Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default Aparatura defecta ?

    Salut am primit de la cineva din Italia un Telesystem TS31F (evident compatibil Dvbs) , avand
    acest decodor mi-am luat de pe net un kit de antena format din suport de prindere lnb twin si bieninteles parabola.
    Am inceput cu inceputul, am conectat televizorul la decodor iar apoi printr-un cablu la lnb insa problema
    e ca nu am deloc semnal, am intrat in meniul decodorului mai exact la TP SCAN, am ales un satelit oarecare
    dar S-ul imi arata 0% si din cate stiu la un alt aparat imi arata 15% doar ca avea lnb-ul conectat, asta inseamna
    ca acel lnb poate fi defect desi este nou nout ca si aspect, alimentarea e pe on, dar semnal sa imi indice asta nu-i.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    BELGRAVISTAN
    Posts
    613
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intai verifica daca ai montat bine antena : stalp perfect drept etc si apoi daca ai reglat-o bine

    verifica cablul sa nu fie intrerupt pe undeva si sa ai toate conexiunile bine facute

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MunteanuS View Post
    Salut am primit de la cineva din Italia un Telesystem TS31F (evident compatibil Dvbs) , avand acest decodor mi-am luat de pe net un kit de antena format din suport de prindere lnb twin si bieninteles parabola. Am inceput cu inceputul, am conectat televizorul la decodor iar apoi printr-un cablu la lnb insa problema e ca nu am deloc semnal, am intrat in meniul decodorului mai exact la TP SCAN, am ales un satelit oarecare dar S-ul imi arata 0% si din cate stiu la un alt aparat imi arata 15% doar ca avea lnb-ul conectat, asta inseamna ca acel lnb poate fi defect desi este nou nout ca si aspect, alimentarea e pe on, dar semnal sa imi indice asta nu-i.
    tu cum stii ca ai pozitionat antena pe un satelit ? Pe ce transponder ai pus receiverul ?

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prima data trebuie sa orientezi antena catre un satelit.poate un satfinder de acolo de unde ai luat kitul de parabola silnb ar fi de ajutor pentru tine daca esti incepator.apoi ar trebui sa iti dai seama pe ce satelit ai orientat antena pentru ca pe o anumita frecventa pe alt satelit poti sa nu ai semnal.eventual misti antena stanga dreapta pana apare ceva zemnal,cat de putin.apoi poti misca din inclinarea pe verticala pana devine maxim semnalul.faza urmatoare e sa schimbi satelitul din meniul decoderului si de la capat cu stanga dreapta.pana le nimeresti.poate orasul de unde esti ne-ar spune ceva despre satelitul pe care l-ai putea gasi pe directia sud...acu vezi si tu.asa am inceput cu totii.a,sa nu uit,sper ca nu ai primit decoder pentru digital terestru,in italia se vand si de astea

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scuze ca m-am prins prea tarziu.receptoru asta e cu card tivusat cumva?pune direct pe canalul retequatro sau daca folosesti tpscan pe frecventa retequatro, ca identifica direct satelitul si vei vedea direct semnal binenteles daca ai activat deja cardul tivusat.daca nu e alt post
    succes

  6. #6
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MunteanuS View Post
    Salut am primit de la cineva din Italia un Telesystem TS31F (evident compatibil Dvbs) , avand
    acest decodor mi-am luat de pe net un kit de antena format din suport de prindere lnb twin si bieninteles parabola.
    Am inceput cu inceputul, am conectat televizorul la decodor iar apoi printr-un cablu la lnb insa problema
    e ca nu am deloc semnal, am intrat in meniul decodorului mai exact la TP SCAN, am ales un satelit oarecare
    dar S-ul imi arata 0% si din cate stiu la un alt aparat imi arata 15% doar ca avea lnb-ul conectat, asta inseamna
    ca acel lnb poate fi defect desi este nou nout ca si aspect, alimentarea e pe on, dar semnal sa imi indice asta nu-i.
    cred ca trebuie sa incepi cu rubrica "Coltul Incepatorului" de mai sus si nu este nicio rusine de moment ce aprox 400.000 au citit aceasta rubrica.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cipryan View Post
    tu cum stii ca ai pozitionat antena pe un satelit ? Pe ce transponder ai pus receiverul ?
    Nu e nevoie sa pun pe transponder, receiverul by default are memorizate programele de pe HotBird (rai...samd) si asadar am incercat pe mai multe canale cunoscute rotind de antena, usor stanga dreapta ce pot sa spun elevatia i-am dato pe cea de pe satlex pt locatia mea, iar inclinatia lnb la fel, antena am puso dupa semnul verde de pe satbeam. lnb-ul e nou , i-am dat chiar full scan pe hotbird si nimic.

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    BELGRAVISTAN
    Posts
    613
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MunteanuS View Post
    Nu e nevoie sa pun pe transponder, receiverul by default are memorizate programele de pe HotBird (rai...samd) si asadar am incercat pe mai multe canale cunoscute rotind de antena, usor stanga dreapta ce pot sa spun elevatia i-am dato pe cea de pe satlex pt locatia mea, iar inclinatia lnb la fel, antena am puso dupa semnul verde de pe satbeam. lnb-ul e nou , i-am dat chiar full scan pe hotbird si nimic.

    ideea e alta ... antena trebuie orientata la milimetru azimut/elevatie ( daca nu stii ce is astea te chinuii inutil - da un search Google )
    antena pt satelit nu e ca aia pt televiziunea terestra
    cum zicea cineva mai sus incepe de la "Coltul Incepatorului" sa vezi cu ce se mananca receptia satelit

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cheama un instalator si ai rezolvat problema ... asta daca nu ai rabdare si minime cunostinte in domeniu .. satelitul nu e Unde FM .. e punct ochit , punct lovit ... cu multa rabdare se poate ..
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A , si nu trebuie stalpul sa fie drept 100% .. ca doar nu pui motorizata ..
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun..haideti unpic sa le luam cap la cap poate asa intelegi mai bine ce vreau si poate ma puteti ajuta
    NU am nevoie de instalator pentru treaba asta intrucat e un hobby, am microbul acesta cu receptia de orice fel in sange
    si nu e o necesitate in asa fel incat sa mai dau telefoane stanga-dreapta, dat bani la instalatori(cand pot cumpara altceva)..
    Am mai instalat singur antene de satelit in ITALIA, am muncit o perioada acolo insa eram la tara cer liber, pilon drept si doar unpic
    de rabdare cat am prins HOTBIRD-ul si vreo cativa sateliti respectand elevatia si rotind usurel de lnb.
    Aici e alta treaba stau la bloc, termoizolat antena am scoso pe balcon am improvizat un pilon prins nu stiu cat de drept(n-am boloboc)
    de sita
    Decodoarele primite sunt bune , am semnal AV vad menu, transpondoarele, canale memorizate default.. insa ma intriga in continuare
    ca n-am nici cea mai mica valoare de semnal. pe orice receptor am avut la mana aveam 15%,10% cu antena nereglata asta indicand
    probabil ca aveam alimentare pe LNB, insa la astea nici-un dumnezeu si tare imi e sa nu fie stricate tunerul STB sau LNB-ul sa aibe ceva
    deoarece vreau sa ma urc pe bloc cu ea , si nu vreau sa dau gauri degeaba si sa ma duc de 1000 de ori sus-jos sa vad daca am semnal sau ba

    La voi cu o antena nereglata doar conectata, va arata o valoare minima de semnal? sau e 0%? intreb deoarece probabil
    or fi modele care nu indica asta si sper din tot sufletu deoarece asa ma pot apuca linistit de treaba pe terasamentul blocului s-o reglez
    Last edited by MunteanuS; 29th March 2014 at 23:53.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Phenom View Post
    ideea e alta ... antena trebuie orientata la milimetru azimut/elevatie ( daca nu stii ce is astea te chinuii inutil - da un search Google )
    antena pt satelit nu e ca aia pt televiziunea terestra
    cum zicea cineva mai sus incepe de la "Coltul Incepatorului" sa vezi cu ce se mananca receptia satelit
    hoho..usurel ma iei prea de sus, am unpic de habar despre domeniu dealtfel nu ma ambitionam sa ma apuc singur,
    dar cum spuneam nu sunt sigur de sculele astea, n-am certitudinea ca va merge de aia v-am intrebat din capul
    locului daca e normal sa fie toate valorile (Q si S) pe 0% intrucat am vazut la o droaie de receptoare minim 15%
    ceea ce indica ca lnb-ul cat si stb-ul sunt bune, eu astea REPET le-am primit deocamdata n-am alti bani sa-mi iau altele
    si daca am sa stiu ce schimb (LNB sau decoder) iar apoi sa ma apuc cu antena frumusel pe bloc s-o invart si rasucesc..stiti
    cum e la inceput greu o gramada de obstacole,, de aia va cer sfatul si imi cer scuze daca nu ma exprim destul de bine
    si va dau impresia ca sunt n00b total.

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si eu o petarda de la TNT SAT , receptorul arata ca nou .. HD .. nu prinde semnal deloc ... am antena reglata bine , nu e deacolo .. e petarda de receptor .. Metronic cica ..

    Daca zici ca ai microbul in sange cred ca mai ai ceva receptor pe acasa , daca nu ia imprumut de la un amic , seteaza antena cu ala .. si bagi pe al tau dupa ..

    Daca dai si locatia poate e cineva pe langa tine cu o antena reglata pe Hotbird unde poti sa-ti verifici receptorul Tivu .
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariust5 View Post
    Am si eu o petarda de la TNT SAT , receptorul arata ca nou .. HD .. nu prinde semnal deloc ... am antena reglata bine , nu e deacolo .. e petarda de receptor .. Metronic cica .. Daca zici ca ai microbul in sange cred ca mai ai ceva receptor pe acasa , daca nu ia imprumut de la un amic , seteaza antena cu ala .. si bagi pe al tau dupa .. Daca dai si locatia poate e cineva pe langa tine cu o antena reglata pe Hotbird unde poti sa-ti verifici receptorul Tivu .
    Pai aia e ca aici nu am amici cu antene satelit, toti au cablu , si nici un alt decoder sa incerc ca altfel nu ma mai plangeam aici la voi, daca tu spui ca ai avut acea 'petarda' si orientata si reglata si ai semnal 0% inseamna ca e stricata si posibil si al meu. am crezut ca doar cand am vizibilitate imi apare si ceva indice la semnal dar mai cam lamurit.. pacat de ele ca sunt niste receptoare bune, FTA, nu sunt de TIVUSAT sunt dinalea fara cartela. TELESYSTEM TS31F. ma duc zilele urmatoare sa ma interesez tot asa de unu sh de doamne ajuta poate o fi 100% vina receptoarelor, v-am spus si cu antena orientata spre pamant trebe sa ai o valoare minima de semnal care sa indice functionalitatea LNB-ului apai stb-ul ori nu mi-l recunoaste, ori are tunerul defectat si eu ma chinui de pomana cu receptia ORI softul stb-ului nu indica asta doar
    in momentul captarii microundelor de la satelit ori trebuie facute setari la LNB, dar e pe UNIVERSAL si POWER ON, imi scapa ceva?
    Last edited by MunteanuS; 30th March 2014 at 00:24.

  15. #15
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    fi-pi-li
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am montet si eu ceva telesystem-uri pana acum , se vindeau la greu acum 8-10 ani , erau un kit decoder+antena...dealfel destul de bunicele , si acum unele antene arata destul . decoderul era destul de rapid , simplu si ''mirosea'' imediat semnalul...dar din ce imi aduc aminte la semnal ,pana nu-l prindeai nu aveai nimic , zero . au un tuner sensibil , nu-i greu sa prinzi ceva...mai bine faci rost de un lnb , 5-8 euro ...sau schimbi cablu . si inca ceva , ar trebui sa pui pe o frecventa activa la cautat , cele default sa nu fie prea vechi...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top