Krger&Matz, un nou jucător pe piaţa telefoanelor şi tabletelor accesibile din Romnia (Telefoane mobile)

Ofertele magazinelor din Romnia nu duc deloc lipsa telefoanelor sau tabletelor cu preţuri accesibile, companiile autohtone sau străine luptnd să atragă atenţia cumpărătorilor care se orientează din ce n ce mai des către produsele din gamele inferioară sau intermediară. Doar pentru că piaţa autohtonă este destul de aglomerată nu nseamnă că nu este loc pentru jucători noi, n această seară anunţndu-şi intrarea pe piaţa locală compania poloneză Krger&Matz.
n ciuda numelui cu vădită tentă germană, compania fost fondată acum patru ani n Polonia şi s-a extins treptat n zona Europei Centrale şi de Est. Conform declaraţiilor făcute n timpul lansării, compania ncearcă să atragă utilizatorii prin preţurile rezonabile şi prin calitatea serviciilor de suport şi garanţie. Filiala locală a companiei are acum 20 de angajaţi şi se va extinde după deschiderea centrului de suport tehnic local din Oradea.
Un jucător destul de puternic pe piaţa poloneză, unde compania se laudă cu vnzări lunare de 10.000 de telefoane şi 5000 de tablete, Krger&Matz ţinteşte acum şi piaţa din Romnia unde speră să cucerească un segment ct mai mare de piaţă. Michal Leszek, managerul companiei, este conştient de concurenţa locală de care se va lovi, acesta afirmnd că planurile pe termen scurt urmăresc atingerea unei cifre de vnzări de circa 1000 de unităţi pe lună. Pe termen lung, compania ncearcă să-şi clădească un nume şi să atingă jumătate din cifrele de vnzare din ţara-mamă, adică circa 5000 de telefoane şi 2500 de tablete lunar.
Produsele companiei sunt disponibile online n propriul magazin digital şi n ofertele Cora şi Selgros, Krger&Matz purtnd discuţii cu alţi retaileri şi cu operatorii de telefonie. Odată cu lansarea companiei n Romnia, Krger&Matz a anunţat şi două produse noi care vor fi disponibile n ofertele sale n curnd.
Primul este smartphone-ul Android Live 2 LTE. Acesta foloseşte o platformă Qualcomm Snapdragon MSM8212 tactată la 1,2GHz, un ecran IPS de 5" cu rezoluţie HD, 1 GB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă extensibilă, camere foto de 8 şi 2 MP, o baterie cu o capacitate de 2500 mAh şi conectivitate LTE Dual SIM.
Compania foloseşte doar procesoare Qualcomm pentru telefoanele sale, oferta variată de modele Android care ncepe de la preţuri de 300 de lei urmnd să fie completată din noiembrie şi de un model Windows Phone.
Cel de-al doilea produs lansat n această seară este tableta cu tastatură EDGE 10.1, un model Windows 8.1 destinat celor care au nevoie de aplicaţii de productivitate şi un pachet hardware compact. Tableta foloseşte un procesor Intel Atom Z3735D şi oferă un ecran IPS cu diagonală de 10,1" şi rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli, 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă, USB 3.0, două camere foto de 2 MP şi o baterie cu o capacitate de 7900 mAh.
Aceste modele abia au fost prezentate şi ncă nu figurează pe site-ul companiei, preţurile nefiind ncă anunţate.