Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
 1. #1
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Posts
  5,154
  Posts Thanks / Likes

  Default UPC a primit aprobarea CNA de a nu include in grilele sale de cablu Digi 24

  UPC a primit aprobarea CNA de a nu include in grilele sale de cablu Digi 24, postul RCS&RDS

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-16864986-upc-primit-aprobarea-cna-nu-include-grilele-sale-cablu-digi-24-postul-rcsrds.htm

  Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, joi, grilele de cablu ale UPC Romania, in care nu se regaseste Digi 24, televiziunea de stiri a companiei de telecomunicatii concurente RCS&RDS, scrie Mediafax.

  CNA a analizat si aprobat cu unanimitate de voturi, in sedinta de joi, grilele de cablu ale UPC Romania, in care nu se regaseste si televiziunea de stiri Digi 24. Acest lucru inseamna ca abonatii UPC nu vor putea sa vizioneze programele difuzate de acest post.

  Solicitarile UPC de modificare a grilelor sale de cablu au venit ca urmare a publicarii in data de 4 februarie a noii liste "must carry" (care stabileste televiziunile obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii din Romania, in anul 2014).

  Lista "must-carry" a fost publicata de CNA conform articolului 82 din Legea audiovizualului numarul 504 din 2002 si Deciziei CNA numarul 72 din 2012. Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH).

  Potrivit articolului 82, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin retele de comunicatii electronice, cu exceptia celor care utilizeaza exclusiv spectrul radio, are obligatia sa includa in oferta sa serviciile de programe ale Societatii Romane de Televiziune destinate publicului din Romania, precum si alte servicii de programe, libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privati, aflati sub jurisdictia Romaniei, in limita a 25% din numarul total de servicii de programe distribuite prin reteaua respectiva, precum si serviciile de televiziune a caror obligativitate de retransmitere este stabilita prin acorduri internationale la care Romania este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privati este ordinea descrescatoare a indicelui anual de audienta".

  Astfel, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in anul 2014 se regasesc programele Societatii Romane de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News si studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara), dar si TV5, un program inclus obligatoriu in grilele operatorilor de cablu in baza unui acord international intre Romania si Franta.

  Potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de joi, grilele de cablu pentru care UPC Romania a solicitat avizul Consiliului nu includ trei televiziuni prezente pe lista "must-carry", respectiv Digi 24, Alfa Omega TV si Credo TV. De asemenea, la nivel regional, grilele de cablu ale UPC nu includ televiziunea TV Sud Est si programe regionale ale Digi 24, precum Digi 24 Craiova.

  Prezent la sedinta CNA de joi, Bogdan Bucurei, director al managementului de produse si continut TV la UPC Romania, a spus ca Digi 24, Alfa Omega TV si Credo TV nu au fost incluse in grile pentru ca nu se incadreaza in cota de 25% de televiziuni "must carry" din numarul total de servicii de programe distribuite in grila analogica a UPC.

  "Noi consideram abonamentul la analogic ca fiind serviciu de baza. Acest serviciu cuprinde un numar de maxim de 51 de canale. Abonamentul la analogic de baza al UPC este serviciul de televiziune raspandit in 100% din localitatile unde avem acoperire. Nu exista un client UPC care sa nu aiba acces astazi la acest serviciu. Acest serviciu este distribuit la 100% din clientii nostri. Numarul maxim de canale este 51. Impartim cota de must-carry de 25%, iar, din calculele noastre, a reiesit ca trebuie sa ne oprim la numarul 12 din canalele care ne sunt impuse prin acest principiu ᅡmust carryᅡ. Desigur, canalele obligatorii TVR, TV5, canalele locale si regionale sunt introduse peste tot unde acestea exista", a spus Bogdan Bucurei.

  El a precizat ca in structura de servicii a UPC exista cele suplimentare. "Aceste pachete optionale, inclusiv serviciul de televiziune digitala, in care avem o serie de pachete tematice, cum ar fi HBO, continut pentru adulti, continut pentru minoritatile nationale, filme indiene s.a.m.d. Toate aceste servicii, peste serviciul de baza, sunt optionale, care se adauga strict la optiunea clientului. Am considerat ca este o aplicare gresita din partea noastra sa introducem mai multe canale din lista ᅡmust carryᅡ, altele decat cele care sunt impuse prin cota care se aplica serviciului de baza", a spus Bogdan Bucurei.

  El a subliniat ca orice client UPC are acces la acest serviciu de televiziune analogica. "Aproape jumatate din televizoarele din casele clientilor nostri folosesc serviciul de televiziune analogica, chiar daca sunt si abonati la serviciul digital. Grilele analogice pe care le-am depus spre aprobarea dumneavoastra sunt intre 28 de canale si un maxim de 51, la care am introdus numarul de canale ᅡmust carryᅡ conform cotei de 25%", le-a mai spus Bucurei membrilor CNA.

  Membrul CNA Narcisa Iorga a spus insa ca Digi 24 se afla pe pozitia a 13-a in lista "must-carry". Ea a facut referire la faptul ca 25% din 51 de canale inseamna 12,75.

  "Nu am rotunjit in sus, cota este calculata pe 51, care inseamna 12 canale. Este calculul pe care l-am obtinut si pana la urma se reflecta la puterea noastra comerciala cu 51 de canale, daca am avea 55 sau 60...", i-a raspuns Bucurei.

  Narcisa Iorga a remarcat insa ca UPC are in grila digitala Neptun TV, o televiziune care se afla pe locul 22 in lista "must-carry".

  "Principiul pe care l-am aplicat intotdeauna este interesul abonatilor si sa nu facem schimbari nenecesare. Si, in general, nu am introdus canale care nu se regaseau (in grila UPC, n.r.), dar ce se regasea a fost pastrat", a explicat Bogdan Bucurei.

  "Inteleg ca, din punctul dumneavoastra de vedere comercial, este mai mare interesul pentru Neptun TV, care e un post regional, un post care se refera strict la zona litoralului, decat un post national (Digi 24, n.r.)", a spus Narcisa Iorga.

  La randul sau, Bogdan Bucurei a spus: "Sunt de acord ca ar putea avea o tenta de canal regional, dar el este in lista ᅡmust carryᅡ national, nu regional (...) Nu am eliminat canale pentru ca acum ar fi pe o pozitie mai joasa decat au fost inainte (in lista "must carry", n.r.), am preferat sa pastram status quo-ul si sa nu introducem canale noi (...) Se regasesc in grilele noastre si canale care sunt peste pozitia 12, deci canale care nu ne erau impuse prin topul ᅡmust carryᅡ. Sunt introduse pentru ca au fost in grila noastra sau in baza unor acorduri comerciale. Suntem dispusi inclusiv ca acele canale care nu ne sunt impuse sa le introducem in baza unor acorduri viitoare, printr-o negociere de buna-credinta".

  Narcisa Iorga a propus insa aplicarea unei somatii publice in cazul UPC, astfel incat compania sa introduca in grilele sale televiziunile Digi 24, Alfa Omega TV si Credo TV.

  "Scuza pe care o prezinta cei de la UPC nu cred ca are nicio legatura cu legislatia si nici cu un calcul matematic. Propun somatie publica pentru nerespectarea articolului 82 din Lege", a spus Iorga.

  Insa propunerea sa nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a fi aplicata. Doar Narcisa Iorga, Florin Gabrea si Christian Mititelu au votat "pentru" aplicarea somatiei, in timp ce Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu au votat "impotriva" aplicarii acestei sanctiuni.

  Pe de alta parte, CNA a aprobat in sedinta de joi, cu unanimitate de voturi, si alte 235 de solicitari de modificare a grilelor primite din partea unor operatori de cablu.

  Printre acestia s-a numarat si compania Romtelecom, care a solicitat si primit aprobarea Consiliului de modificare a grilei sale in reteaua IPTV, unde retransmite 146 de televiziuni. CNA a aprobat modificarea grilei IPTV a Romtelecom cu includerea televiziunilor din lista "must carry", insa nu a fost introdus si Digi 24.
  Remember you are born to live.
  Don't live because you are born!
  Don't go the way life takes you...
  Take life the way you go!
  prays
  Happiness Lies In Your Own Hand...

 2. #2
  Banned Mentor
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 2010
  Location
  Callatis...MO
  Posts
  565
  Posts Thanks / Likes

  Default

  din partea MEA ...UE RCS-RDS ...
  capischi ?

 3. #3
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  US of Europe
  Posts
  2,144
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mey .... voi sunteti mana-n mana cu d-nul Banciu ..

 4. #4
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De ce nu ma mira aceasta situatie , insa prin aceasta hotarare sa creat un precedent si atunci vin si intreb :
  - Atunci de ce sa mai inclus Digi24 in lista........?
  Uite cum apar ''preferintele'' la vedere , nu ca as fii eu foarte interesat de acest prg. tv , insa prin aceasta situatia creata se poate da ''apa la moara'' si altor dth-uri pt. alte prg. tv din ''lista neagra''

 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  485
  Posts Thanks / Likes

  Default

  - Atunci de ce sa mai inclus Digi24 in lista........?
  Din disperare ca au bagat o gramada de bani aiurea intr-un post la care nu se prea uita nimeni ? Oricum UPC are state vechi de platit RCS-ului pentru faza cu gsp si mai apoi digisport si probabil ca asta este un prim pay-back.

 6. #6
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Disperare - nedisperare , atunci si rcs-ul ar trebui sa ceara CNA-ului sa scoata prg. tv cu audienta ceea mai mica din grila lor de prg. tv , fiindca oricum ocupa ''locul'' de pomana , insa sunt OBLIGATORIU bagate pe gat operatorilor
  Asta ca sa creat un precedent si acum cel putin teoretic se pot ''intampla/aparea'' multe astfel de cereri catre CNA , ca de - Unde nu e cap , vai de picioare

 7. #7
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,985
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by onutd View Post
  Din disperare ca au bagat o gramada de bani aiurea intr-un post la care nu se prea uita nimeni ? .
  Poftim? La mine e nr.1 pe telecomanda. Si pe la serviciu am observat ca e un post urmarit.
  Digi24 e cea mai buna televiziune de stiri.
  Daca nu se uita nimeni din casa de la tine, nu inseamna ca nu se uita nimeni in toata tara.
  Vizionare placuta, in continuare, la Antena 3 si RTV!
  SHALOM

 8. #8
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  ALBA_IULIA
  Posts
  3,739
  Posts Thanks / Likes

  Default

  In ultima vreme au inceput sa semene din ce in ce mai mult cu restul.Asa ca dupa parerea mea nu mai au mult pina ajung ca rahatul de romania tv.
  La ce a-mi trebuie un canal de stiri care ma anunta ce program au ei pe canalele proprii ?Reporterii lor sint la fel de dobitoci ca si cei de la concurenta.Uitati-va la o emisiune in direct si o sa va convingeti.
  Parerea mea e ca nu se diferentiaza cu nimic de celelalte televiziuni de stiri.Nefiind abonat la digi nu am nevoie de postul lor de stiri.Daca aveam ma abonam la ei nu ? 9. #9
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2002
  Location
  judetul antwerpen, republica regatul belgiei
  Posts
  824
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si totusi, de ce dracu nu il ridica HD la satelit?
  See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

 10. #10
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,985
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gymi View Post
  In ultima vreme au inceput sa semene din ce in ce mai mult cu restul....?
  Din pacate inclin sa-ti dau dreptate, dar numai in ceea ce priveste reportajele cu morti - raniti - crime - violuri. In rest nu te prea aprob.
  La comentarii politice, sociale, economice, invitati in platou, reportaje, sint cu mult peste ceilalti. Iar reporterii mi se par ok.
  SHALOM

 11. #11
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  485
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by isr2002 View Post
  Daca nu se uita nimeni din casa de la tine, nu inseamna ca nu se uita nimeni in toata tara.
  Eu personal nu ma prea uit la niciun canal de stiri din Romania ca toate sunt la fel de infecte si slugarnice fata de actuala clasa politica si aici ma refer inclusiv la "impartialul" Digi 24.

 12. #12
  Om ... cu farfurie ! Expert
  Join Date
  Mar 2007
  Location
  Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
  Posts
  1,302
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Soluția este mult mai simplă .... pentru nceput să lase free canalul pe satelit ... acest lucru ar valora mai mult dect să ncerce să impună canalul cu orice preț . Lucrul acesta se poate face după ce cei care l văd - vor cere postul respectiv n grilă . Și eu cred că au investit aiurea n canalul de știri - dacă nu au finalitate n proiect ...!

 13. #13
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  404
  Posts Thanks / Likes

  Default

  bine punctat .
  focus sat ,digi tv si romtelecom dth .

 14. #14
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pai nu are treaba satelitul cu cablu , pe satelit nu exista lista ''must carry'' , in schimb pe cablu da
  Sunt convins ca si numarul de abonati in prezent este mult mai mare pe cablu , decat pe satelit , de aici probabil si aceasta ''lupta/introducere'' a prg. tv in speta in aceasta lista
  Oricum nu ''sta'' rcs-ul pe plan financiar , dupa audienta/reziltatele acestui prg. tv
  Insa daca tot sa creat aceasta lista ''must carry'' , eu stiu ca este ''obligatorie'' pt. toate firmele de cablu ( nu si de satelit ) si atunci ceea ce a facut CNA-ul pt. UPC , cum se poate numi ?
  Nu sa ''incalcat'' o lege a audio-vizualului si astfel putnd da ''nasteri'' si la alte astfel de situati/doleante ale altor firme de cablu

 15. #15
  Banned Mentor
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 2010
  Location
  Callatis...MO
  Posts
  565
  Posts Thanks / Likes

  Default

  raman constant....UE _> RCS_RDS !
  ....................
  parerea mea !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top