Stphane Richard ( CEO Orange ) a confirmat, la sfrșitul săptămnii trecute, că Netflix intentionează sa lanseze serviciul său n Franța, n această toamnă, dar a spus că discuțiile despre un acord exclusiv cu Orange sunt premature.

Stphane Richard a spus că Netflix au contactat operatorii de telefonie fixă ​​din Franța, cu scopul de a ncheia un acord, dar niciun plan concret de afaceri nu este n acest moment lansat și nici nu este sigur ce model de abonament al serviciului video-on-demand se va adopta.

"Nu este clar ce model de distributie doresc să aibă, deci dacă este un model pur over-the-top, cum au n SUA, ori va fi un model de distribuție doar pe receiverele operatorilor. Cred că nu au decis ncă metoda", a spus Richard.Richard a indicat că orice acord trebuie bazat pe un rezultat satisfăcător al discuțiilor dintre Netflix și oficialii francezi, privitor la sprijinul pentru crearea de conținut, respectare reglementările franceze și ntelegerile financiare și fiscale.

Orange este văzută ca partenerul cel mai probabil pentru Netflix n Franța, deoarece, pe de o parte, este cel mai mare furnizor de internet n bandă largă, iar pe de altă parte rivalii Bouygues Telecom si SFR sunt legați de grupuri mari de mass-media, cum ar fi TF1 și Canal+.