Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default Golden Media Uni-box 2 S2/T2

    Detin acest aparat si vin cu o serie de teste si impresii.
    Topicul se doreste a fi un fel de tutorial pentru alti useri care doresc sa foloseasca acest receptor.
    Nucleu: ALI_3606
    Versiune FW (oficial): 1.4.28
    Versiune HW: YW-LEOPARD07-VER 1.0
    Doua tunere S2/T2 din ce e bifat pe cutie, pe receptor nu e marcat. Are coduri de bare cu ID-ul si inca un cod EAN 128.

    Plusuri:
    - tuner DVB-S/S2 sensibil, bun pentru DX
    - functii sw si hw exact ca la ALMA S2200
    - sensibilitate, indicare ( fake, ca si multe clone de firma) a nivelelor si calitatii ca la ALMA S2200.
    - inchide si reda SR-uri mici pana la 1000 ( testat 1005 pe radio )
    - scanare rapida pe S/S2
    Posibil ca pe parcursul folosirii lui sa mai adaug in masura descoperirii lor.

    Minusuri:
    - interfata grafica in culori aproape identice ( fond/litere ) care face greoaie navigarea, setarea. Posibil ca ultimele versiuni de fw sa rezolve pb.
    - boot-are grea ( de 2x mai grea decat la ALMA )
    - functiile ajutatoare din bara de meniu lipsesc ( bara semnal si calitate )
    - nu exista posibilitatea vizualizarii de stare canal ( satelit, frecventa, sr, selectare PID audio )
    - tuner TDT slabut la scanare, percuteaza greu si chiar daca esti manual pe frecventa nu gaseste semnal si nici calitate intotdeauna, desi la autoscan gaseste canalele de pe frecventa respectiva !
    - nu indica ( sau nu am gasit eu ) modulatia, norma ( daca e DVB-T sau DVB-T2 ) si alte date ajutatoare ( provider, etc ). Tunerul de la TV-ul LG 32LH3000 e cu 2 clase peste el...dar fara T2.

    Deocamdata nu am avut posibilitate sa testez DVB-T2, sper sa am semnal in curand si sa vad cum se descurca.

    Ultimul fw oficial e 1.5.42 iar .emu este 1.6.09 black synaps, gasibil pe net.
    Nu prea stim ce face ultimul si ce functii are pe sharing, ce client/server suporta.
    Nici instructiuni cu privire la introducere/oferire linii nu avem deocamdata...dar totul se invata.

    Foloseste aceasi platforma HW ca si ALMA S2200, cu unele imbunatatiri.

    Domnul bonou2, va rog sa mai puneti pe topic instructiuni si impresii, Dvs. folositi de mai multa vreme acest receptor. Versiunile de SW si HW sunt deasemenea utile.
    Am vazut ca l-ati si desfacut pentru a vedea tunerele, eu nu pot pierde garantia pentru ca sa vad ce tip de tunere am...are 2 sigilii totusi.
    Este printre putinele receptoare cu tunere plug&play de la GM si de pe piata romaneasca, ( in afara de VU si DM ) lucru care m-a convins sa-l cumpar.
    Last edited by gen70; 16th February 2014 at 14:13.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum de nu ai luat ceva care suporta E2 ?
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am avut ce...platforma Spark 7162 e slaba ca performante ale tunerelor, clonele DM sunt slabe la tuner, originale nu-mi permit.

    Am facut update la vers oficiala 1.5.43.
    Au rezolvat 2 probleme: culorile meniului si percutia mai buna a tunerului TDT.
    A aparut in meniu si instalare cablu cu modulatii pana la 256 QAM...nu stiu daca e la plesneala pusa sau vede ca tunerul e si DVB-C...probabil e varianta full care poate scana si cablu pentru versiuni cu tuner DVB-C.

    Ciudat e ca pot intra in scanarea DVB-C si sa scanez, in mod normal trebuia sa fie optiune neactivata.
    Inca nu am receptionat semnal DVB-T2 de la Pro Tv, sunt opinii ca ar fi o putere de doar 100W dar nu stim polaritate si nici locatia emitatorului.

    Schimbat si bootloader dar degeaba, parca merge si mai incet decat inainte.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    baia-mare
    Posts
    370
    Posts Thanks / Likes

    Default

    golden media 9080 hd
    in urma cu ceva ani am reusit sa receptionez semnal pe digital terestru (CH 36) de la o distanta de aproximativ 178 Km cu o antena fara mari pretentii si fara amplificator de antena in banda UIF
    golden media 9080 receptioneaza,memoreaza,si reda imagine sub forma de macroblocuri cu intensitate foarte slaba(apar ici colo macroblocuri)
    http://i56.photobucket.com/albums/g1...2/DSCF3179.jpg

    http://i56.photobucket.com/albums/g1...2/DSCF3177.jpg

    dupa ce am achizitionat fratele mai mare in speta golden media unibox2 hd am verificat din nou semnalul si surpriza receptionam semnalul bine fara macroblocuri/blocaje semnalul audio-video era cursiv
    diferenta intre cele doua tunere digital terestru este foarte mica mai precis este mai bun/sensibil tunerul lui golden media unibox2 hd
    din pacate nu am putut testa receptia unui semnal DVB-T2
    tot din pacate nu am putut testa nici receptia unui semnal DVB-C deoarece nu am gasit sa cumpar un tuner in tara nimeni nu vinde asa ceva
    (am cautat/sunat la mag online din RO , unul mi-a promis ca ma anunta dar nu ma sunat nici in ziua de azi ,ceilanti nu vand asa ceva ,un dealar a fost mai glumet afirmand ca nu exista asa ceva stie el din surse sigure)

    --- tuner TDT slabut la scanare, percuteaza greu si chiar daca esti manual pe frecventa nu gaseste semnal si nici calitate intotdeauna, desi la autoscan gaseste canalele de pe frecventa respectiva !--

    referitor la acest aspect depinde de mai multi factori:
    - de distanta fata de emitator
    -puterea de emisie
    -terenul
    -in oras sau in afara lui
    -acoperirea semnalului slab/moderat/puternic
    -antena de receptie+amplificator de antena mai sofisticat/chinezarie

    eu ma aflam la circa 25 km de emitator si semnalul era puternic si percuta
    acum cu privire la firmware pentru GM nu am pus demult pe receptoare acum au o versiune veche
    ca client merge traznet testat la inceput ,acum este folosit numai pentru DX
    stie sa citeasca carduri oficiale fara probleme sau setari speciale (focus,al jazera,tvr,HD+,)

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Azi am pus ultima versiune de fw de la gisclub. ( allcode fara bootloader ) Jos palaria pentru baietii care au muncit la el...nota 10.
    Parca e alt receiver.
    - Skin de la Spark + multe functii suplimentare
    - Server + client CCcam, NewCamd, Homecamd si multe altele
    - Tunerul TDT percuteaza instant, gaseste frecvente si scaneaza rapid.
    - Bara de meniu cu functii ajutatoare, indica semnal si calitate
    - Indica imediat norma de criptare in DVB-T ( posibil si in S/S2 dar inca nu am testat )

    O singura intrebare am pentru cunoscatori: parola din 7 caractere pentru acces in Net Config. ( Spark )
    Mai revin cu impresii...

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    L.E. Am scris in viteza...server are doar HomeCamd, restul CCcam, NewCamd...etc doar client.
    Teste si revin.

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Testat ca si client NewCamd local, merge ok.
    O intrebare pentru avansati: Ati reusit sa faceti schimb de linii printr-un router cu Oscam ( sau altceva pus pe el ) folosind unul din serverele NewCamd/ HomeCamd ?
    Merge ok, fara restart, fara deconectari ?

    Rog tip router, vers Oscam...etc.

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bonou2 View Post
    tot din pacate nu am putut testa nici receptia unui semnal DVB-C deoarece nu am gasit sa cumpar un tuner in tara nimeni nu vinde asa ceva (am cautat/sunat la mag online din RO , unul mi-a promis ca ma anunta dar nu ma sunat nici in ziua de azi ,ceilanti nu vand asa ceva ,un dealar a fost mai glumet afirmand ca nu exista asa ceva stie el din surse sigure)
    Omul stia ce stia
    Azi am facut teste pe DVB-C ( rds ) si merge impecabil. De fapt e logic faptul ca fiind receptor DVB-T mpeg 4 care poate decoda 64 QAM, sa intre canalele de cablu.
    Deci testate S/S2/T/C urmeaza T2 cand o sa am semnal pe undeva. In Calarasi poate o sa-mi intre la tara T2-ul de la UKR...
    In rest, merge impecabil client NewCamd si CCcam.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gen70 View Post
    O intrebare pentru avansati: Ati reusit sa faceti schimb de linii printr-un router cu Oscam ( sau altceva pus pe el ) folosind unul din serverele NewCamd/ HomeCamd ?
    Merge ok, fara restart, fara deconectari ?

    Rog tip router, vers Oscam...etc.
    Revin cu intrebarea.
    Ma intereseaza in general si pt alte tipuri de receptoare care nu stiu decat homesharing.

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down

    Noutati:
    - Primul receptor cumparat cu 450 de Ron merge ok, singurul inconvenient este ca-si pierde ID-ul de la Digi 24 destul de des, trebuie sa sterg programul si sa rescanez...
    - Al 2-lea cumparat acum o luna cu 390 de Ron a inceput sa tiuie in stand-by, semn ca are condensatori de f proasta calitate in sursa. Merge ok pana acum cu acelasi fw 1.6.09. care este cel mai bun.

    Asadar scadere de pret si de calitate de la o luna la alta. Piesele folosite acum in tot ce inseamna electronica facuta in China, se fac din kakat, cu durata de viata ridicol de mica. (1000-5000 h)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top