Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Posts Thanks / Likes

    Default cu ce se poate sterge?

    Nu ma injurati,stiu ca n-are nici o legatura cu DVB dar m-am gandit ca poate stie cineva,si anume:
    cu ce se poate sterge pasta siliconica ce se folosestre la racirea procesoarelor.Am gasit la cineva intinsa pe un AMD pe toata suprafata procesorului,iar calculatorul se blocheaza.Ma intreb daca este conductibila din pct de vadere electric.

    Va multumesc.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pasta siliconica se curata cu alcool (cu spirt de ex.), dar ai grija daca procesorul este in garantie si are vreo eticheta, se va sterge si ea
    din pacate, pasta nu e conductibila electric, cel mai probabil cauza blocarii (daca are legatura cu procul) este pastila de siliciu care e ciobita...
    Ce procesor are omul? daca e un Athlon mai vechi si s-a jucat cu creionul pe el, s-ar putea din cauza asta sa se blocheze, grafitul fiind bun conductor (asta era si smecheria)

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema nu e de la pasta siliconica. Daca ai desfacut coolerul atunci e bine ca inainte sa-l montezi la loc sa cureti si procesorul si coolerul cu un pic de spirt si sa pui un nou strat de pasta. Nu trebuie sa fie pe toata suprafata procesorului ci doar cat ai contact termic intre cooler si procesor (pe centru). Acum, daca vrei, poti pune pasta peste tot dar nu te ajuta. Eu de ex. am pasta pe 80% din proc (ca era mult in tub ) da' nu am probleme, dimpotriva, temperatura NU trece de 45 nici vara, cand proceseaza filme. In mod normal este la 32-35 de grade.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    As adauga la ce s-a scris ca pasta siliconica ALBA intr-adevar nu face scurtcircuit, dar exista diverse paste de culoare argintie care conduc si pot face scurt. Sa nu ma intelegeti gresit, pastele "silver" de calitate (de ex. de la ZALMAN) sunt foarte bune si nu conduc curentul dar din pacate exista multe feluri de paste argintii ieftine care sunt mai proaste decat pasta siliconica alba si mai pot face si scurtcircuit.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pasta este argintie.cu spirt nu se curata,dar am aflat ca se curata cu alcool izopropilic.o sa incerc si cu d-asta daca o sa gasesc.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    331
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salutare,
    fara misto testat de mine, pasta siliconica "silver" se curata extraordinar de bine cu cea alba, incercati sa vedeti
    Merge super bine.
    _______________________________________
    HUMAX F1-CI & Prime Focus 1,8 Al
    NOKIA 9600 &DVB2000+Invacom 0,3dB
    SS2 Rev2.3 ,Cryptoworks&Conax Cam
    Loc:Bucuresti

    FUN RDI!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e valabila si viceversa?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    arround the world
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pasta siliconica argintie este conductibila electric si face scurt. Cauta sa o stergi de pe placa de baza ca sigur e si pe ea si de-aia se blocheaza. Ia o carpa curata de bumbac si sterge-o fara nici-un fel de alcool. Am patit-o si eu
    offset 90 Al Hispasat, offset 1.30 Al, SS2, invacom alb, Dream500, Act 18'', VBoxII

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cum pot sterge programe????
    By sacco1 in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 25th September 2005, 02:35
  2. ajutor marix nu-mi sterge blooc 8
    By mirtom in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 19th September 2005, 15:51
  3. @fanta, te rog sterge conturile angajatilor RCS
    By onyx in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 2nd April 2005, 19:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top