Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default DM500HD - flash cu OS X

    Buna ziua tuturor,

    Am un original DM500HD cu o imagine veche si doresc sa ii fac update la o imagine mai noua gen NewNigma2 sau OpenPLI, dar fara success.
    Am incercat prin web browser conform guide-ul gasit pe net, dar cind apas butonul flash...nu se intimpla nimica, fara nici un mesaj de eroare, dar nici o imagine pe care am incercat-o, nu a mers...
    Am un bootloader vechi #79, si am incercat sa pun secondstage-dm500hd-84.nfi , la fel..nici o miscare...
    Poate cineva sa imi dea o idee cum pot sa pun o imagine noua cu Apple Macbook?
    Multumesc...
    O zi placuta sa aveti!

    Ce am eu acuma:
    Devicename: dm500hd
    Enigma Version: 2010-07-21-experimental
    Image Version: Experimental 2010-07-21
    Frontprozessor Version: VNone
    Webinterface Version: 1.6.2
    Tuner A: BCM4505 (DVB-S2)

    Guide-ul pe care il folosesc pt a ma conecta la DM :

    Nice Flash Tips If you use a Mac
    This is fast and nice for they who have mac and want to flash their db in 3-5 min.

    1. Have wi-fi network enabled on your mac
    2. One network cable between lan port on mac to lan port on Dreambox (not twisted cable)
    3. Go to system pref on your mac (click apple logo to the left on your screen)
    4. Click tab "sharing" select internet sharing - then click share your connection from - select "wifi" - then you select "to computer using "ethernet"
    a green ligt will come on when sharing is on.
    see my pic from the sharing option!
    6. Power down the Dreambox, either using "shutdown" and by switching off by the power switch.
    Standby is not enough!
    7. Connect your lan cable between DB and Mac
    - (1.) Press and hold the power button.
    - (2.) Switch on your Dreambox.
    - (3.) Your Dreambox will get a IP from your Mac.
    then open the Network Utility, you will find the utility in the utlities folder.
    Then click info tab - select Ethernet, and you will see a IP 192.168.2.1, this is not the
    IP you will enter in the Web Browser- the IP you need to enter will be 192.168.2.2
    Then follow the instruction in your browser.
    If you dont know howto flash in the web browser, just take a look at this page from dream-multimedia
    This have i tested on DM500HD DM800SE

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se foloseste cablu miniusb la un capat pentru DM500HD si usb normal la celalalalt capat pt PC si exact asa se face ca aici https://www.dream-multimedia-tv.de/e...ashing-dreamup
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Question Din pacate, nu ma ajuta....

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Se foloseste cablu miniusb la un capat pentru DM500HD si usb normal la celalalalt capat pt PC si exact asa se face ca aici https://www.dream-multimedia-tv.de/e...ashing-dreamup
    Multumesc pt raspuns, dar din pacate nu ma ajuta...eu folosesc Apple Macbook su OSX -sistemul de operare, nu am access la Windows (deocamdata). DreamUp nu exista pentru OSX, din pacate! Alta varianta?
    In legatuara cu bootloader-ul ales de mine...este bun?
    Am citit ca exista un flash "LEAN" ? se foloseste la 64Mb ? eu ce versiune am?cum pot vedea daca este 1 sau 2?
    Multumesc pt raspunsuri!

    Cu stima.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    874
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sebb4u View Post
    Multumesc pt raspuns, dar din pacate nu ma ajuta...eu folosesc Apple Macbook su OSX -sistemul de operare, nu am access la Windows (deocamdata). DreamUp nu exista pentru OSX, din pacate! Alta varianta?
    In legatuara cu bootloader-ul ales de mine...este bun?
    Am citit ca exista un flash "LEAN" ? se foloseste la 64Mb ? eu ce versiune am?cum pot vedea daca este 1 sau 2?
    Multumesc pt raspunsuri!

    Cu stima.

    http://www.dreambox.it/
    http://openpli.org/
    Cauta imagini pt.receptorul tau de aici.

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eventual du-te si tu la cineva care are Windows cu Dreamul si o rezolvi imediat.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu mai simplu faci incarcarea imaginii prin browser?/e cel mai la indemina/pune o imagine mai veche cu ssl 83;peter pan de exemplu/apoi facu upgrade la ssl si dupa pui imagine cu ssl 84/recomand nonsolosat sau nemesis

  7. #7
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat cu alte web browser ? Tin minte ca nu reuseam nici eu si am incercat cu opera si a mers.



  8. #8
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    817
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca din nou sa pui secondstage-dm500hd-84.nfi
    Eu am folosit Opera browser.
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yogipiti75 View Post
    Incearca din nou sa pui secondstage-dm500hd-84.nfi
    Eu am folosit Opera browser.
    Sorry, dar nu merge cu nici o varianta, nu stiu ce fac gresit, o sa il duc la un "specialist".
    Multumesc pt efort!

    - - - Updated - - -

    Am incercat...fara success!
    Quote Originally Posted by yogipiti75 View Post
    Incearca din nou sa pui secondstage-dm500hd-84.nfi
    Eu am folosit Opera browser.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top