Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    873
    Posts Thanks / Likes

    Default Upgrade de firmware Satlook micro+

    Vreau sa ma folosesc de un laptop.Am incercat prin cablu
    adaptor RS232-USB,nu vrea.Apoi am inseriat la acest cablu cablul
    original livrat cu aparatul,tot nu vrea.
    Imi da portul la introducerea acestor cabluri,dar nu recunoaste FDL.
    Eu am mai facut fara probleme aceasta"manevra"pe calculator.
    Pe laptop ce-i mai lipseste?
    Probabil daca ar fi,nu stiu daca exista,un conector serial
    RS232-USB ?!
    Parerile dvs.? Va multumesc.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablul adaptor RS 232 este de fapt o interfata, deci trebuie sa ai pe laptop driverul respectiv. Pentru unele adaptoare driverul este deja inclus in Windows, pentru altele nu, altfel nu ti-l recunoaste laptopul. Problema e ca nu toate adaptoarele se potrivesc, e o chestiune si de noroc...

  3. #3
    escroc sentimental Teacher
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Suceava
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    RS232 to USB , asta-i problema, asa cum a spus si @kroky -problema driver'ului-. (pe un calculator prin cablu null modem, iti va merge fara probleme.)
    Never trust a man who says, "Trust me."

    dm800hd se,dm500s,offset 1.0m->13e-16e-19e,offset 0.8m->1w,offset 0.8m->39e

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    873
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablul original(livrat cu aparatul imi permite sa fac upgrade de firmware Satlook pe calculator cu FDL.Aceeasi operatie nu o pot face pe calculator cu adaptorul RS232-USB.
    Actualizare manuala a transponderilor pe sateliti o pot face
    cu adaptorul RS232-USB atat pe laptop cat si pe calculator,folosesc aplicatiile "Micromen"si"Emitor Editor.
    ?!

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica pe laptop daca adaptorul usb/rs232 este setat pe COM1.De obicei nu se instaleaza pe com1.

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca asta e rezolvarea. Imi amintesc ca si eu am patit-o
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    873
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe laptop nu vad adaptorul RS232-USB numai dupa ce instalez CD lui.Imi da port 3.Il pot trece pe com 1?Cum?
    Pe calculator se "vede"adaptorul fara instalarea CD,imi da port 1.

  8. #8
    escroc sentimental Teacher
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Suceava
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ghita_49 View Post
    Pe laptop nu vad adaptorul RS232-USB numai dupa ce instalez CD lui.Imi da port 3.Il pot trece pe com 1?Cum?
    Pe calculator se "vede"adaptorul fara instalarea CD,imi da port 1.
    Computer(properties)/Device Manager/
    *click pe usb-ul conectat, click Properties/Port Settings/Advanced/

    Never trust a man who says, "Trust me."

    dm800hd se,dm500s,offset 1.0m->13e-16e-19e,offset 0.8m->1w,offset 0.8m->39e

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ghita_49 View Post
    Pe laptop nu vad adaptorul RS232-USB numai dupa ce instalez CD lui.Imi da port 3.Il pot trece pe com 1?Cum?
    Pai de ce sa-l treci pe com1? Cand deschizi aplicatia cu care transferi softul in Satlook, la Com Port setezi com 3.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top