Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    176
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema Pozitioner EZ2000 Super Jack - ramas permanent in stand-by

    Initial am crezut ca este vorba de telecomanda (baterii etc.) dar am verificat cu o camera video si se observa pulsul trimis, deci telecomanda nu e de vina..
    Am incercat sa scot firele si sa le introduc din nou..
    Din pacate nu vad nici un alt buton de reset HW, cert este ca nu pot sa il pun in mod power on din telecomanda si in consecinta nici sa ii dau pulsuri sa misc antena..

    Mai am vreo speranta sau sa se fi distrus sensorul remote (controller-ul etc..)?
    Vreo idee ce as mai putea incerca?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E posibil sa ai condensatorii uzati(umflati,uscati) sau telecomanda nu mai raspunde...cum trebuie...La mine telecomanda mai face probleme uneori.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greby View Post
    E posibil sa ai condensatorii uzati(umflati,uscati) sau telecomanda nu mai raspunde...cum trebuie...La mine telecomanda mai face probleme uneori.
    am banuit si eu ca e vorba de telecomanda, de aceea am facut testul cu camera (sa vad daca intr-adevar trimite pulsuri)...
    in trecut si eu aveam scurte probleme cu telecomanda, insa dupa o reporzionare a bateriilor isi dadea drumull..

    am incercat sa scot complet firele de motor si sensor reed din pozitioner si sa ii dau drumul asa, macar sa vad ca se porneste d ela 'power on' si tot nimic..
    presupun ca in acest caz daca era ok, ar fi trebuit macar sa se porneasca? cu alte cuvinte e posibil s afie o corelatie cu actuatorul de la antena sau e exclsuiv din simptomele prezentate o problema de poztioner?
    o sa incerc altul, problema e ca am ramas cand mi-e lumea mai draga cu antena blocata pe un satelit si in weekend evident nu gasesc nici un magazin unde sa imi cumpar un pozitioner nou
    presupun ca pentru problema legat d econdensatori singura sansa e inlocuirea, sau..?
    (pretul fiind destul de ok din ce stiu eu probabil nu are rost sa ma mai complic..)

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa un anumit timp de functionare(4-5 ani sau chiar mai putin) condensatorii isi pierd din capacitate si nu mai lucreaza la parametrii normali. De obicei se inlocuiesc...dar totul depinde de vechime... si de marca...daca sunt made in china nu m-ar mira sa cedeze mai repede.

  5. #5
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La sursele in comutatie sint probleme cu condensatoarele electrolitice , daca bine stiu pozitionerele au transformator de retea care alimenteaza circuitele deci nu cred ca e cazul . Mai curind problema e lipsa vreunei tensiuni , posibil ceva siguranta fuzibila arsa sau defecte de contact la vreun IC stabilizator genul 78XX sau 79XX

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top