Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default Autocamd Gigablue cu openMips

    Am facut upgrade de firmware receiverului Gigablue 800 HD SE, care avea un Sif Team Jackal, la openMips (ultima versiune). Toate bune si frumoase, am cautat la greu pe net si am instalat manual CCcam-ul. Nu a mers decat din telnet. Pentru ca din interfata grafica, desi am instalat pluginuri de Softcam de pe gigablue support (dupa instalarea manuala a unui fisier ipk ce imi permite sa am acces la repository-ul acesta) nu imi apare ca plugin instalat. Nu pot sa fac nicio setare din GUI.
    Am instalat pluginul CCcam_2.1.3 din linie de comanda, dar acesta nu porneste automat. Daca rulez /etc/init.d/CCcam_2.1.3_cam.sh nu se intampla nimic.
    Acum intervine faza pe care nu o inteleg: daca din telnet schimb directorul in /etc/init.d si scriu C si apas tasta Tab, imi apare ca autocomplete CCcam213. Daca rulez din interiorul directorului /etc/init.d comanda "CCcam213 start", porneste CCcam-ul, merge perfect. Daca dau reboot, nu mai porneste. Totusi, daca rulez direct /etc/init.d/CCcam213 start imi spune ca nu exista comanda si nu porneste.
    Momentan totul functioneaza, cu exceptia faptului ca la reboot trebuie sa fac telnet pe receiver si sa rulez comenzile de change directory (cd /etc/init.d) si apoi sa rulez comanda CCcam213 start
    Am incercat sa pun in rc.local scriptul de pornire CCcam, am creat eu un script care sa faca ce fac eu manual, dar degeaba.
    Ce anume am gresit? Cum as putea sa pun CCcam-ul sa porneasca automat la boot? Mentionez ca dupa ce instalez pluginuri din interfata grafica din alte surse decat cele oficiale nu imi apar in meniul Plugins. Culmea e ca imi apar cand le dau uninstall.
    Poate ma lumineaza cineva.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am descoperit ca pot lansa CCCam-ul folosind comanda "/etc/init.d/softcam.CCCam213 start". Totusi nu reusesc sa o fac sa ruleze automat la boot. Am facut un script pe care l-am pus in init.d si i-am facut sym link catre /etc/rc3.d cu numele S99softcam si degeaba. Am modificat inclusiv scriptul bootmisc, in care am vazut o referire la autostart softcam si am pus numele corect acolo si tot nu porneste.

  3. #3
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes
    Last edited by coconut; 19th April 2014 at 12:52.
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  4. #4
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Transfera folderul PLI din arhiva in /usr/lib/enigma2/python/Plugins dai reboot.
    Buton albastru telecomanda Softcam setup - Select Softcam - emu - confirmare.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by coconut View Post
    Am citit si eu linkul ala, eu nu am Blue Panel, nu stiu sa intru in el. Daca apas butonul albastru ma baga intr-un meniu din care pot alege devices manager si inca doua chestii fara legatura. Problema e ca nu mai gasesc telecomanda receiverului, am un Logitech Harmony cu care controlez receiverul. Parca avea un buton special? Nu mai tin minte.
    O sa incerc si sfatul lui axton si revin.

    MUltumesc mult!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by axton View Post
    Transfera folderul PLI din arhiva in /usr/lib/enigma2/python/Plugins dai reboot.
    Buton albastru telecomanda Softcam setup - Select Softcam - emu - confirmare.
    A functionat sfatul tau. Aveam deja folderul PLi dar era gol. Acum cand apas butonul albastru vad softcam setup, am selectat CCCam, am apasat butonul verde de confirmare, mi-a scris ca da restart la serviciu dar nu porneste... M-am uitat cu ps -aux si procesul nu ruleaza... Daca il pornesc de mana e OK. Daca dupa ce l-am pornit manual ii dau din interfata restart softcam, se opreste dar nu mai porneste...
    O avea un bug imaginea de openMips? E un nightly build, s-ar putea sa faca fitze. In rest, sunt foarte multumit de ea.
    Last edited by dreiutz; 19th April 2014 at 19:36.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gata, am rezolvat! Era o problema de drepturi pe fisierele din folderul de Plugins, cel copiat la sfatul lui axton. Am setat pe toate 0755 si acum functioneaza perfect. Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Paste Fericit!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top