc de 35V, 16 V in loc de 10V etc). S-au redus manifestarile suparatoare, dar nu au disparut complet. Am incercat sa cresc capacitatea condensatorilor, (de ex. de la 1 micro la 220 micro in circuitul transzistorului care alimenteaza optocuplorul de reactie) si nu a mai mers deloc. Am revenit la vechile valori ... si comportament.

    Ce urmeaza acum? Nu ma descurc cu instalarea de softuri de emulare pe receptoare, am un laptop cu iesiri USB iar la receptoare sunt mufe RS 232.

    Multumesc cu anticipare!
    Pt laptop trebuie un cablu usb rs 232,e vreo 20 lei.Parca are si un driver pe un cd.ar trebui sa le pui unul peste altul,receptoarele, si sa le testezi cu un cablu cat mai scurt.Eu puneam la pinul 3 spre receptorul client o rezistenta de 8,2ko,sau daca distanta era mare amplificatoare

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc, bebelsat, dar scuze, nu prea m-am prins. Asa ca, buna ziua ai dat, belea (intrebari) ai capatat:
    Prin receptor client se intelege oricare din cele doua receptoare cand descarc softul de pe laptop in ele?
    Rezistenta la pinul 3 al receptorului client (adica pe RS 232, pinul serveste pentru "Data out") este in serie, sau la masa (paralel)? De ce pe Data out?
    Amplificatoarele dintre master si slave ce sens au? De la pinul 3 al fiecarui port RS 232 la pinul 2 al celuilalt? Pot fi si amplificatoare de banda larga pentru joasa frecventa (300 Hz---15 KHz)?
    Din moment ce configurarea cablului USB-RS 232 este standard (masa, in, out la RS 232 respectiv masa, D-, D+ la USB) la ce serveste driverul pe CD?
    In momentul legarii receptorului la calculator, calculatorul "vede" perifericul de la USB, asa cum vede o camera foto, video, HDD extern? Daca da, pot descarca si din receptor in calculator?

    Multumesc!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top