Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default Pozitioner Abacus ASP-07

    Pozitionerul asta are trei fire la senzor spre deosebire de modelele noi cu doua fire.Cum il pot modifica pentru un senzor reed sau cum pot sa fac un senzor compatibil.Vreau sa invirt o antena terestra si oricum acuatorul este home made.Altfel este perfect functional,inclusiv programarea limitelor E-V.
    Thanks.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din ce imi aduc aminte cele 3 contacte pentru senzor sunt +5v, semnal si masa. Daca pui un senzor reed il legi la masa si la semnal. Nu folosesti borna de 5v. Eu parca asa faceam pe la inceputuri si functiona corect. La acel pozitioner erau 3 contacte pentru ca pe vremuri se foloseau si senzori hall in loc de reed. Iar senzorii hall trebuiau alimentati cu 5v.
    1 X Amiko HD 8260+, 1X Optibox Raptor, 1 X Optibox Alligator si 2 ligheane. 100-16E, 100-HH + 1 X NEOHD (900 Series) cu preamplificator + UPC Cable

  3. #3
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de ajutor,banuiam ca trebuie sa se intorca pe semnal o polaritate,dar nu stiam care.

  4. #4
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am mai facut rost si de un antenna pozitioner EI,recunosc lucratura lor pe cablaj,asta vad ca folosea un potentiometru ca senzor,sa inteleg ca aveau un potentiometru liniar care se invirtea sincron cu axul sau era montat chiar pe ax.Care ma puteti lamurii si pe mine.
    Thanks.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am mai gasit un motor de Electromagnetica la tara si l-am adus acasa dar nu m-am uitat daca e modificat cu senzor sau nu.
    Initial aveau un potentimetru multitur pe ele.
    Daca il vrei cand treci prin Bucuresti este al tau.
    S-ar putea sa mai am pe undeva prin debara intr-o cutie si un potentiometru ca acela dar nu bag mana in foc si oricum dupa sarbatori ca trebuie sa scot multe sa ajung la cuitia cu pricina.

    Legat de ce spune Afaco uite un positioner Maspro





    care inca functioneaza...



    Deci ai 2 fire obligatoriu pt. 36 V!
    + 2 sau 3 fire in functie de tipul de senzor respectiv traductor Hall.
    Cele de iElectromagnetica memorau valoarea rezistentei la poztia respectiva citita de la potentiometru.
    Incearca sa masori daca nu cumva ai 5V pe una din borne la Abacus ( si cred ca ai ).
    Daca da, fa scurt apoi pe celelalte ( din care una sigur e masa ) si vezi daca sare counter-ul pe afisaj.
    Daca da, esti fericit, poti pune un motor normal si sa ignori cei 5V..

    Si evident apoi sa dai o lada de bere.....
    Last edited by 007/Ro; 19th December 2013 at 17:01.

  6. #6
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    647
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La Abacus sare counterul pe afisaj exact asa cum s-o spus,intre -5V si masa.Ceea ce este o problema este faptul ca dupa atitea decenii panglicile de legatura intre module sint coapte ca plastic vorbesc si crapa imediat la orice tentativa de manipulare.Tocmai am o problema cu afisajul si nu stiu daca tine de procesoare sau de contacte,la toti cei patru digiti linia verticala de jos de la cifra 2 nu se aprinde....si se aprindea,am verificat continuitatea inclusiv rezistorii de limitare de 100 ohm si sint in regula,ce l-o fi apucat...acum sint in Brasov in concediu,dupa anul nou cind vin in Bucale stam de vorba.Ceva tuiculita de casa se mai gaseste,doar Onkyo 9090 sa fie pregatit sa vad si eu cum se comporta pe treapta 3 de ingustare.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top