Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Time to update ? Mentor
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Global Village
  Posts
  603
  Posts Thanks / Likes

  Default Murdoch ncearcă să fuzioneze DTH-urile Sky UK, Sky Italia si Sky Germania

  Mai multe zvonuri au fost lansate in ultimele zile in presa internationala, care relatează că Rupert Murdoch incearcă să unească British Sky Broadcasting Group cu Sky Italia și Sky Deutschland ( Germania ), prin preluare acțiunilor deținute de către 21st Century Fox.

  Bloomberg, citnd surse anonime, a fost prima publicatie care a lansat zvonul despre o posibilă unire a celor trei platforme principale DTH europene intr-una singură.

  Potrivit stirii, urmate de una similară publicată de Financial Times, este ncă devreme pentru a se concretiza preluarea.

  n acest moment, Murdoch detine o participatie de 39 % din BSkyB, n timp ce Fox detine 55 % din Sky Deutschland și 100% din Sky Italia. n anul 2010, Murdoch a ncercat să preia controlul asupra BSkyB, dar a trebuit să renunțe la oferta pe fondul unui scandal.

  n Marea Britanie, Sky UK avea 15 milioane de abonați la sfrșitul lunii martie a acestui an, n timp ce Sky Germania a avut 3,73 milioane abonați, iar Sky Italia a avut 4,75 milioane abonati. Daca cele trei DTH-uri s-ar unii intr-un singur DTH denumit Sky Europe, acesta ar oferi servicii prin satelit pentru aproximativ 23,5 milioane de clienți. Insa o astfel de fuziune ar putea declanșa reactia antimonopol a autorităților de reglementare europene.

  Cele trei companii Sky folosesc deja o platformă comună de tehnologie, iar fuziunea ar da nastere unui foarte puternic jucător pe piața drepturilor de conținut pentru sport, filme și seriale de televiziune.

  Twenty-First Century Fox este o companie mass-media multinațională din SUA. Este una dintre cele două entități n care a fost mpărțită compania News Corporation n iunie 2013. 21st Century Fox păstrează fostele operațiuni ale News Corp. din domeniul audioviziualului și filmului, n timp ce activele din domeniul editorial au fost desprinse pentru a forma News Corp.

  Printre filialele sale se află Fox Entertainment Group, care deține printre altele studioul de film 20th Century Fox și rețeaua de televiziune Fox, STAR TV și Sky Italia. Compania mai deține participații și la BSkyB și Sky Deutschland.

  21st Century Fox a fost formată prin divizarea operațiunilor de divertisment și media ale News Corporation. Rupert Murdoch a rămas director general și acționar majoritar al noii companii, n timp ce Chase Carey a devenit președinte și director operațional. Consiliul de administrație al News Corporation a aprobat scindarea pe 24 mai 2013, iar acționarii pe 11 iunie 2013. Compania a finalizat scindarea pe 28 iunie și și a nceput oficial tranzacționarea pe bursa NASDAQ la 1 iulie. Planurile de divizare au fost anunțate inițial pe 28 iunie 2012, iar detaliile suplimentare, precum și numele viitoarei companii au fost dezvăluite pe 3 decembrie 2012.

  Murdoch a declarat că scindarea ar putea debloca valoarea reală a ambelor companii și a activelor sale distincte care să permită investitorilor să beneficieze de oportunități strategice separate care rezultă din gestionarea mai concentrată a fiecărei divizii. Decizia a venit și n contextul unor multiple scandaluri care au afectat reputația operațiunilor News Corporation. Scindarea a fost concepută n așa fel nct activele editoriale ale News Corporation să fie transferate la o nouă companie denumită similar News Corp, iar News Corporation să fie redenumit 21st Century Fox care a devenit succesorul său legal.

  n timp ce compania a fost anunțată inițial ca Fox Group, pe 16 aprilie 2013 Murdoch a anunțat că noul nume reprezintă un mod de a sugera fixarea patrimoniului 20th Century Fox pe măsură ce grupul avansează n viitor. Sigla oficială a fost dezvăluită pe 9 mai 2013, reprezentnd o versiune modernă a cunoscutelor reflectoare Fox.

  Formarea 21st Century Fox a fost finalizată oficial pe 28 iunie 2013, iar tranzacționarea ei pe bursa NASDAQ a nceput pe 1 iulie 2013.

  Update 12 mai 2014: n urma zvonurilor din week-end, care speculau că BSkyB doreste a crea o singura operatiune DTH ( televizune cu plata ) pan-europeană, radiodifuzorul a publicat o declarație, in care specifică faptul că are in plan sa dezvolte afacerile din Marea Britanie și Irlanda si sa preia actiunile de la 21 Century Fox.

  "Ca parte a acestei abordări, compania a inițiat discuții preliminare cu 21 Century Fox pentru a evalua achiziția potențială a activelor sale de televiziune cu plată din Germania și Italia. BSkyB crede că fuziunea ar avea potențialul de a crea un grup multinațional de televiziune cu plată de clasă mondială. Aceste discuții nu au progresat dincolo de o etapă preliminară, nici un acord a fost ncheiat, valoarea tranzacție nu a fost definitivata si nici nu se stie exact daca tranzactia chiar va avea loc", a declarat compania.

  Daca BSkyB doreste sa achizitioneze, de la 21 Century Fox, pachetul de control al Sky Deutschland, va trebui sa facă o ofertă publică de preluare, adresată actionarilor minoritari ai Sky Deutschland, n conformitate cu legislația germană, care stipuleaza si necesitatea precizării unui pret minim.

  Cu toate acestea, pentru Sky Italia nu sunt luate niciun fel de hotarari exacte: "Aceasta nu este o afacere de creștere rapidă cum este Sky Germania. Din punct de vedere financiar, nu credem că 5 miliarde de euro va reprezenta o afacere foarte bună: se estimează că cel puțin 2 miliarde de euro au fost investite n proiect", a precizat o bancă ce a oferit un credit companiei.

  SURSĂ

 2. #2
  Reyes de Europa! Teacher
  Join Date
  Jun 2014
  Location
  Bucale
  Posts
  390
  Posts Thanks / Likes

 3. #3
  Strajernic Expert
  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,940
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Posibil sa avem o singura platforma Sky Europe pe un singur satelit.
  Telekom Romania - Consultant vanzari ! OFERTE Personalizate -FTTx, xDSL, NON-FTTx, PORTARE !
  Ech Recep - DM800SE, TRIAX, DM3800, DTH - TELEKOM, DIGI, FocusSat, Akta , GSM - Telekom, DIGI ,Vodafone !

 4. #4
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  o sa fie ori el ori noi[utilizatorii de tv]va fi o tentatie majora pentru hackeri sa io traga/sau va fi black screen o lunga perioada pina vom ajunge mosnegi plictisiti si surzi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top