Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default Becurile cu LED-uri, campioanele economisirii de energie

  Becurile cu LED-uri, campioanele economisirii de energie

  Cu o istorie de peste 80 de ani in care a fost permanent unul din promotorii progresului industriei romanesti, cunoscuta societate Electromagnetica din Bucuresti a lansat in ultimii ani in fabricatia de serie o gama de becuri cu LED-uri (Light Emitting Diodes - diode electroluminiscente) care asigura consumatorilor de energie electrica economii spectaculoase, de pana la 90% din costurile aferente iluminatului. Gama becurilor LEC, cu puteri de 4, 6, 9 sau 12W, completata de LEC4SPOT, asigura fluxuri luminoase echivalente cu becurile clasice de la 40 la 75W. Au socluri E27 sau E14 (adica fasung mare sau fasung mic) si dau o lumina calda, neutra sau rece, dupa preferinte. Concret, un bec LEC 4W aprins permanent va consuma in 24 de ore mai putin de 100W! Becurile fabricate de Electromagnetica se pot achizitiona din retelele de magazine Dedeman, Cora, Bricostore si Praktiker, dar si direct de la sediul companiei din Calea Rahovei 266-268 (unde preturile pornesc de la 43 lei pentru LEC 4W) sau chiar on-line (www.elma-led.ro).
  Tehnologia LED redefineste azi termenul de eficienta energetica. In comparatie cu doar 500-1.000 ore pentru lampile cu filament sau pana la maxim 5.000 de ore pentru cele fluorescente (a caror scadere de flux luminos poate ajunge la 50% dupa numai 500 de ore, iar defectarea totala poate surveni la 3.000 de ore de functionare), durata de viata a unei lampi LED depaseste 50.000 de ore, timp in care care degradarea luminoasa nu depaseste 30%, iar defectarea totala este exclusa. Longevitatea lampii LED este consolidata si de faptul ca - spre deosebire de celelalte tipuri - este total insensibila la numarul de actionari aprins-stins. Toate acestea definesc corpurile de iluminat cu LED drept o investitie cu o rata rapida de amortizare, deci rentabila, pentru toate utilizarile - de la iluminatul casnic, urban sau ambiental la spatii industriale, comerciale si de birouri.
  SMART LIGHT este numele generic folosit in promovarea tehnologiei LED de catre Centrul pentru Iluminat cu Semiconductori (CIS) de la Electromagnetica. Este rezultatul multor ani de experienta si expertiza in domeniul tehnologiei iluminatului. Pe langa motivatia comerciala, CIS reuneste cunostinte si discipline variate in vederea examinarii obiective a tuturor aspectelor iluminarii Solid State Lighting (SSL) cu LED, incepand cu faza de proiectare si terminand cu faza aplicarii. In toti acesti ani s-a reusit extinderea ariei de performanta in zone noi, inclusiv in domeniul economiei de energie, reusind sa se se includa ultimele descoperiri tehnologice in crearea de aparate de iluminat tot mai eficiente energetic.
  CIS Electromagnetica promoveaza constructia de aparate de iluminat specifice fiecarei aplicatii, avand maxima eficienta energetica si implicit - financiara. De asemenea, ofera servicii integrate de consultanta in toate domeniile legate de iluminat si in mod specific de LED. Printr-o abordare modulara se poate crea un grad ridicat de flexibilitate prin simpla inlocuire a aparatului traditional de iluminat cu unul nou, incluzand un numar de module LED corespunzator fluxului luminos necesar. Aceste noi aparate au fost concepute astfel incat sa asigure tot confortul utilizatorului, oferind o ambianta placuta si un grad ridicat de percepere a culorilor.
  Totodata, remarcabil este si faptul ca tehnologia LED este ecologica, intrucat nu contine substante daunatoare mediului, spre deosebire de lampile actuale. Exista astfel toate premizele pentru aplicarea ei in conformitate cu Directivele UE, proces de altfel in curs de desfasurare in tot mai multe locuinte, agentii bancare, clinici de sanatate, statii de combustibili,mari suprafete comerciale sau hale industriale. Pe buna dreptate, solutiile de iluminat cu LED oferite de Electromagnetica se bucura de un succes crescand in randul consumatorilor.
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 2. #2
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mai exista Electromagnetica?!la 43 lei becul ,nu cred ca face fata chinezismelor

 3. #3
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  cea mai buna economie e sa stingi becul cind pleci din camera/un panou led,echivalentul unui neon e 180 euro,ieftin nu?/lumina e obositoare si va spun eu ca dupa 8 ore te doare capul si ochii sint varza

 4. #4
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Germania
  Posts
  2,116
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Hai sa ne dam mari aiurea, o reclama de nimic cu preturi de rahat. Daca un bec de 4W costa 43 de lei in magazinul fabricii, mai mult decat Philips sau Osram atunci da-mi voie sa fiu sceptic in ce priveste viitorul lor. Cat despre anii de "experienta si expertiza", las' ca-i bine...
  Si apropos, LEC 4W nu difera deloc de o chinezarie de 2 euro.
  19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero


  Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 5. #5
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Austria
  Posts
  9,501
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by tornado View Post
  Concret, un bec LEC 4W aprins permanent va consuma in 24 de ore mai putin de 100W!
  O mica corectie: e vorba de 100 Wh, sau mai pe intelesul consumatorului: 0,1 kWh

 6. #6
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  125
  Posts Thanks / Likes

  Default

  La VTAC.ro e la promotie bec dulie E27 10W, 840 lumeni, 23 lei .Merita .
  2 cutii cu linucsi si 2 oale

 7. #7
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  430
  Posts Thanks / Likes

  Default

  O firma din care a ramas doar un nume pompos, in rest zero barat. Numele nu prea mai are nici o legatura cu profilul lor, fabricarea de mase plastice si din ce vad PCB-uri. Sa fim seriosi, ce-i asa complicat sa fabrici un bec cu LED-uri, ce tehnologia sulii ai nevoie pentru asta ? Ca doar nu fabrica ei LED-urile. Tot de la chinezi sant luate la kilogram.

 8. #8
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  da,dar suna frumos si pompos,firma romaneasca,fonduri europene pentru retehnologizare,din 100 angajati 10 directori cu secretare si soferii de rigoare/parca asa e organigrama la stat,nu?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top