Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme sunet si imagine dm800se

    De ceva vreme am avut mici probleme cu dream-ul, o clona 800se .... avea momente cand se pierdea semnalul video si aprea din nou dupa circa o sec maxim.
    Asta a fost cazul fericit caci de curand a murit sunetul definitiv si mai apoi si imaginea. Trebuie sa va spun ca daca pina acum mai miscam de cablul hdmi si a-si revenea imediat sau ai gaseam o pozitie anume in care sa nu mai fac figurile astea, ehh de acum nu mai vrea in nici un fel. Am schimbat si cablul hdmi si nici o schimbare. Am fost cu receptorul la un electronist ( este si aici pe froum mesteru222 ) si a incalzit usor mufa de hdmi si intr-un final a reusit sa-mi rezolve partea de imagine. Acum se pune si problema inlocuirii mufei hdmi dar si asta este un risc tinand cont ca este o clona si se poate exfolia cablajul de pe placa.
    Astept si eu pareri si daca cineva a mai intampinat o asemenea problema poate m-ar putea ajuta.

    Va multumesc anticipat

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca nu ai rezolvat inca sunetul poate mai faci un drum la mesterul electronist si al rogi sa schimbe condensatorii de4700microfarazi la 10 volti.sunt cred 5 in linie.la mine cu aceleasi manifestari am inlocuit unul(norocul meu ca era umflat)si merge decoderul din nou.
    ps:la mine a disparut sunetul intai pe anumite canale apoi pe toate pe hdmi apoi si pe scart.acum e ok

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este posibil sa fie asta problema si chiar o sa ma duc sa-l rog sa se uite la ei. Ar fi super daca s-ar rezolva problema asta ca e tare stresanta. Acum folosesc iesirea spidif pe un amplituner sony si se aude super ok...dar totusi ma obsedeaza problema cu sunetul. Daca esti dragut si mi-ai putea da un link cu o poza ceva cu , condensatorii respectivi..sau macar cam pe unde sunt pozitionati ar fi super.
    Merci mult pt ajutor !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    al tau este dm800se ?

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    al meu e clona dm800hdpvr
    condensatorii sunt inalti patru pusi in linie,valoarea lor ,4700 microfarazi te ajuta sa ai gasesti imediat.daca e unul umflat atunci ala e cauza

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din pacate dm800se nu are asa ceva...era super daca era placa de baza la fel ca era una din solutii la rezolvarea problemei din pacate nu are condensatorii aia .
    Oricum multumesc mult !

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man spune-mi si mie unde sunt condensatorii aia de 4700 ca la dm800se chiar nu-i vad. Daca esti dragut te rog frumos fii putin mai explicit poate reusesc si eu sa-i dau de cap la problema asta cu sunetul.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu-i gaseste electronistul tau?http://dreambox.me.uk/index.php?main...roducts_id=167
    la dreambox 800 motherboard replacement gasesti o poza cu placa de baza dm800.condensatorii cu pricina sunt cei 4 electrolitici mari asezati in linie orizontala ,toti de aceeasi valoare.nu stiu daca si la dm800 hd se e la fel

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai asta e problema ca 800 se nu are...cel putin eu unu nu-i vad acolo. am desfacut carcasa si nu i-am vazut. poate or fi alt tip sau eu stiu ....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ai putin timp liber cauta pe google sa vezi la foto cu placi de baza dm800se ca aia 4 de care vorbesti chiar nu se vad acolo. E posibil sa fie un alt tip de piese ca exact in zona aia este tunerul si intr-adevar sub el se gasesc vreo 2-3 condensatori din aia s-au ce or fi dar nu sunt 4 si sunt prea mici ca si dimensiune. O sa-l demontez de tot ( sa scot si tunerul afara ) si o sa ma uit la ei sa vad ce scrie. Ar fi super sa fie aia 3 de sub tuner..

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scuze am vurt sa spun e hdd-ul acolo. In pozitia aia este montat hdd-ul in dream. Sub hdd se vede ceva dar ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top