Intrucat numarul de televizoare 16:9 a crescut substantial in ultimii ani, incepand cu data de 1 Decembrie 2013 programul postului ProTV va fi disponibil in majoritatea timpului in formatul 16:9.

Astfel se va finaliza procesul de trecere la formatul 16:9 inceput cu mai mult de un an in urma cu celelalte canalele ale grupului nostru : “ACASA TV”, “PRO CINEMA”, “SPORT.RO”, “ ACASA GOLD” si “MTV Romania”.

Astfel, posesorii televizoarelor cu “ecran lat”/ 16:9 care in momentul de fata vizioneaza imaginile ProTV intinse pe tot ecranul si deformate pe orizontala sau cu benzi laterale negre stanga-dreapta, vor putea viziona, incepand cu data de 1 Decembrie, o imagine nedeformata intinsa pe tot ecranul. Pentru televizoarele mai vechi 4:3, ProTV va emite o informatie de semnalizare al aspectului imaginii (WSS) care va determina televizorul sa afiseze imaginea corecta, nedeformata.

Pentru ca telespectatorii sa vizioneze imaginea corecta emisa de postul ProTV incepand cu data de 1 Decembrie 2013, indiferent de operatorul la care sunt abonati, recomandam urmatoarele:

- Daca telespectatorii au STB (Set Top Box) de la operatorul de cablu, trebuie sa verifice setarile acestui aparat pentru tipul de televizor pe care il detin (4:3 sau 16:9) si setarile pentru formatul imaginii; varianta de setari corecta este cea in care imaginea postului ProTV nu este deformata

- Daca telespectatorii receptioneaza semnalul ProTV fara a avea un STB (Set Top Box) atunci trebuie sa verifice setarile de aspect ale televizorului si sa selecteze setarea care arata imaginea postului ProTV nedeformata (de obicei setarea 16:9 sau Auto).

- Acelesi setari ale televizorului va vor afisa corect, nedeformat, toate programele grupului nostru si toate celelalte canale care respecta standardul de semnalizare al aspectului. Deci puteti verifica daca setarile televizorului dumneavoastra sunt corecte si pe oricare dintre celelalte canale ale grupului nostru.