Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 69
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Undeva in Muntii Alpi....
    Posts
    1,163
    Posts Thanks / Likes

    Default RCS-RDS prostie, amatorism sau japca?

    Sa o luam cu inceputul...

    Am abo la mega-operator care include un abo Digi TV Satelit, un fix, 4 mobile si net de 100Mbps... Am fost casierie si am semnat alt contract prin care sa trec la TV prin DVB-C si net de 1Gbps...

    Vin instalatorii si de aici incepe distractia... Ca imi baga fibra pentru net in casa dar ramane firul pentru telefon fix si pentru DVB-C inca un fir, efectiv mi s-a urcat sangele cand am vazut tigania cu 3 fire pentru 3 servicii, ca pe timpuri si bineinteles le-am spus la instalatori ca nu mai instalez nimic si sa plece si civilizat am sunat serviciul clienti sa le spun ca anulez instalarea pentru ca ma asteptam ca toate serviciile sa imi intre in casa pe un singur fir de fibra. Peste 4 zile suna cineva de RCS ca luni vine echipa sa-mi instaleze deoarece imi vor instala serviciile contractate cum doresc eu printr-un singur fir de fibra toate serviciile.

    Luni sosesc instalatorii si aici surpriza... Intr-adevar telefonul se poate baga in casa prin firul de fibra dar TV-ul NU pentru ca e reteaua nu stiu cum acolo si am fost nevoit sa bag numai net-ul si telefonul. Mie mi se pare ori amatorism si prostie ori japca pentru ca au incercat sa ma minta sa imi bage serviciile pe gat cu japca cand eu le-am precizat clar si braspicat doleantele mele. M-au scarbit cu modalitatea asta a lor de a actiona... Poate mi se pare mie, dar cred ca totusi nu...
    @Serpiko

    Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, treaba cu un singur fir o nțeleg dar totuși cu japca nu cred ca ți baga nimeni 3 fire n casa fără acordul tău. Pana la urma dacă aia este infrastructura lor n zona ta cu ce sunt de vina instalatorii, dacă alea sunt echipamentele primite.....

    RDS ul mie ntr un oras mă obliga sa țin 3 echipamente n priza pt ca am cable link acolo, iar n bucuresti doar un modem care convertește fibra n lan, tv și telefon.... Am făcut anual sesizare dar degeaba, pana nu modernizează infrastructura nicio sansa.

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Undeva in Muntii Alpi....
    Posts
    1,163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Orasul este Bucuresti, zona centrala. Ba mi se pare japca pentru ca eu anulasem instalarea si ei m-au sunat sa-mi zica ca acuma se poate face instalarea cum le-am cerut eu si cand au ajuns instalatorii sa-mi zica ca de fapt nu se poate, instalatorii nu au absolut nici o vina dar seful de a luat decizia da, are toata vina.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by serpiko View Post
    Orasul este Bucuresti, zona centrala. Ba mi se pare japca pentru ca eu anulasem instalarea si ei m-au sunat sa-mi zica ca acuma se poate face instalarea cum le-am cerut eu si cand au ajuns instalatorii sa-mi zica ca de fapt nu se poate, instalatorii nu au absolut nici o vina dar seful de a luat decizia da, are toata vina.
    Am lucrat intr-un DTH, am trecut prin call center, backoffice, programari si instalarii si sincer multe, foarte multe din probleme pleaca de sus si este foarte greu sa ii faci pe plac unui client cand seful lui sefu celuilalt sef nu te lasa. Sunt sigur ca si in RDS sunt multi mai multi sefi decat intr-un DTH deoarece au mai multe servicii oferite. Conculuzia este ca ei nu plang dupa un client iar clientul ramane cu gust amar si la randul lui face reclama negativa.

    Daca esti in Buc. atunci se schimba situatia destul de rau.....ca de obicei la RDS nu exista echipamente pe stoc, mai nou ofera telefoane dar peste luni bune de la semnarea contractului.

    Eu iti recomand sa mergi sa depui o sesizare la ei sa ajunga la reclamatii. Stiu pe cineva acolo si in mare parte reclamatii de genul asta se rezolva.

    Bafta !

  5. #5
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Treaba e foarte simpla. Pe reteaua de FTTH(unde FTTH e reteaua FO din blocuri, iar FTTB e reteaua FO pe partea de case, unde e semnal TV), adica partea de FO care vine la tine in casa, nu este si semnal TV insumat. Iar terminalele GPON care se monteaza la tine, indiferent ca sunt cu port CATV, si chiar daca e activ, tot nu vei avea semnal TV. Deci in casa ti se va monta un terminal cu rol de CPE, din care vei scoate internet+voce.

    Pe partea de TV, vei ramane exact cum a fost si mai inainte, nu vei face nici o modificare. Avantajul este ca ai port gigabit in casa.

    Cine iti spune ca se poate si TV cu fibra in casa, eu zic ca nu stie ce si cum. Insa, cel mai bine sa ne spui tu ce ai rezolvat.
    Last edited by siZan; 16th September 2014 at 10:20.
    yada yada

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am de cativa ani de zile cele 3 servicii (TV, net, telefon) pe fibra, care intra in GPON si apoi e impartita in casa pe mediile respective (coaxial, UTP si telefon). Asa ca eu zic ca stiu ce si cum. Asadar se poate. Probabil in functie de zona si de infrastructura care exista in teren sunt diverse implementari, dar nu e peste tot la fel.

  7. #7
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @dreiutz: Da, exact asa am si eu, insa eu stau in zona de case. Insa in cazul de mai sus (mi-am editat postul mai sus), e vorba de reteaua FTTH gigabit, fibra care e trasa la client in casa, nu FTTB, care e fibra care deserveste terminalul din scara, sau dupa caz, casa.
    yada yada

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lipsa de investitii se simte acut. Daca ai legaturi optice bune si teava destul de mare sa accepte flux de date corect, nu ai de ce sa nu oferi toate serviciile pe FO. Sau ai un singur motiv: PROSTIA...

    In mod normal si civilizat in momentul in care mergi cu FO pana in GPON la client, tu ca provider castigi enorm pentru ca nu mai platesti energie electrica deloc pe traseu, mergand doar optic pana-n casa la om !
    Clientul suporta costurile cu energia pe care le suporta inainte providerul. Si pe un an intreg nu sunt neglijabile !

    Asadar smecheria asta cu fibra pana-n casa e mai ales in avantajul providerului.
    Dar ca sa aiba si clientul ceva de castigat macar, e faptul ca nu mai vii cu nspe cabluri prin pereti, usi, etc.
    Deci unic fir de FO si basta. Trebuie sa ai totul integrat: TV, NET, TEL. Altfel nu-si are rostul toata treaba.
    Suna a prostie sau amatorism...

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bine zis ,,,

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7 N 114.4 W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Media convertorul are 4 iesiri UTP care pot alimenta 4 clienti in acelasi timp.
    Avand in vedere costul GPON-ului cred ca e mai rentabil sa-l monteze pe scara blocului si sa distribuie semnalul simultan la mai multi abonati.

    Nu cunosc echipamentele rds, dar este posibil ca in scara blocului sa aiba niste media convertoare mai destepte care sa poata sustine mai mult de 4 clienti simultan.

  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema e ca cei de la caserie nu prea stiu cum e facuta reteau si ce se poate face sau nu.Ala e pus acolo sa incheie un contract pe baza la ce i se spune.Nu are cum sa aiba cunostintele unuia din echipa de instalatori.
    Din punctul meu de vedere cand renovati casa sau va faceti una noua lasati macar un tub liber de la tabloul de sigurante in fiecare camera.Nu se stie niciodata...Sau macar bagati tuburi mai groase sa mai poata fi adaugate alte cabluri.

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Undeva in Muntii Alpi....
    Posts
    1,163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oamenii sunt handicapati rau, azi m-au sunat iar de 2 ori iar sa vina sa imi instaleze DVB-C si a trebuit sa le explic la fiecare persoana in parte problema mea, mai bine si-ar upgrada infrastructura la mine in bloc pentru ca sunt minim 6-7 firme pe fiecare scara din bloc si deci clienti ar avea de unde, mai ales ca este zona din centrul orasului.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la incheierea unui contract de abonament pentru internet, se pare ca la relatii cu clientii, la fel ,nu poti primi niste informatii utile. Am fost redirectionat catre un punct de lucru. din Bucuresti sau Ilfov.
    Este vorba de adresa de unde m-am mutat; am reziliat serviciile RDS pe care le aveam acolo si le-am activat intr-o alta locatie unde m-am mutat. Sunt proprietar la ambele adrese. Intre timp a locuit cineva in apartament care si-a incheiat contract pe numele lui. Omu' nostru a binevoit sa nu plateasca serviciile si, drept urmare, cum era si firesc, i-au fost suspendate serviciile.
    Acum, intrebarea mea este: ma afecteaza cumva pe mine faptul ca respectivul are suspendate serviciile pentru neplata la adresa unde eu sunt proprietar, in situatia in care eu as vrea sa inchei un nou contract de abonament la acea adresa? Repet la incheierea contractului pentru servicii pe numele celui care a locuit acolo ( o perioada ) nu mi s-a cerut niciun act, niciun acord, nimic. El si-a facut singur contractul.

    Cheers BADE !



  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tdy_sat, ai PM.
    Digi Mobil 4G !

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc!

    Cheers BADE !



 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top