Grupul german ProSiebenSat.1 a vndut activele sale din Romnia.

Radiodifuzorul a vndut Kiss TV, precum si posturile de radio Kiss FM, Magic FM, One FM și Rock FM către Antenna Group, iar canalul de televiziune Prima TV a fost vndut omului de afaceri romn Cristian Burci.Achizițiile din Romnia ale Antenna Group reprezintă cea mai recentă etapă din planul radiodifuzorului grec de a intra pe noi piețe din Europa Centrală si de Sud-Est. Kyriakou, CEO Antena Group , a declarat : "Suntem ncntați că am reușit să achiziționăm aceste active lider de piață ntr-o țară importantă cum este Romnia. Această achizitie reprezintă prima prezență a Antena Group in Romnia si suntem nerăbdători să deazvoltăm afacerea. Antena Group se angajează să extindă prezența n această zonă geografică. Aceasta este cea mai recentă etapă n strategia noastră de dezvoltare."

Acordurile au fost semnate la sfrșitul săptămnii trecute, pe 20 decembrie și 21 decembrie 2013.

Radiodifuzorul privat german se va concentra acum pe serviciile sale de limbă germană. La inceputul acestui an, ProSiebenSat.1 a vndut canalele sale nordice către Discovery, n timp ce vanduse anterior, in 2011, si activele sale din belgia si Olanda.

Exclus din vnzare, cu toate acestea, este portalul video MyVideo, care are sediul central n București, Romnia.

Antenna Group, cunoscută si sub numele de ANT1 Group, este poate cea mai mare companie de media din Grecia. A fost fondată n anul 1988 de către Kyriakou, președintele și fondatorul Antena Group. Astăzi, Kyriakou conduce un imperiu media ale cărui operațiuni includ servicii de radiodifuziune, productie, servicii de internet, de telecomunicații, precum si o casă de discuri. La piatra de temelie a companiei este ANT1 TV, una dintre cele mai mari și mai de succes rețele de televiziune private din Grecia.

Sursa : http://hdsatelit.blogspot.com/