Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2014
  Posts
  3
  Posts Thanks / Likes

  Default Buy your second radio station first

  Salutare,


  Mi-a placut mult expresia de mai sus, pe care am intalnit-o la o marca de trepiede foto. Cred ca reprezinta o realitate si in cazul echipamentelor radio, din cauza pretului deloc de neglijat.
  Nu sunt radioamator. Ma gandesc serios sa invat si sa incerc sa-mi iau autorizatie pentru clasa III.


  Va rog sa ma indrumati pentru prima mea achizitie. Ma intereseaza o statie portabila, pe care sa o pot lua intr-un rucsac pe munte si in afara de pret mi se pare foarte ok Yaesu VX-6R care este foarte laudata in review-uri. Este cam scumpa si inca nu stiu cum rezolv cu bugetul.


  Voi ce parere aveti despre caracteristicile ei? Imi puteti recomanda ceva similar ca performanta dar la un pret mai mic?


  Legat de autorizatie, este necesara si daca as vrea doar sa receptionez, nu neaparat sa si emit?


  Multumesc pentru ajutor,
  Cristian

 2. #2
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2013
  Posts
  37
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Daca nu esti radiomator nu cred ca ai nevoie de o asemene statie.Daca esti radioamator atunci cred ca stii ce inseamna banda de 2m si de 70cm pe care le stie statia de mai sus.Daca vrei sa umblii la aer curat in europa se folosesc statii PMR446(analog si digital)sau CB radio(FM/AM) care sunt limitate ca si putere de emisie si acoperire radio+ ca sunt pentru comunicatii simplex intre tine si cineva cunoscut de tine care are o statie similara tie. .Acum 2 sau 3 ani parca la Salvamont li s-a alocat ceva frecventa undeva prin 160MHz dar cum nu sunt interesat nu stiu nimic despre problema.Pentru restul intrebarilor tale raspunsuri gasesti destul de multe pe site-ul ANCOMhttp://www.ancom.org.ro

 3. #3
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2014
  Posts
  3
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Multumesc pentru feedback.

  Cu permisiunea Dvs. as vrea sa reformulez ce ma intereseaza de fapt:
  - ma intereseaza o statie radio portabila cu scopul de radio scanner, cu o sensibilitate destul de mare ca sa pot receptiona comunicatii necodate din toate benzile (capabilitatea RX 0.5-999MHz este foarte atractiva pentru mine)
  - ma intereseaza o statie radio portabila cu care, in caz de nevoie sa pot transmite pe distante pana la 10-20km in camp deschis (nu stiu daca pmr446 sau cb-ul este ok pentru asta
  - daca ce am scris mai sus, nu se poate realiza cu pmr446 sau cb (in contextul statiei portabile), atunci ma intereseaza foarte mult sa-mi iau autorizatie de radioamator cel putin clasa III
  - atunci cand devin radioamator "cu acte in regula", nu as vrea sa fi dat deja 500-700 ron, urmand sa dau inca vreo 900-1000 ron pe o statie mai buna.

  Va rog sa ma ajutati cu recomandari.
  Multumesc,
  Cristian

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,592
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Salut.Detinerea si folosirea unei statii de emisie receptie e interzisa fara detinerea unei autorizatii legale.(deci chiar daca nu emiti),bineinteles cu exceptia celor care folosesc doar frecvente publice,libere.Un scanner bun e Alinco dj x30 insa e scump si o sa vrei si emisie daca iei autorizatia si va fi greu de vindut.MAi bine dai examen si apoi o portabila cu gama mare de frecvente de receptive,si emisie dual band 2m/70cm.In functie de antenna folosita si de relief cu max 5w ai portabilei te poti duca la 10-15km,portabilele de cb/pmr sunt jucarii au distanta mica de bataie,insa e mai sigura o statie mobile,binienteles tot Yaesu recomand.Bafta!
  DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 5. #5
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2014
  Posts
  3
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Salut,

  Multumesc pentru feedback. Din ce am tot citit pe net si am mai intrebat, nu este necesara licenta daca doar receptionezi.
  Ma gandesc la o BAOFENG UV-B5 (impreuna 39usd - transport gratuit)
  Nu m-ar dobori pretul, si indiferent daca imi place sau nu, cred ca o pot da repede pe okazii la cate review-uri bune are.
  Si, ori ma las de acest hobby ori trec la o statie mai buna. 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top