Asteptam aplicatia:

SCIO - aplicatia care iti calculeaza numarul de calorii din farfurie si compozitia chimica a medicamentelor.

Au pus la punct un scanner si o aplicatie pentru telefonul mobil, care identifica rapid compozitia chimica a pastilelor, dar si a alimentelor, devenind un "calculator de calorii" util in curele de slabire.
Acest gadget de buzunar consta intr-un scanner cu infrarosii, care determina compozitia moleculara, si o aplicatie pentru telefonul mobil.
''E o modalitate grozava de a testa medicamentele pe care le-au luat oamenii", a spus Sajed Salaymeh, farmacist.
Pot fi testate mai ales medicamentele cumparate on-line. Dar poate fi folosit cu succes si in curele de slabire, pe post de "calculator de calorii". Sau la cumparaturi, unde ii informeaza pe cumparatori daca fructele si legumele sunt coapte. Cateva gospodine l-au incercat deja: ''Sunt impresionata, da''.
Gadgetul, care se numeste SCIO, identifica structura moleculara a medicamentelor, alimentelor sau altor obiecte si, prin intermediul aplicatiei de pe telefonul mobil, compara aceasta "amprenta" cu o baza de date. Inventatorii se asteapta la o adevarata revolutie.
"E similar cu efectul pe care l-a avut internetul asupra informatiei. Acest aparat ar putea influenta similar modul cum privim lumea fizica din jurul nostru'', a spus Assaf Carmi, reprezentant firma.
Israelienii au adunat deja 2 milioane de dolari, de la 11.000 de mici investitori, pentru perfectionarea dispozitivului. De anul viitor, vor sa-l comercializeze, pentru inceput la pretul de 299 de dolari.