Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default Resetare KAON (kit Focus)

    Am sistemul de mai jos (vezi semnatura) dar, din cand in cand, receptorul se reseteaza, total aiurea. Sa va dau cateva detalii:

    1. Pun antena pe sud (Eutelsat W2, 16E), reglez pe semnal maxim, strang suruburile si trec la receptor.
    2. Trec toti satelitii pe mod USALS, ii marchez pe toti si dau scan FTA.
    3. Dupa ce trece de 1300-1400 posturi TV, receptorul se reseteaza, imi apare un ecran mov si gata, trebuie sa o iau de la capat.
    4. Daca-l las mai usor si selectez doar 4-5 sateliti (din totalul de 13 receptionabili), operatiunea merge fara probleme, apuca sa memoreze toate programele.
    5. Acelasi lucru (reset) obtin si dupa ce am scanat toti satelitii vizibili si incep sa sortez canalele. Daca nu salvez din cand in cand, se reseteaza si trebuie sa o iau de la capat.

    Intrebarea este: Receptorul este de vina sau doar trebuie sa-i fac vre-un SW update. Care este ultima versiune disponibila?

    Multumiri anticipate.

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,510
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SatWien

    Daca ai softul cu aia 51 de sateliti la "installation" ii bine. Ala este ultimul, dar:

    Quote Originally Posted by SatWien
    Dupa ce trece de 1300-1400 posturi TV, receptorul se reseteaza, imi apare un ecran mov si gata, trebuie sa o iau de la capat.
    1400 TV + poate inca 1000 Radio (verifica lista radio) = 2500 si nu stiu daca receptorul asta suporta atat de multe canale, avand in vedere ca are implementate o gramada de functii, jocuri, CONAX CA, etc. Este posibil ca la supraincarcare sa dea resetul ala. Inceraca si tu sa-l programezi numai cu alea FTA si sa mai stergi de prin radio.

    ATENTIE! NU incerca sa bagi settings din calculator pe portul serial. Se pierde imperecherea RECEPTOR - CARD, dar nu si viceversa.


    ovex

  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Teoretic, conform cartii tehnice, ar trebui sa memoreze 4080 posturi (R+TV). O sa incerc sa sterg din posturile de radio, si eu cred ca este vorba de o supraincarcare a sistemului. Revin maine cu rezultatul. Merci.

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am sters toate programele de radio dar degeaba. Daca incerc sa selectez mai mult de 7 sateliti pentru scanare, spre sfarsitul jobului receptorul se reseteaza, fara a apuca sa salveze ce a gasit nou. Sa fie totusi din cauza motorului sau vre-un contact imperfect la cablu?

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are nimeni nici-o idee, in afara de a ma adresa service-ului autorizat, sistemul a facut pasi peste granita !?! SatWien.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,510
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SatWien

    Eu am montat una pe sistemul clasic Montura Polara - Actuator - Pozitioner, cu setari DiSeqC 1.2 si am bagat canale la greu in el. Merge bine instalaltia aia, pe vreo 15 sateliti. Pacat ca nu mai inca unu la indemana, chiar al unei cunostiinte, ca sa verifici daca este receptorul sau montura de vina.

    In ultima instanta, va trebui sa-l duci inapoi in service ...

    ovex

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am acasa aceasta configuratie.sincer nu am incarcat atatea canale pentru ca pozitia antenei nu-mi permite decat de la eurobird la hispasat asa ca nu mi-am memorat mii de canale.sistemul functioneaza ireprosabil si nu am avut nici o resetare.deci verifica ultima versiune de soft .sistemul meu :ant 0.9,montura h-h si kaonksf-100sco.
    boy2good

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Am verificat din nou toate conexiunile, problema nu poate fi de aici.
    2. Motorul raspunde fara ezitari la toate comenzile;
    3. Am sters din memorie toate posturile de radio (965), mi-a amortit degetul de cat am butonat la telecomanda;
    4. Am resetat receiverul si am reinstalat toti satelitii de 3 ori pana acum, cu acelasi rezultat, daca gaseste mai mult de 1000 de canale la o singura scanare, se reseteaza! La un PC, ar fi un simptom clar de memorie busita, oare sa fie acelasi lucru si la KAON-ul meu?

    Da-ti o veste buna si spuneti-mi ca mai poate fi si altceva in afara de memoria receiverului, please! Asta ar insemna sa-l trimit in tara, la service ...

    SatWien

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien
    1. daca gaseste mai mult de 1000 de canale la o singura scanare, se reseteaza!

    SatWien
    de ce iti incarci memoria recului si cu programe codate?la scanarea satelitului alege fta si totul o sa fie ok
    boy2good

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu exceptia pachetului FOCUS nu am nimic codat, totul este FTA. La scanarea celor 13 sateliti vizibili pentru sistem apare un total de cca.1600 programe (TV, radio si feed). Daca ar scana tot, ar trece cu mult de 4000, care este limita maxima a KAON-ului si asa s-ar explica resetul. Exact asta ma nedumereste si pe mine, e totusi mai putin de jumatate din maximul posibil. Dupa stergerea feed-urilor si al catorva programe care au doar grile de test canal, raman fix 1227.

    SatWien

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,510
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SatWien

    Ar mai fi o solutie, dar nu stiu in ce masura sti sa pui un soft pe KAON, prin cablul serial. Am fisierul cu primul soft, care are un singur satelit.

    1. Il bagi in receptor cu KUP230, iar acesta va reveni la primul soft.
    2. Pui antena pe THOR pe 12.245 ... Receptorul iti va cere sa faci upgrade. Ii dai OKE, iar acesta va incepe sa repuna ultimul soft, cu aia 51 de sateliti. Este singura solutie pe care am gasito de a reincarca firmware.

    Poate o prins un bug la primul upgrade. Daca nici dupa reprogramarea firmware-ului nu se comporta normal si da dinou reset, parerea mea este sa-l trimiti inapoi.

    In cazul in care receptorul este defect, acesta se va inlocui pe loc cu unul nou, in baza unui "Proces Verbal de Inlocuire Echipamente", in care se trec seriile de pe receptorul vechi si cel nou. Activarea cardului se face in maxim o ora ...

    Ce sa-i faci. Se mai defecteaza si KAON'e ... nimik nu-i sfant ...


    ovex

  12. #12
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc Ovex,
    Multumesc Boy2good,

    Am reusit sa rezolv problema! Intamplator am pus o mana pe calorifer in timp ce eram cu cealalta pe receiver si am simtit o usoara furnicatura. Explicatia? Tot sistemul nu avea inpamantare! Probabil, in momentul in momentul in care curentul crestea (datorita miscarii motorului), se strapungea vre-un condensator din sursa de alimentare a receptorului care genera un shut-down temporar, de unde si resetul. Acum merge fara probleme, dupa ce am legat antena la o conducta de gaze. Multumesc inca o data.

    Admin, pls close the topic, is no more necessary!

    Satwien.

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiver pe gaz ? GPL ?

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,510
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *********
    Receiver pe gaz ? GPL ?
    Sa nu-mi spui ca nu ai auzit ... Dupa criza RUSO - UCRAINIEANA, pentru optimizarea economica a consumului de gaz vor aparea aragazele cu cititor de smartcard. La caseriile ROMGAZ ii vei putea cumpara cartele PRE-PAY cu mai multe optiuni. Pentru tine este oferta speciala, pe intevalul orar 07:00 - 11:00, card pentru 6 ochiuri + 1 paparadah bonus ...

    @SatWien

    Ne bucuram ca ai rezolvat.


    ovex

  15. #15
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    MAX nu are ceva oferta electrocasnica ? Strong = Popcorn maker .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. De vanzare Kaon Focus KSF-100
    By secheiadi in forum Shop
    Replies: 3
    Last Post: 31st October 2006, 01:22
  2. Merge MAX tv cu Kaon de la Focus???
    By Vulpes in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 12
    Last Post: 18th August 2006, 01:36
  3. Kaon Focus
    By Konte in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 24th January 2006, 13:34
  4. Kaon 570 resetare key TVCABO
    By laurx22 in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 24th October 2005, 20:09
  5. Resetare KAON (kit Focus)
    By SatWien in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 4th January 1970, 13:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top