UPC Romānia, al doilea operator de cablu TV de pe piaţa locală, le oferă acum posibilitatea clienţilor săi de a īnregistra programe TV de la distanţă prin intermediul unei aplicaţii instalate pe smartphone-uri sau tablete. Aplicaţia UPC TV le permite utilizatorilor să īşi controleze mediabox-ul, să acceseze ghidul TV, să schimbe canalul urmărit la TV şi să seteze alerte.

„Apetenţa romānilor pentru aplicaţii mobile este īn continuă creştere, estimāndu-se că un utilizator de smartphone descarcă īn medie 22 aplicaţii şi foloseşte zilnic 4. Totodată, televizorul este īn continuare principala sursă de divertisment. Practic, clienţii īşi pot alcătui cu UPC TV propriul canal TV prin īnregistrarea exclusivă, de oriunde, a conţinutului relevant pentru ei”, declară Robert Redeleanu, director de marketing la UPC Romānia.

Aplicaţia UPC TV este disponibilă gratuit pentru sistemele de operare Google Android şi Apple iOS, iar activarea se face pe baza datelor de logare My UPC. Pentru a putea utiliza aplicaţia clienţii UPC trebuie să deţină un abonament TV cu mediabox DVR sau DVR HD.