Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default Diseq cu pierderi de semnal minime?

    Folosesc momentan un switch Diseq Emp-Centauri 8/1 pentru 8 lnb-uri pe o toroidala. Fiindca vreau sa mai adaug 2 lnb-uri as vrea sa stiu ce diseq 10/1 sau 16/1 se recomanda astfel incat pierderile de semnal sa fie minime fata de conectarea lnb-ului 'pe direct'.
    Si desigur sa nu fie probleme de compatibilitate cu enigma2.
    Multumesc tuturor!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    455
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exact asa am si eu, dar pe portul 8 am mai pus un diseq cu 4 si n-am probleme.
    E adevarat ca am pus sateliti mai puternici, 7E 23,5E 31,5E si 39E

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca am un satelit conectat prin diseqc 1.1 (spaun-uri cascadate) si acelasi satelit conectat prin un spaun diseqc 1.0, pierderea este vizibila, de cateva procente (cand semnalul e mai slab, imaginea "rupe" la receptorul legat prin diseqc 1.1).

    @intel : mult mai interesant ar fi sa faci o comparatie cu privire la puterea semnalului la un satelit legat direct, si acelasi satelit legat prin centauri, ca restul nu e relevant.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc asta http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12 si pierderile sunt foarte mici, aproape insesizabile si de la DiseqC mai am 35m cablu pana la receptor.
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  5. #5
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pacat ca Spaun nu face Diseqc 8x1, 10x1 sau 16x1 si trebuie sa recurgem la 4x1 cascadabile, cu costurile de rigoare si uneori si cu repercursiuni de compatibilitate cu unele STBuri.
    Problema este ca nici in celelalte marci nu avem prea multe variante, pt 16x1 ramane Centauri si nu imi aduc aminte ce alte marci mai le fac... atat ca pretul la Centauri este undeva la 50 iar daca faci instalatia de 16 pe Spaun cascadabil este peste 130.
    La Spaun cascadabil deci 4x SAR 411 WSG si 1x SUR 420 WSG pierderea finala anuntata de firma este de 4.5dB (cu rezerve...) iar la un Centauri 16x1 (17x1 are si terestru) nu poate depasii 5dB deci pana la urma treaba este de pret.
    In diseqc 8x1 si 10x1 sunt cateva firme care le fac si nu as putea spune care sunt mai bune cu toate ca am incercat cateva, valorile sunt f apropiate (si preturile la fel), dar mai bine pui direct 16x1 pt ca azi iti trebuie 10 si maine deja 12 si tot asa.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Folosesc momentan un switch Diseq Emp-Centauri 8/1 pentru 8 lnb-uri pe o toroidala. Fiindca vreau sa mai adaug 2 lnb-uri as vrea sa stiu ce diseq 10/1 sau 16/1 se recomanda astfel incat pierderile de semnal sa fie minime fata de conectarea lnb-ului 'pe direct'.
    Si desigur sa nu fie probleme de compatibilitate cu enigma2.
    Multumesc tuturor!
    salut!
    imi spui ce receptor folosesti?
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intrebare pt cunoscatori.
    care este mai bun?
    http://www.satmultimedia.ro/emp-cent...-8in-1ter-1out
    sau
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12
    o parere un sfat ar fi binevenita...
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

  8. #8
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai diferenta este siplu de vazut: EMP comunica toate datele tehnice inclusiv pierderile (5 dB pe satelit si 3dB pe terestru) iar cealalta marca NU, deci...

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Comutatorul DiseqC Amiko Multiprotocol 10/1 are pierderi declarate de 3dB. Aici sunt toate datele: http://amikostb.com/?q=product&id=149. (probabil ca pierderile declarate de producator sunt la fel de reale ca factorul de zgomot scris de producatori pe LNB).
    Am luat si eu un astfel de comutator de la Elstar. Nu am avut inca probleme cu el, dar nici nu a iesit inca din garantie (2 ani). L-am folosit cu succes atat in modul 1.1 cat si in modul 1.2 (ca sa poti schimba dintr-un mod in altul ai nevoie de un programator care costa 35 lei, spre deosebire de EMP care are un comutator pe spate)

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Comutatorul DiseqC Amiko Multiprotocol 10/1 are pierderi declarate de 3dB. Aici sunt toate datele: http://amikostb.com/?q=product&id=149. (probabil ca pierderile declarate de producator sunt la fel de reale ca factorul de zgomot scris de producatori pe LNB).
    Am luat si eu un astfel de comutator de la Elstar. Nu am avut inca probleme cu el, dar nici nu a iesit inca din garantie (2 ani). L-am folosit cu succes atat in modul 1.1 cat si in modul 1.2 (ca sa poti schimba dintr-un mod in altul ai nevoie de un programator care costa 35 lei, spre deosebire de EMP care are un comutator pe spate)

  11. #11
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tot ce se poate ca Amiko sa aiba pierderi de 3dB, dar in cazul asta mi se par cam mari cele de la EMP de 5dB cu toate ca raman in valorile normale ale unui disecq. Un Spaun SAR 411 practic are 2dB si SUR 420 are 2.5dB (dar mde nu degeaba sunt cele mai bune), totusi pierderile cele mai importante sunt pe cablu si nu pe disecq.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satellito View Post
    Comutatorul DiseqC Amiko Multiprotocol 10/1 are pierderi declarate de 3dB. Aici sunt toate datele: http://amikostb.com/?q=product&id=149. (probabil ca pierderile declarate de producator sunt la fel de reale ca factorul de zgomot scris de producatori pe LNB).
    Am luat si eu un astfel de comutator de la Elstar. Nu am avut inca probleme cu el, dar nici nu a iesit inca din garantie (2 ani). L-am folosit cu succes atat in modul 1.1 cat si in modul 1.2 (ca sa poti schimba dintr-un mod in altul ai nevoie de un programator care costa 35 lei, spre deosebire de EMP care are un comutator pe spate)
    Si vine pre-setat pe diseq 1.1 sau 1.2? sau oricum e nevoie de acel programator?

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vine in modul 1.1 Daca ai nevoie de alt mod si nu doresti sa iei programatorul probabil ai putea vorbi cu cei de la Elstar sa-l programeze ei in alt mod si sa ti-l trimita gata programat in modul pe care-l doresti.

  14. #14
    master Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    beer sheva, Israel
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Centuri face legea.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am folosit centauri de 16 porturi,si setat din dip-uri corespunzator merge perfect pe dm8000 din primavera,vedem la iarna.un dm 500 nu stie decit 4 lnc din cauza protocolului.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top