Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default tehnicä la Gigi pe colt

    se dä

    configuratia acualä este:
    in pivnitä am un DSL wlan router + switch cu 8 ports
    pe primul port de la router este agätat switch-ul >> din switch pleacä 7 cabluri RJ45 mai departe spre camere si totul OK panä aici

    acum vreau sä agät la etajul 1 un wlan router care sä livreze wlan la tot etajul 1 si la el mai vreau sä agät 2 x RJ45 pentru alte aparate färä wlan
    mai tarziu aceiasi chestie cu alt wlan router si pentru etajul 2
    legätura din beci spre etaje spre routere lan se face rj 45

    cum sä fac cel mai bine?
    router-ul este un netgear wndrmac

    ms fain
    adevärul este inventia unui mincinos

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tot prin switch, cred ca exista si switch -uri cu poe!, e mai estetic

  3. #3
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    acum mi-a picat altceva
    din router-ul de la etajul 1 fac un AP ii dau 192.168.1.100 scot dhcp-ul si-l agät de primul router 192.168.1.1 de jos
    dar unde agät router-ul de la etajul 2 dacä folosesc aceiasi configuratie ca la etajul1 ?
    la router-ul 192.168.1.1 am numai 2 x rj 45 la dispozitie ( 1 x switch si al 2-lea router etaj 1 ) celelalte 2 sant pentru gaming si tv


    nu as vrea sä prelucrez primul router la porturile 3 si 4 dar dupä cum se vede nu-mi rämane altceva de ales

    altä idee?
    adevärul este inventia unui mincinos

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dottore, cauta-l pe ---> chris01 sau pe---> silber
    Ip-ul si Providerul tau:


    -=Sambata - 9 - Februarie - 2013=-

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucovina
    Posts
    897
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Routerul de la etajul 2 il agati de routerul de la etajul 1, care este nelamurirea?
    Ca sa nu fie probleme, fiecare din routere trebuie sa aiba in LAN o alta clasa de IP, adica spre exemplu 192.168.1.1 ; 192.168.2.1 si 192.168.10.1
    Daca cel de jos are 192.168.1.1 iar cel de la etajul 1 are 192.168.1.100 asta nu inseamna ca au clase diferite de IP , ci sunt in aceeasi clasa de 254 de IP-uri...
    http://i113.photobucket.com/albums/n205/ciypyi/valahii2.jpg




    „Un popor este înconjurul pe care îl face natura pentru a ajunge la şase, şapte oameni mari. Şi pentru a-i ocoli apoi” (Friedrich Nietzsche).



    .

  6. #6
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca il face AP nu e nici o problema. Teoretic daca ai un router wireless cu 4 LAN si 1 WAN si vrei sa il faci AP intri cu semnalul de net in LAN el functioneaza ca si AP pe wireless iar celelante porturi de LAN functioneaza ca si switch.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  7. #7
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am rezolat deja
    am bägat router-ul 2 in range-ul router-ului 1 ( 10.x.x.x ) cä era in 192.x.x.x, am dezactivat dhcp-ul din router-ul 2 si i-am infipt rj 45 dela portul 1 din router-ul 2 in portul 2 de la router-ul 1
    wlan bate bine pe etajul 1 si pe etajul 2 mai väd eu ce fac

    @clasix
    nu am legäturä CAT5 intre etajele 1 si 2


    @all
    ms fain

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Daca il face AP nu e nici o problema. Teoretic daca ai un router wireless cu 4 LAN si 1 WAN si vrei sa il faci AP intri cu semnalul de net in LAN el functioneaza ca si AP pe wireless iar celelante porturi de LAN functioneaza ca si switch.
    asa am fäcut
    deci nu numai teoretic ci si practic
    adevärul este inventia unui mincinos

  8. #8
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by clasix View Post
    Daca cel de jos are 192.168.1.1 iar cel de la etajul 1 are 192.168.1.100 asta nu inseamna ca au clase diferite de IP , ci sunt in aceeasi clasa de 254 de IP-uri...
    ighen, ighen
    router 1 era in 10.x.x.x si al 2-lea in 192.x.x.x
    adevärul este inventia unui mincinos

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top