Pentru TV-urile LG din generatia 2013 exista posibilitatea de a exporta lista de canale. O puteti edita si, bineinteles, importa din nou pe TV sau pe altul. Acest lucru ne ajuta sa editam mai usor lista de canale sau sa importam o lista existenta de pe un TV pe alte TV-uri.
Metoda prezentata in cele ce urmeaza se preteaza pentru televizoarele LG, generatia 2013, si anume seriile LA si LN. Dintre modele, amintesc cateva mai comune: 32LA660S,42LA690S, 42LA660s sau 32LF2500,32LN575S, 42LN575S.

Modelul din acest articol, pe care sunt facute testele, este 42LN575S. De asemenea, am testat cu succes si pe 32LN5400 si 32LA660S.
Aveti nevoie de un stick USB de capacitate mica formatat FAT32. Daca este altfel formatat (NTFS), stick-ul nu va fi recunosut pentru exportul listei.
Acum sa vedem concret cum se procedeaza.
Se introduce stickul usb in tv.

Cei de la LG au lasat o “portita” pentru a facilita importul/exportul listei de canale. Este vorba de un meniu mai ascuns, dar care poate fi accesat direct de pe telecomanda standard a TV-ului, astfel:
1. se tine apasata tasta Settings pana cand dispare meniul de setari si se afiseaza informatiile despre programul curent
2. se apasa succesiv tastele 1105 si OK.
3.In acest moment se afiseaza un meniu popup :
4.Din acest meniu, trebuie sa alegeti optiunea USB Cloning, si se deschide o fereastra in care alegeti Send to USB.
5. Daca procedura a functionat corect pana in acest pas, alegeti numele fisierului pentru export si asteptati finalizarea etapei de copiere pe stick.
6.Acum avem fisierul pe stick. Ce facem cu el? Din fericire, gasiti aici http://sourceforge.net/projects/chansort/o aplicatie care permite editarea listei de canale.
7.Lista fiind editata, trecem la importul acesteia pe TV. Se lanseaza din nou procedura de deschidere a meniului specific si se alege optiunea Receive from USB.
Si cu asta aveti noua lista editata pe TV-ul Dvs.

Cateva observatii:

1. Daca va intrebati cu ce telecomanda standard se poate accesa acest meniu, pot sa zic ca merge absolut orice telecomanda de TV LG, orice generatie. Am incercat chiar si cu telecomanda standard de TV CRT, care in loc de butonul Settings are Menu.
2. Cum accesam acest meniu daca avem telecomanda Magic Remote, care nu are buton dedicat pentru Settings?
Raspunsul: avem butonul de Settings pe panoul de control al TV-ului (pe spatele TV-ului).
Am incercat si aceasta varianta (cu emotiile de rigoare) si, surpriza, daca se tine acel buton apasat mai mult, are acelasi comportament ca si cum s-ar apasa butonul Settings de pe telecomanda standard.