Cum ncalcă RCS-RDS drepturile TV, difuznd ILEGAL n Romnia meciuri din Premier League! Şi UPC e n culpă!?

  • RCS RDS a blocat transmisia Eurosport Romnia, acuznd conducerea canalului respectiv că ncalcă drepturile de difuzare a Premier League deţinute de alţi titulari n Cehia, Ungaria şi Slovacia.
  • Comunicatul companiei l puteţi vedea aici.
  • Mai jos, comunicatul de ultimă oră al Romtelecom, care anunţă că de săptămna viitoare va avea disponibil noul canal
  • Un cititor atenţionează ProSport: şi UPC e n culpă

Printre explicaţiile furnizate de RCS-RDS pentru nedifuzarea canalului Eurosport Romnia, care transmite ncepnd din acest weekend meciuri din Premier League, se găseşte şi că a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia si Slovacia.


Culmea nsă, RCS-RDS este cea care ncalcă cu bună ştiinţă drepturile de difuzare pentru Premier League şi chiar regula pe care o invocă n cazul Eurosport! Se ntmplă chiar n Romnia, unde, n anumite oraşe, se poate recepţiona la liber DigiSport Ungaria n reţeaua RCS. DigiSport Ungaria deţine drepturile pentru Premier League doar pe teritoriul Ungariei, dar difuzează meciuri, ilegal, şi pe teritoriul Romniei. Se ntmplă cel puţin n Timişoara, dar probabil şi n alte oraşe unde se recepţionează canale n limba magiară. Imaginile de mai jos sunt realizate chiar ieri, pe un televizor din reţeaua RCS Timişoara.
Mai mult, n cazul Eurosport tot de RCS ar depinde să se asigure că noul canal este vizibil doar pe teritoriul pentru care deţine drepturi, nu poate acuza canalul că se auto-difuzează n Ungaria!
Prin această acţiune, intereserele Premier Leauge sunt evident prejudiciate. RCS ar fi trebuit cel puţin să bruieze imaginile n momentul n care transmite imagini pentru care nu are drepturi şi pe teritoriul Romniei, cum e cazul Premier League. Nu este o simplă ntmplare, canalul maghiar fiind difuzat la liber ncă de cnd DigiSport Romnia a pierdut drepturile TV pentru Premier League. Cel mai probabil oficialii Premier League nu cunosc această situaţie, mai ales pentru că n Bucureşti nu este valabilă, altfel cu siguranţă s-ar fi sesizat n privinţa ilegalităţii.
Eurosport Romnia ar fi trebuit să transmită azi, de la 15:30, meciul Southampton - Tottenham. La oaspeţi Chiricheş este anunţat titular. n acest moment, abonaţii RCS-RDS şi Romtelecom pot vedea Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile, n locul partidei din Premier League!

Conform unui analist media, războiul dintre cablişti şi canalul Eurosport are o altă miză: "La 31 decembrie 2013, expiră contractul de retransmisie ncheiat ntre firmele de cablu şi Eurosport, iar negocierile purtate de ceva vreme sunt foarte dure. Cabliştii vor să plătească mai puţin pentru fiecare abonat, Eurosport nu acceptă diminuarea sumei".Informaţia este n mare parte confirmată de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care a declarat pentru Mediafax: "La 31 decembrie vor expira contractele grupului Eurosport cu RCS&RDS, UPC Romnia şi Romtelecom (Dolce) pentru difuzarea televiziunilor Eurosport n Romnia. RCS&RDS a notificat Consiliul, preciznd că poartă negocieri cu Eurosport pentru ncheierea unui nou contract şi, n cazul n care, negocierile vor eşua RCS şi rezervă dreptul să reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie şi să scoată canalele Eurosport din grila de programe".

Laura Georgescu a mai spus că CNA va continua să analizeze situaţia creată şi urmează să poarte o corespondenţă şi cu societatea Sport TV Management SRL, care reprezintă n Romnia grupul Eurosport. Toate declaraţiile preşedintei CNA le puteţi vedea aici.

Poziţia oficială a Romtelecom pe marginea acestui subiect, trimisă pe adresa ProSport:
Difuzarea noii variante de conţinut a Eurosport, care include şi meciurile Premier League, presupune intervenţii tehnice complexe de actualizare a platformei noastre TV care nu au putut fi realizate n condiţiile primirii notificării de la Eurosport cu o zi nainte de data nceperii difuzării acestei competiţii. n consecinţă, meciurile din 21 decembrie nu au putut fi transmise, nsă lucrările de actualizare a conţinutului Eurosport vor fi finalizate n prima parte a săptămnii următoare. Astfel telespectatorii vor putea urmări şi meciurile Premier League.
Suntem preocupaţi să le asigurăm clienţilor noştri conţinut TV diversificat şi de calitate, de aceea, şi n relaţia cu furnizorii de conţinut TV facem eforturi pentru a negocia un maxim de beneficii pentru abonaţi. Drept urmare, considerăm nefondate şi de rea credinţă speculaţiile privind dificultăţile de a urmări meciurile n contextul renegocierii contractului de retransmisie.


Un cititor atrage atenţia şi asupra altui cablist important, UPC. "Ţin să vă anunţ că şi UPC Romania ncalcă drepturile TV. Pe cablu [COLOR=#0494E1 !important]digital UPC, n cadrul pachetului Panonia (vezi aici) se transmite canalul Sport Klub Ungaria. Acest canal transmite campionatele Italiei şi Frantei, care n mod normal se văd n Romnia doar la Digi Sport Romania şi DolceSport Romania. Nu e normal ca UPC să transmită n Bucureşti, ct şi la nivel naţional, Sport Klub Ungaria. Cu pachetul Panonia un abonat UPC poate să vadă Serie A şi Ligue 1".[/COLOR]
http://www.prosport.ro/fotbal-intern...culpa-11807791