Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Sep 2013
  Posts
  320
  Posts Thanks / Likes

  Default ProSport, la ultimul număr


  ProSport, la ultimul număr
  ProSport a avut astăzi ultima apariție, în varianta cotidiană, ziarul rămânând pe online și cu un supliment săptămânal în Ziarul Financiar. Ca urmare a trecerii pe online, publicația și-a transformat prima pagină a ultimului număr într-un home page de site.


  În interiorul ziarului au semnat Ovidiu Ioanițoaia, cel care a fondat ProSport alături de Adrian Sârbu, dar și Dorin Chioțea, fost redactor-șef după plecarea echipei Tolontan.

  Ovidiu Ioanițoaia: „În 1997, când am fondat ProSportul împreună cu Adrian Sârbu, ne-am propus să facem un ziar modern, destupat, occidental (…). Mărturisesc că decizia lui Adrian Sârbu de a-l transforma în suplimentul săptămânal al Ziarului Financiar m-a prins nepregătit. Circula zvonul, dar am sperat că el nu se va adeveri, că Adrian Sârbu va găsi soluţii pentru a nu duce cotidianul de sport de pe hârtie în digital. N-a vrut ori n-a putut, înclin mai degrabă spre prima variantă, de-acum contează mai puţin.”

  Din editorialul lui Ovidiu Ioanițoaia:
  ◾„În 1997, când am fondat ProSportul împreună cu Adrian Sârbu, ne-am propus să facem un ziar modern, destupat, occidental. Pe parcursul a 6 ani am reuşit, dar nu cât am visat. Asta deoarece, pe lângă noutăţile aduse, ProSportul va cădea şi el, cum va păţi şi Gazeta, în capcana tabloidizării. A facilului, a derizoriului, a comodului.”
  ◾„Nu-mi asum în întregime o schimbare pe care unii au ridicat-o chiar la rangul de trădare, însă trebuie că a fost şi vina mea. Mă mai alină gândul că nu doar oamenii sunt sub vremi, ci şi ziarele, care încearcă să ofere publicului cam ce cred şefii lor că aşteaptă acesta să primească. Din păcate, de la un timp calculele nu se mai potrivesc defel, subiectul ar merita dezbătut mai amplu, din care pricină presa şi publicul au ajuns despărţite de o prăpastie ce se lărgeşte văzând cu ochii. Fiecare merge pe drumul lui şi ele se intersectează din ce în ce mai rar.”
  ◾„Mărturisesc că decizia lui Adrian Sârbu de a-l transforma în suplimentul săptămânal al Ziarului Financiar m-a prins nepregătit. Circula zvonul, dar am sperat că el nu se va adeveri, că Adrian Sârbu va găsi soluţii pentru a nu duce cotidianul de sport de pe hârtie în digital. N-a vrut ori n-a putut, înclin mai degrabă spre prima variantă, de-acum contează mai puţin. Istoria s-a scris.”

  Din editorialul lui Dorin Chioțea:
  ◾Nu vreau să dau nume. Le găsiţi în colecţia ziarului, încă de la primul exemplar tipărit în 1997, acela cu „Dinamo ia tot” pe copertă, Prosport a făcut istorie şi a însemnat inovaţie, a fost un loc unde libertatea de exprimare s-a simţit în largul ei. A fost o şcoală de viaţă şi rămâne o arhivă mentală de experienţe formidabile, de cunoaştere, de riscuri asumate.
  ◾Toţi oamenii aceştia au muncit. Din greu. Uneori crâncen, mai mereu până târziu în noapte. Pe salarii mici, făcând cu dificultate faţă unor cheltuieli mari. Tot timpul uitând să mănânce sau mâncând pe unde apucau. Merdenelele cu brânză şi băuturile acidulate le-au fost hrana şi băutura ani în şir.
  ◾Au stat mai mult la lucru decât au făcut-o cu şi pentru familiile lor, destule destrămate din motive legate de serviciu. Şi-au văzut copiii crescând fără să ştie cum, şi-au văzut părinţii plecaţi dintre noi fără să realizeze cum de timpul a trecut, şi-au văzut week-end-urile tinereţii lor irosite – sau investite – în pasiunea pentru sport. Dar au fost fericiţi, mereu şi mereu, considerându-se norocoşi că sunt plătiţi pentru a-şi face o plăcere. Şi că sunt mulţumiţi să practice cea mai frumoasă meserie din lume: cea de reporter sportiv.
  ◾Toţi aceşti colegi de breaslă sunt parte din masa eroilor anonimi de zi cu zi, eroi necunoscuţi care fac România să meargă. Mă înclin în faţa lor şi sunt fericit că nu dispar.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,592
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ce tara... dupa ce ca erau doar 2 ziare de sport.Auzi!supliment de sport in ziar financiar,interesant.urmeaza bucati de mama si copilul in revista de gradinarit si cea cu specii de fluturi
  DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 3. #3
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  sa traiasca capitalismul de cumetrie dimbovitean,unic si nerepetabil/asta va duce la disparitia romaniei sportive si nu numai
  Last edited by gladix; 7th December 2013 at 16:53.

 4. #4
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  RIP Nelson Mandela & ProSport

 5. #5
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Pachizdan
  Posts
  2,027
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by javrica View Post
  RIP Nelson Mandela & ProSport
  si walker paul

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top