Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2005
  Posts
  147
  Posts Thanks / Likes

  Default combina frigorifica veche tinuta iarna in camera neincalzita

  Exista vreo smecherie sa faci sa functioneze un astfel de aparat sub +10 grade celsius temperatura ambientala? Stie cineva de ce nu porneste agregatul sub o anume temperatura ambientala si cum am putea sa-l pacalim? Cu siguranta exista o solutie pentru ca frigiderele noi beneficiaza de asa ceva (au un buton pentru o asemenea situatie) dar care ar fi aceea?

  Multumesc!

 2. #2
  trolololo Mentor
  Join Date
  Oct 2007
  Location
  Parish
  Posts
  610
  Posts Thanks / Likes

  Default

  In general ce se vinde la noi sint frigidere/combine care trebuie sa functioneze intr-o marja de temperaturi standard petru clima noastra. Scrie in manuale.
  Unde ai vazut tu frigidere noi cu buton de temperatura ambientala sub x grade? Da-mi un exemplu. Ca sint curios. La frigidere ar mai fi de inteles ca ele au la interior gen 4-6-8 grade si daca temperatura exterioara e tot pe acolo cred ca se inverseaza ciclul de functionare.
  Daca prin combina frigorifica te referi la lada frigorifica, logica imi spune ca nu ar trebui sa ai probleme cu functionarea.
  Dar subiectul e interesant si vreau sa stiu si eu amanunte.
  If you're going through hell, keep going ! W Churchill

 3. #3
  Administrator Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2003
  Location
  localhost
  Posts
  9,796
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Aparatele mai vechi se pot defecta in frig.
  Cele noi au intradevar comutator pentru temp sub 10 grade (bosch).
  MAGAZINE ONLINE LA CHEIE - DEMO - WWW.BLUECART.RO - Platforma eCommerce - Magazine online la cheie in 24 de ore, sisteme de plata integrate, module de curierat integrate.

 4. #4
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E posibil ca temperatura ambientala sa fie sub temperatura oferita de combina
  Deci ai un super frigider ''natural'' numai bun de tinut afumaturile de sarbatori
  ----------------------------------------------

 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2005
  Posts
  147
  Posts Thanks / Likes

  Default

  da, la Bosch ma refeream - am o combina (congelator + frigider) Bosch (nu mai stiu modelul) cu buton pentru functionare sub 10 grade, asa cum a spus si dannix.

 6. #6
  dependent de antene Mentor
  Join Date
  May 2010
  Location
  brasov
  Posts
  730
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Termostatul din combina este un termostat pentru refrigerare,deci el lucreaza deasupra punctului de inghet.(0-15C).Dind termostatul la maxim mai poti coborii un pic pragul de functionare al termostatului,dar nu prea mult.Ca sa functionze la aceste temperaturi acest termostat va trebuii inlocuit cu alt termostat de congelare,montat in compartimentul de congelare,dar puteti avea surpriza sa va treziti ca ingheata tot ce este si in frigider nu numai ce se afla in congelator.Evident,daca afara sint -5C atit vor fi si in frigider nu numai in congelator,face doar racire nu si incalzire acolo.
  Si ar mai fi un aspect pentru care nu este bine sa facem modifcarea,unele tipuri de compresoare casnice nu sint compatibile cu functionarea sub pragul de inghet.Riscati sa ardeti compresorul,deci tineti frigiderul unde temperatura este peste 10-15C nu in frigul de afara.

 7. #7
  FLEX-IBIL Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Mall d'Ovax
  Posts
  5,281
  Posts Thanks / Likes

  Default

  A mea merge la -22 grade. Numai ca are un consum de 600W.
  LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
  NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

  Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

 8. #8
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Dec 2009
  Posts
  140
  Posts Thanks / Likes

  Default

  functionarea sub 10 grade nu are nici o treaba cu punctul de inghet @mouse . omul se refera la temperatura din camera unde tine frigiderul . nu se recomanda aceasta functionare decat din cauza temperaturi scazute a uleiului din compresor . de aceia creste si consumul . unele modele mai noi au butonul de care spune si @dannix pentru pornirea unei rezistente "carter" pentru aducerea temp. uleiului la 10 grade . referitor la intrebarea daca se poate anula sau pacali , aceasta nefunctionare , raspunsul este da .

 9. #9
  dependent de antene Mentor
  Join Date
  May 2010
  Location
  brasov
  Posts
  730
  Posts Thanks / Likes

  Default

  -Termostatul nu mai cupleaza si porneste compresorul sub 10-15C in functie de marca frigiderului.Butonul la care se refera ei pune bornele termostaului in scurt pe functionare continua.
  -Rezistente de carter se folosesc la compresoare de peste 5KW,nu e cazul la un casnic.
  -Uleiul frigorific mineral sau sintetic este prin natura lui un ulei rezistent la temperaturi extrem de joase comparativ cu uleiul auto cu,care sint familiarizati toti. La-50C curge la fel ca apa,nu are nici un fel de problema.
  - Unele frigidere pe R600a folosesc un termistor in locul releului de pornire,acesta isi modifica un pic parametrii spre temperaturile negative si astfel solicita mai mult bobina pe pornire din compresor avind ca rezultat strapungerea izolatiei.
  -Si nu in ultimul rind,sint frigotehnist si din reparatul frigiderelor imi cistig piinea.Acum ma crezi ca stiu ce spun?

  Daca va maninca puneti pe functionare continua,pina la urma nu este o idee chiar atit de rea butonul asta,trebuie sa mai fac si eu ceva banuti de buzunar din ciubucuri.

  Din proprie experienta,50% arunca prospectul de utilizare al produsului odata cu ambalajul,30%(de obicei mosnegi) pastreaza prospectul/manual de utilizare si cam atit,20% mai frunzaresc ceva pe acolo,10% citesc tot,respecta conditile de montaj/exploatare corespunzatoare si au o durata de exploatare prelungita.In mod categoric toti se vor regasii aici,depinde la ce capitol...
  Last edited by mouse; 3rd January 2014 at 21:23.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top