Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default DreamUp - de ce nu merge?

    Incerc sa pun imagine cu DreamUp 1.3.3.9.
    9:00:21 box type: DM800SE
    19:00:35 Calculating checksum...
    19:00:39 Uploading file to box...
    19:12:13 box is flashing from its memory...

    ...si asa ramane, fara sa inceapa flash-ul.
    Ce naiba are? Am incercat si 1.3.3.11, asta nici macar nu imi urca imaginea in box..
    SHALOM

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Requirements:
    • PC with Windows operating system
    • DreamUP software (current version under http://www.dreambox.de)
    eu am folosit:
    DreamUP_1_3_3_8.exe
    DreamUP_1_3_3_9.exe
    si
    DreamUP_1_3_3_11.exe
    • 1 mini-usb-to-usb cable
    • 1 network cable (optional but recommended)
    eu autilizat si cablu UTP

    Ai nevoie si de instalarea VCP driver((USB to UART Bridge Virtual COM Port (VCP) driver):
    CP210x_VCP_Win_XP_S2K3_Vista_7.zip

    Din experienta proprie, nu toate USB-urile de la PC sau Notebook vor fi utile Eventual incearca mai multe porturi USB).

    P.S. Procedura este descrisa la paginile 67-68-69 in: User manual(PDF - English)
    Last edited by first_zipper; 4th January 2014 at 21:18.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am mai facut instalari cu DreamUp,stiu ca unele merg, altele nu. Acum am incercat unul care a mers ultima data. Am incercat si ultimul 1.3.3.11, asta n-a vrut deloc.
    Mi-e teama sa nu fie ceva hardware.
    Problema a inceput la o scanare de transponder pe SkyItalia. A aparut ecranul ala verde de "crash" dupa care nu mai voia deloc sa boot-eze (800SE). Am reinstalat rapid prin retea cu WebIF dar nu m-a multumit, intrucat instalam plug-in-uri si nu le vedeam apoi in meniu (StartUP service, Subtitler plaer...). Asa ca am incercat o instalare pe curat.
    SHALOM

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Corabia
    Posts
    1,537
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia incearca matale daca DM 800 se este clona cu Sunray-Flash UP...reusita garantata...
    Rapidist pur singe...

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Am mai facut instalari cu DreamUp,stiu ca unele merg, altele nu. Acum am incercat unul care a mers ultima data. Am incercat si ultimul 1.3.3.11, asta n-a vrut deloc.
    Mi-e teama sa nu fie ceva hardware.
    Problema a inceput la o scanare de transponder pe SkyItalia. A aparut ecranul ala verde de "crash" dupa care nu mai voia deloc sa boot-eze (800SE). Am reinstalat rapid prin retea cu WebIF dar nu m-a multumit, intrucat instalam plug-in-uri si nu le vedeam apoi in meniu (StartUP service, Subtitler plaer...). Asa ca am incercat o instalare pe curat.
    Ai incercat DreamUP_1_3_3_8.exe
    S-ar putea sa ai bad sectors...
    In Universal DreamUp--->Extras--->recover bad sectors

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by paulino View Post
    Ia incearca matale daca DM 800 se este clona cu Sunray-Flash UP...reusita garantata...
    Nu este clona.
    Quote Originally Posted by first_zipper View Post
    Ai incercat DreamUP_1_3_3_8.exe
    O sa incerc maine, nu mai pot azi.
    Ce ma intriga e ca am mai pus in trecut aceeasi imagine cu aceeasi versiune de DreamUp (salvata pe PC) si a mers.
    SHALOM

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacate face la fel:
    16:16:26 box type: DM800SE
    16:16:26 Enabled recovery of bad sectors
    16:16:40 Calculating checksum...
    16:16:43 Uploading file to box...
    16:27:31 box is flashing from its memory...
    Si sta de 7 minute.
    SHALOM

  8. #8
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sursa e ok ?

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe dreambox.it este dreamup 1.3.3.4
    la mine a functionat.dar pe dm800hd pvr

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    45.15° N / 26.83° E
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar cu un alt cablu USB sau cu cablu crossover ai incercat ?

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    312
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu am aceeasi problema cu un nulmodem cablu sau r232 sau asa ceva, nu imi apar com port.Sa fie in legatura cu windows8?multumiri!

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil ai un computer fara port serial si folosesti un adaptor USB-Serial. Computerul nu a recunoscut adaptorul si de aceea nu iti apare com port. Instaleaza driverul corect pentru adaptor.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la dm800se nu cred ca trebuie decat un normal cablu usb miniusb intre pc si decoder.inauntrul decoderului ar trebui sa fie un circuit serial usb converter.poate de aceea strebuie sa ai driver usb pentru dm800 se.pana nu pui driveru nu recunoaste poarta com

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    312
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am db 8000, cand conectez cu serail cable, imi apare ceva ca virual port..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top