Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default Sunet AC3 Pc-Statie

    Am si eu o placa de sunet Soundblaster audygi player 5.1 si pe iesirea coaxiala cind bag un dvd in pc,statia Onkyo Tx-sr600e nu simte nimic dolby d sau dts.Cind bag un dvd in dvd pleyerul onkyo imediat indica semnele dts sau dolbyd pe afisaj.Aceiasi placa o are si fratele meu pe pc lui dar are la pc statie creativ cu speakere 5.1,si la el indica ledul 5.1.
    Nu stiu ce sa cred nu este placa compatibila cu statile de casa, sau softul e de vina.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sal,
    folosesc cam aceeasi configuratie ca si tine ( Creative Player 5.1 cu legatura coax. la un amplituner extern - statie de casa, cum o numesti tu -
    si ledul de " multi channel decoding" se aprinde instantaneu la rularea unei aplicatii cu sunet DD 5.1 sau DTS prin PowerDVD, BSPlayer sau ProgDVB.
    Placa nu cred ca are nimic, tu gresesti undeva la setari meniu audio la placa de sunet sau softul pe care il folosesti la rularea aplicatiei.
    Poate dai mai multe detalii ...
    Mai stau ceva vreme pe net.
    Cu respect,
    dolby.
    For a better world!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iata setarile mele:
    - La Creative AudioHQ-Speaker: setat 5.1 speakers;
    - La Creative AudioHQ-Speaker: Bifezi Digital Ouput Only;
    - La Creative AudioHQ-Speaker-Settings: -1. Bass Redirection il bifezi daca vrei sa-ti redirectionezi basii catre un subWoofer si reglezi nivelul de unde incepe redirectionarea;
    -2. AC-3 decode nu bifezi ca decodarea nu o face placa de sunet, ci decodorul extern;

    - La PowerDVD - Configuration - Audio - Speaker Environment: setat USE SPDIF;
    Incearca si asa...
    Cu respect,
    dolby.
    For a better world!

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default am incercat

    Am incercat toate variantele,degeaba exista vreun conflict pe undeva.
    Pe pc am un tuner sat pinnacle,cred ca acolo e buba.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Am sa incerc sa te ajut in privinta AC-3 ului.

    1. Instaleaza softul AC3Filter (sau matrix mixer).

    http://ac3filter.sourceforge.net/
    http://matrix-mixer.sourceforge.net/

    2. Din Settings/control panel/ intri in meniul AC3filter.
    Acolo gasesti in meniul Main in Stinga jos optiunea Output

    3. Setezi Speakers pe SPDIF si sample Format lasi pe PCM 16bit (nu stiu
    daca are vreo importanta.

    4. In Bsplayer setezi sa foloseasca filtrul AC3 de la ac3filter.

    Ar trebui sa mearga fara probleme

    Numai bine,

    Alf

  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut dolby sau alf, sau oricine ma poate ajuta cu un sfat.

    Am un receiver cu iesire sp.dif, dar la intrarea in amplificatorul Maxmann nu am intrare sp/dif.
    Am doar intrare stereo pe 2 canale, sau pe 6 canale diferite...

    Cum pot sa am sunet digital, totusi ?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In cazul asta ai nevoie de un decodor dolby digital/DTS separat.Aparatul asta are intrari spdif si iesiri analogice 5+1 pe care le poti lega la cele 6 intrari analogice din amplificatorul tau.

    Daca vrei sa vezi ceva de genul asta poti sa te uiti la http://www.audio-ideas.com/reviews/s..._sh-a500d.html

    Ce e de retinut ca sculele astea sunt destul de scumpe si se adreseaza unor instalatii sa le zic asa "mai cu pretentii", in care decodorul digital to analogic incorporat in amplificator este considerat de slaba calitate.

    Evident poti sa gasesti si variante mai ieftine ( http://sound.westhost.com/project85.htm ).

    Sau varianta cea mai naturala....scapa de Maxmann si cumpara un receiver cu decodor incorporat .

    bafta
    grab

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult, grab.
    Excelent sfatul tau, cred ca o sa dau Maxmann-ul, cu toate ca se aude destul de bine...

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gabrield

    Intreaba-l pe gogi cum ii suna Onkyo Tx-sr600e.
    Nicu un HarmanKardon AVR 130/230/630 sau alt model mai vechi ca
    AVR 2500/2550.....7500 nu cred ca te-ar dezamagi.
    Eu sunt multumit cu un HK AVR 2000, si e al treilea an de cind il am.

    Alf

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default Onkio

    Onkio alaturi de 6.1 bose subwofer pasiv si un pioneer subwofer activ de150w,suna minunat.Deci am diferiti prieteni cu harman kardon,yamaha,denon,si cu boxe jbl infinity,etc
    Dar cel mai curat sunet este Onkyo+bose,nu ca vreau sa-mi laud sculele dar multi de pe forumul asta au fost la mine acasa si o pot spune.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default @dolby

    @dolby am incercat toate variantele posibile,dar tot nu gasesc buba.
    Am incercat de pe amandoua dvduri de pe pc si de pe dvdrw asus si pe playerul pioneer nici un rezultat cu diferite prog(playere)win dvd asus dvd power dvd leadtek dvd etc.Mentionez ca placa de sunet este audigy player 1 nu 2.Exista ceva drivere noi ptru ea?Mersi pentru indrumare.
    Deci eu nu sint un novice in chestia asta deoarece cu asa ceva ma ocup,montez antene,inplanturi suround,alarme etc.
    @alf astea le aveam de mult de cand aveam ss2 pe pc mersi oricum,ca nu erau setate spdif,dar tot degeaba.Cred ca pina la urma imi bag p***la in ea si cumpar o placa cu iesire optica si asa statia are 3intrari opt 1iesire opt si o intrare coax.Intereseaza pe cineva placa Audigy?

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gogi

    O noua placa cu iesire digitala sigura ca ajuta. Ceea ce nu stiu
    daca aceste placi audio pt PC au optiunea de DTS bitstream out
    si nu numai AC-3 passthrough....deci sa te documentezi inainte sau mai ntreaba pe forum - practic si eu sint pa cale de a cumpara o cartela noua
    de sunet ca-s cam satul de AC97 onboard.

    Numai bine

    Alf

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut.
    Am luat si eu de curind un amlif si tot asa am un audygi 1 si nu vrea dolby digital sau dts. Cred ca imi bag si eu p**a in ea creativ. @gogi
    daca afli cumva cum se poate transmite bitstream de pe un creativ anuntama si pe mine. Mersi.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default creative

    Inca nu am aflat de la nimeni ,si am intrat pe forumurile italiene,spaniole cu diferite intrebari dar nici o sugestie pina acum.

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mi-am schimbat amplificatorul, deoarece era defect si acum functioneaza. Am activat optiunea SPDIF si merge. Incearca eventual alte drivere (eu asa am facut) si vezi daca chiar iti functioneaza corect amplificatorul. Mai mult de atit nu te pot ajuta. Succes.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vand SS1, statie si receiver
    By chris in forum Shop
    Replies: 5
    Last Post: 14th December 2006, 07:20
  2. Replies: 0
    Last Post: 4th December 2006, 05:28
  3. vand statie+boxe neterminate(300ron totul)
    By R.a.v.e.n in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 29th April 2006, 04:26
  4. sunet 5.1
    By gabipopa in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 13th November 2005, 13:11
  5. VANZARE STATIE CATV
    By @MIRCEA in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 24th September 2005, 12:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top