Dragomir i urează lui Burleanu să rămnă n funcție "Pnă va schimba Legea 4"

Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, i-a transmis șefului de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, să rămnă n funcție pnă cnd va reuși să schimbe Legea 4/2008, cu privire la menținerea ordinii publice.
Dragomir consideră că Legea 4 nu este aplicată corect și că lui Burleanu i va lua mult timp pnă va reuși să o schimbe, așa cum a anunțat.
"Cine să modifice Legea 4, că au mai modificat-o o dată? Uite, ca să vezi că sunt un gentleman, mă rog la Burleanu să rămnă n funcţie pnă ajunge să schimbe Legea 4. Păi el crede că o lege se schimbă aşa, n 5-6 luni de zile? O lege nu o poţi schimba nici n 5 ani. Ce susţinere are Burleanu n Parlament să modifice o lege? Eu asta spun, ca să modifici o lege trebuie să ai argumente fenomenale. Legea 4 nu se aplică, nu că nu e bună. Legea 4 e o lege europeană, dar cei care o pun n practică nu o aplică aşa cum trebuie", a declarat Dragomir, cel care a iniţiat*Legea*4/2008 n perioada n care era parlamentar, potrivit Mediafax.
Fostul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, consideră că firma de pază a ncercat să-şi facă datoria n timpul partidei Romnia - Ungaria, de smbătă: "BGS-ul ar trebui premiat, că şi-au făcut datoria. Binenţeles că federaţia a greşit n cazul ăsta. BGS-ul a ncercat să-şi facă datoria. Au dreptate cnd spun că federaţia a ajuns să apere huliganii. Aşa este".
Preşedintele Federaţiei Romne de Fotbal, Răzvan Burleanu, a transmis, duminică, un comunicat de presă, n care critica excesul de zel al reprezentanţilor firmei de pază BGS, preciznd că Legea 4 va fi modificată, aşa cum a promis suporterilor. "Acest moment a fost picătura care a umplut paharul n ce privește Legea 4 și prevederile ei. Așa cum am promis suporterilor, n 6 luni vom avea un nou proiect de lege", a afirmat Burleanu, n comunicatul postat pe site-ul FRF.
Burleanu a mai declarat că regretă incidentele dintre forţele de ordine şi suporteri de la meciul Romnia - Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016, acuznd firma de pază de la Arena Naţională de abuzuri la adresa fanilor.
n urma acestui comunicat, BGS a decis să rupă unilateral contractul cu FRF. BGS a precizat că rezilierea unilaterală a contractului de prestări servicii ncheiat cu FRF va fi făcută ncepnd cu data de 27 octombrie, la presiunea mediatică şi a Federaţiei Romne de Fotbal.
Purtătorul de cuvnt al firmei de pază BGS, Antoniu Ungureanu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că motivul pentru care s-a decis rezilierea contractului cu Federaţia Romnă de Fotbal sunt declaraţiile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care şi-a cerut scuze n faţa huliganilor.
Mai multe incidente au avut loc, smbătă seară, nainte şi n timpul meciului Romnia - Ungaria. n timpul partidei, fanii unguri au ncercat să se bată cu suporterii romni, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază folosind spray-uri pralizante şi lovind mai multe persoane, mai ales n sectoarele ocupate de fanii romni. n busculadele create au avut de suferit şi femei şi copii.
Conform Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri romni au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.
Reprezentativa Romniei a ncheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, smbătă, pe Arena Naţională, n compania selecţionatei similare a Ungariei, n etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Următorul meci al Romniei n preliminariile CE va avea loc marţi, de la ora 21.45, la Helsinki, cu Finlanda.