Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default Configurare retea CATV

    Ajutor!
    Am tema la servici sa fac o retea CATV ca in schema asta.



    Nu prea ma pricep la distributie.
    Ce trebuie sa bag in casutele ?1, ?2, ?3, ?4, ?5 ....? Amplificatoare, distribuitoare, splitere....sa mearga si pe analogic si pe digital. Recomandari aparatura , tip, producator...nu conteaza pretul ..trebuie sa functioneze bine.

    Este un hotel pe care-l construieste firma la care lucrez si trebuie sa incep cablarea.
    Nu am stabilit semnalul de intrare. Exista doua posibilitati :- pe FO de la RCS sau cu statie locala cu receptie prin satelit (am vazut ceva pe la Antech)

    Multam
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti configura in diverse moduri. Exemplu: pui un amplificator la parter (daca acolo ajunge semnalul initial) la iesirea lui pui un spliter cu 4 sau 5 iesiri si te duci cu un cablu la fiecare etaj unde poti pune un spliter cu 2 cai de la care te duci la alte 2 splitere cu 4 sau 5 cai si apoi la fiecare TV. Sau poti merge din etaj in etaj folosid splitere si distribuitoare. Ideea este ca la TV sa ajunga intre 60-80dB. La iesirea amplificatorului ai cam 100dB, la un spiter cu 2 cai se pierd 3.5-4dB, la unu cu 3 cai 6dB, unu cu 4 - 8dB si tot asa. Daca vrei mai multe detalii ma poti contacta pe PM sau la telefon.

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    RDS in scarile de bloc aplica urmatoare schema (cel putin la mine asa este).

    Bloc cu 4 etaje, a venit cu FO pana la etajul 2, au pus o cutie au bagat in ea un ONT, un aplificator si un distribuitor cu vreo 16 sau mai multe iesiri si de acolo au plecat catre cele 4 etaje cu cablu coaxial. In casa eu am un distribuitor cu 4 iesiri si am semnal bun (eu sunt aproape de cutia lor) Pentru net au un switch iar telefonia nu stiu exact cum o fac.

    Daca vi cu FO de la RDS din ONT iti trebuie un amplificator bun si eventual un distribuitor cu 4-5 iesiri cate etaje ai apoi eventual la fiecare etaj mai poti folosi un amplificator si un distribuitor cu cate camere ai pe etaj. Poate sunt prea multe amplificatoare nu ma pricep, dar cam asa trebuie procedat. Daca vrei sa faci cu satelit atunci treaba se complica ca tre sa iti faci tu statie CATV cu analogic si digital, eventual poti merge doar pe digital si sunt ceva module care transforma un intreg transponder de satelit in unu dvb-c , dar acolo tre sa iei in calcul si programele codate. Poti face cablarea si cu CATV si cu satelit in fiecare camera pe acelasi cablu. Cred ca pe www.dipolnet.ro sau la antech sunt ceva scheme de astea.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orobpa
    Posts
    1,967
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa tii cont ca :
    - nivel semnal optim la TV : 65-70 dB ;
    - atenuare RG6 : 1,3dB/m .
    Stii nivelul de intrare si pornesti calculul ... aritmetica simpla . Iti rezulta ce amplificatoare si splitere sa folosesti .

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valerica View Post
    Trebuie sa tii cont ca :
    - nivel semnal optim la TV : 65-70 dB ;
    - atenuare RG6 : 1,3dB/m .
    Stii nivelul de intrare si pornesti calculul ... aritmetica simpla . Iti rezulta ce amplificatoare si splitere sa folosesti .
    Atenuarea nu e in niciun caz 1.3dB/m poate vroiai sa scrii la 10 m. Atenuarea depinde si de frecventa dar la distantele pe care le are nu e cazul sa-si bata capul.

  6. #6
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am primit o oferta de la antech si anume:
    - amplificator 120db
    - distribuitor 4 TAP = 1 buc
    - Distribuitor 12 TAP = 3 buc
    - Spliter 12 cai = 1 buc
    Nu mi-au comunicat valorile de atenuare pentru TAP si spliter , decat daca am sa cumpar echipamentele. In fine nu asta e problema.
    Cred ca au gandit asa:


    Gresesc?

    Sunt putin nelamurit ca mi-au ofertat si 12 rezistente de inchidere linie de 75Ohmi. Unde naiba se mai pun si astea?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orobpa
    Posts
    1,967
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vancelino View Post
    Atenuarea nu e in niciun caz 1.3dB/m poate vroiai sa scrii la 10 m. Atenuarea depinde si de frecventa dar la distantele pe care le are nu e cazul sa-si bata capul.
    Da , la 10m , 300Mhz si e mai mare cu cresterea frecventei .
    In God I trust . All others pay cash .

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Am primit o oferta de la antech si anume:
    - amplificator 120db
    - distribuitor 4 TAP = 1 buc
    - Distribuitor 12 TAP = 3 buc
    - Spliter 12 cai = 1 buc
    Nu mi-au comunicat valorile de atenuare pentru TAP si spliter , decat daca am sa cumpar echipamentele. In fine nu asta e problema.
    Cred ca au gandit asa:
    http://i15.photobucket.com/albums/a3...nu/scan820.jpg

    Gresesc?

    Sunt putin nelamurit ca mi-au ofertat si 12 rezistente de inchidere linie de 75Ohmi. Unde naiba se mai pun si astea?
    Probabil la o parte din distribuitoare raman iesiri libere si trebuie inchise.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Recomand o retea stelara.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e foarte important sa folosesti TOATE materialele de cea mai buna calitate,de la cablu pina la tipul mufei din tv ca sa nu ai moar sau bazaieli pe analogic.Intre CATv si satelit e diferenta mare.Si eu as monta ampliifcatorul la jumatatea cladirii,e mai bine sa ai rezerva de semnal ca sa ai de unde atenua,decit purici.Mai conteaza si ce tip de tv se foloseste si cit de efficient este RAA.Iti pot dona splitere cu diverse niveluri de atenuare ramase de multi ani,cind cablam blocuri.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  11. #11
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc de informatii.
    Dupa calculele mele cu reteaua de la postarea #6 pentru cel mai indepartat TV am pierdei de 8dB pe cablu si 25dB prin TAP si Spliter...ca mai sunt si prin prize si mufe TV mai pun inca 3dB pierderi...deci ar fi la cel mai defavorabil 35dB pierdei.

    Semnalul TV vine prin ceva ciudat nu am mai vazut pana acum si anume este un cablu cu sufa purtatoare foarte subtire pare a fi o fibra optica simpla (doar un fir de FO) . Nu sunt convins ca e fibra deoarece intra direct intr-un modem din care distribuie internet,TV si telefonie si nu am vazut nici un patch cord sau alt element de cuplare. Intentionez sa cred ca semnalul la intrare va fi foarte bun.
    Cablarea se va face sub tavanul fals deci va fi foarte usor de modificat in cazul in care nu va da randament bun.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  12. #12
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca e de la RDS e fibra optica intra in ONT si de acolo iei CATV, INTERNET si TELEFONIE. La iesirea din ONT semnalul ar trebui sa fie bun.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top