Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  United States of Europe
  Posts
  17,549
  Posts Thanks / Likes

  Angry RCS va scoate din grila programele AXN

  In marinimia sa, RCS s-a gandit, dupa ce au fortat abonatii sa renunte la canalele Discovery, sa scoata din grila si cele 3 canale AXN.
  Primul "eliberat" este AXN SciFi( rebranduit AXN Black) care a fost inlocuit cu Nickelodeon...
  Si desenele animate sunt un fel de Scifi...nu-i asa?

  Felicitari RCS, la cat mai multe programe Digi regionale...
  Salut Prieteni!


 2. #2
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2008
  Posts
  60
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si pe cablu si pe DTH?

 3. #3
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Lasa moo ca baga alea a lor
  ----------------------------------------------

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Germany
  Posts
  351
  Posts Thanks / Likes

  Default

  poate baga DIGITOON ?

 5. #5
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Hai sa vedeti cum incetul cu incetul , vom viziona 50% sau chiar mai mult prg. tv marca ''Digi'' si asa sunt unii dintre noi de pe aici care le ''iubesc'' asa mult , deci vor fii in al 9-ulea cer , cand vor avea 50 de prg. tv sau mai multe marca ''Digi''
  Probabil vor sa ii ajunga pe cei de la Sky italia , in ''mentalitatea'' lor si restul de 50% vor fii prg. tv din grila ''must carry''

 6. #6
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  de ce să dai bani pe niște programe care pot fi īnlocuite cu alte programe care costă mai puțin știind că mereu sunt abonați care vor să se aboneze la rcs-rds.

 7. #7
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  United States of Europe
  Posts
  17,549
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să solicite RCS&RDS să respecte legislaţia audiovizualului īn privinţa scoaterii din grilă a AXN Black, membrii CNA constatānd că RCS nu a depus la Consiliu documentele necesare īn cazul modificării grilelor de programe de către cablişti. RCS&RDS a scos, joi, 7 noiembrie, īn jurul orei 23.30, televiziunea de filme şi seriale AXN Black de pe reţelele sale de cablu, īnlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon.


  Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat această situaţie īn şedinţa de marţi. Membrii Consiliului au constatat că RCS&RDS a informat, prin intermediul unei adrese din 20 septembrie, CNA cu privire la faptul că ar putea să scoată din grilele sale de cablu şi satelit televiziunile AXN, AXN Crime şi AXN Sci-Fi. Pe 1 octombrie, AXN Crime şi AXN Sci-Fi au fost rebranduite īn AXN White şi AXN Black.
  Potrivit adresei respective, contractul de retransmisie īncheiat īntre RCS&RDS şi AXN Europe Limited pentru distribuţia pe teritoriul Romāniei a televiziunilor AXN, AXN Crime şi AXN Sci-Fi a īncetat la data de 31 august.
  "Suntem īn negocieri pentru īncheierea unui nou contract de retransmisie, īnsă nu s-a reuşit pānă la acest moment (20 septembrie, n.r.) să se ajungă la o īnţelegere privind noile condiţii pentru preluarea şi retransmiterea īn continuare a programelor AXN", se mai spunea īn adresa transmisă CNA de către RCS&RDS.

  Īnsă, potrivit membrilor CNA, īn cazul modificării grilei de programe, RCS&RDS ar fi trebuit să respecte articolul 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului".
  De asemenea, RCS&RDS ar fi trebuit să respecte şi articolul 5 din Decizia CNA numărul 72/ 2012, potrivit căruia "(2) Īn cazul modificării structurii ofertei de servicii, distribuitorul de programe va depune următoarele documente: a) cererea conform modelului prevăzut īn anexa nr. 1; b) structura ofertei de servicii conform modelului prevăzut īn anexa nr. 2; c) acceptul de retransmisie sau, după caz, contractul de retransmisie, numai pentru serviciile de programe care fac obiectul modificării".
  Membrii CNA au constat că aceste documente nu au fost depuse de RCS&RDS la CNA, fapt pentru care au decis, marţi, să solicite RCS să respecte legislaţia audiovizualului.


  Discuţiile cu privire la scoaterea televiziunii AXN Black din grila RCS&RDS s-au īntins pe parcursul a aproximativ o oră īn şedinţa de marţi a CNA.
  Potrivit lui Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS la şedinţa CNA, contractul pentru distribuţia televiziunilor AXN, AXN White şi AXN Black a īncetat la 31 august şi a acoperit o perioadă de trei ani. El a precizat că RCS&RDS continuă negocierile cu AXN pentru retransmisia celor trei televiziuni.
  "Noi am notificat AXN cu privire la startul unor negocieri cu şase luni de zile īnainte de a īnceta contractul. Au īnceput negocierile şi, deoarece nu ştiam care va fi finalitatea acestora, am decis să anunţăm şi Consiliul cu privire la acest lucru, pentru a avea cunoştinţă. Au fost două lucruri intens dezbătute, respectiv retransmisia acestor trei programe la [COLOR=#0494E1 ! important]pachet (deci toate condiţionate) şi retransmisia AXN īn pachetul bază. La ultima īntālnire avută, noi am īnţeles că s-a renunţat cumva la această condiţionare de pachet şi, urmare a īnţelegerii noastre, am decis scoaterea programului AXN Black, conform discuţiilor. Īn prezent, suntem la stadiul la care AXN trebuie să trimită un draft de contract, īn conformitate cu cele agreate", a spus Lucian Mihai īn şedinţa CNA de marţi.
  Potrivit lui Lucian Mihai, deşi contractul de retransmisie a televiziunilor AXN, AXN White şi AXN Black a expirat pe 31 august, acordul de retransmisie a acestor trei televiziuni de către RCS va expira pe 31 decembrie.


  "De ce aveţi acord pānă la 31 decembrie 2013 şi contract pānă la 31 august 2013? (...) Vi se pare normal că patru luni aveţi acord de retransmise, dar nu şi contract īn spate şi asta vă dă libertatea să scoateţi sau să introduceţi (televiziuni, n.r.) indiferent ce se īntāmplă?", l-a īntrebat Laura Georgescu, preşedintele CNA, pe reprezentantul RCS&RDS.
  Lucian Mihai a precizat că acordul nu ţine loc de contract. "Contractul s-a dat pe o perioadă de trei ani. AXN tot timpul a acordat acordul de la īnceputul anului pānă la sfārşitul anului (...) Īn continuare suntem īn negocieri cu ei. Cred că nici dānşii nu au vrut să retragă acest acord, īn ideea că se va prelungi contractul (...) Chiar dacă avem un acord valabil, nu īnseamnă că nu putem să scoatem un program din grilă", a mai spus Lucian Mihai.

  Īnsă Monica Gubernat, membru al CNA, l-a īntrebat pe Lucian Mihai: "Ce negocieri mai continuaţi, dacă aţi introdus alt post īn locul AXN Black (Nickelodeon, n.r.)?".


  Lucian Mihai a spus că "s-a agreat să nu se mai dea pachetul AXN, adică toate trei programele". "Īn funcţie de cum o să se finalizeze negocierile, o să punem īn grilă programele AXN (...) Noi am īncercat şi īncercăm īn continuare să le păstrăm īn grilă", a mai spus Lucian Mihai.
  Īnsă preşedintele CNA, Laura Georgescu, a spus că problema este că telespectatorii se duc şi plătesc la RCS&RDS şi achiziţionează o televiziune pānă la finalul anului. "Ce īi spun consumatorului care īmi scrie că, deşi a avut īn abonament un program, se trezeşte īntr-o zi de noiembrie că nu mai are acel program? (...) Aici CNA are o responsabilitate. Am plătit pentru un program, am achiziţionat pachetul pānă la finalul anului şi, cu toate astea, deşi am plătit, sunt cel puţin ilegal lipsit de acel program", a spus Laura Georgescu.


  Lucian Mihai a spus că AXN Black era retransmis īn pachetul de programe extra. "AXN Black era un program retransmis extra, abonatul plătea pentru el īn mod special, prin urmare nu mai plăteşte (...) Īn cazul AXN, el era īn grila de programe extra, unde sunt mai multe programe şi era plătit pentru un anumit număr de programe (…) Pachetul extra are acelaşi număr de programe, īn loc de AXN Black a intrat Nickelodeon, pe aceeaşi poziţie", a spus Lucian Mihai.
  "A intrat un post de desene animate īn loc de un post de filme", i-a atras atenţia Monica Gubernat.
  "A fost o măsură extremă ca să zic aşa", i-a răspuns Lucian Mihai.


  Īntrebat de ce RCS nu a respectat prevederile articolul 5 din Decizia CNA nr.72, Lucian Mihai a spus: "Noi trebuie să venim cu grilele şi să le actualizăm (...) Nu am vrea să facem acest lucru prematur, pentru ca, īn momentul īn care se īncheie (un nou contract cu AXN, n.r,), să le modificăm din nou".
  Ulterior, Valentin Jucan, un alt membru al CNA, a spus că īn acest caz este vorba despre o relaţie comercială īntre două companii. "Īnţeleg că avem ca īndatorire protecţia publicului, dar nu putem intra īn relaţiile comerciale īntre două firme. Īnţeleg că contractul a expirat. Acordul de retransmisie nu presupune o obligaţie pentru RCS, este o permisiune de a continua să retransmită dacă doreşte AXN Black (....) Dacă īntr-adevăr constatăm că publicul e afectat, ar trebui să sesizăm Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), care poate să intervină īntr-un contract comercial īntre două firme", a spus Jucan.


  La rāndul său, Lorand Turos, membru al CNA, a spus că membrii Consiliului sunt īn situaţia īn care sunt "un instrument īn procesul de negociere" īntre radiodifuzorul AXN şi distribuitorul RCS&RDS.
  "Cred că cea mai mare problemă īn această speţă este din punctul de vedere al utilizatorului final. Legislaţia nu permite rezilierea contractului fără penalităţi din motiv de schimbare a ofertei de programe (...) Nu ştiu dacă noi avem posibilitatea de a reglementa acest aspect sau poate ANPC sau poate necesită modificare legislativă, dar interesul nostru ar fi de protejare a utilizatorului final (...) Dacă furnizorul schimbă 75% oferta (de televiziuni, n.r.), telespectatorul nu are niciun instrument să rezilieze acest contract", a mai spus Lorand Turos.
  La rāndul său, Cristina Trepcea, membru al CNA, a spus că īn unele cazuri telespectatorii se află şi "īn imposibilitatea fizică" de a rezilia contractele cu cabliştii, pentru că īn anumite zone există reţele ale unui singur operator de cablu.


  Laura Georgescu a propus ca soluţie ca CNA să solicite cabliştilor să notifice Consiliul cu privire la datele la care le expiră contractele de retransmisie cu televiziunile. Astfel, CNA ar putea să informeze telespectatorii cu privire la faptul că o televiziune ar putea să fie scoasă din grilă, īntrucāt a expirat contractul de retransmisie a acesteia.


  Īnsă Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că "o astfel de avertizare (a publicului, n.r.) ar interveni īn relaţia dintre două societăţi comerciale". "Nu cred că CNA are rolul de a interveni īn piaţă īn felul acesta", a mai spus Iorga.
  Valentin Jucan a spus că CNA ar putea să analizeze posibilitatea de a lua "o hotărāre completă" īn astfel de privinţe, după o armonizare a legislaţiei şi discuţii cu Autoritatea privind Protecţia Consumatorilor. "Să creăm un cadru legal care să nu le mai permită cabliştilor să ne pună pe noi, ca instituţie, sub forma unei monede de schimb īn negocierile lor comerciale", a spus Jucan.


  Monica Gubernat a spus, īnsă, că "practica din Romānia ne demonstrează că beneficiarul final nu prea contează". "Consumatorul final nu prea are unde să plece", īn cazul īn care un cablist modifică grila de programe, a spus Gubernat.
  Totodată, Cristina Trepcea a spus că RCS&RDS este īn acelaşi timp şi "transportator şi transportat". De asemenea, Trepcea a propus ca membrii CNA să discute şi cu reprezentanţii AXN, pentru a vedea şi care este punctul de vedere al acestora din urmă.
  Īn cele din urmă, discuţiile nu au fost concretizate īn vreo decizie a CNA.


  Membrul CNA Răsvan Popescu a spus că, din punct de vedere strict formal, RCS nu a completat documentele la CNA privind scoaterea din grilă a AXN Black.
  Astfel, CNA a decis să ceară RCS&RDS să depună toate documentele solicitate de legislaţia audiovizualului, pentru ca toate procedurile legale de modificare a grilei RCS să fie respectate.
  AXN Black, care difuzează seriale de acţiune, emisiuni-seriale de tip documentar şi filme artistice, face parte din portofoliul companiei Sony Pictures Television (SPT) Networks, care operează şi AXN şi AXN White. Televiziunile AXN şi AXN White se regăsesc īn continuare īn grilele RCS&RDS.
  Pe de altă parte, oficialii Sony Pictures Television (SPT) Networks au confirmat pe 8 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că a expirat contractul de colaborare īntre această companie şi RCS&RDS. De asemenea, oficialii SPT Networks au precizat că sunt īn negocieri cu operatorul de cablu RCS&RDS.
  Televiziunea pentru copii Nickelodeon, care a īnlocuit īn grila RCS&RDS programul AXN Black, este operată de compania Viacom International Media Networks (VIMN). Presa internaţională a relatat, īn luna septembrie, că Viacom a semnat un contract cu RCS&RDS, pentru distribuirea, din luna octombrie, a televiziunilor Comedy Central şi Nickelodeon īn Romānia şi Ungaria.


  RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din Romānia.
  Īn ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, īn prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.


  Sony Pictures Television (SPT), o companie a Sony Pictures Entertainment, este unul dintre furnizorii principali ai industriei de televiziune. Compania produce şi distribuie programe pentru fiecare gen, peste tot īn lume şi pentru o multitudine de platforme. Pe lāngă companiile sale de producţie din Statele Unite ale Americii, SPT are 19 companii de producţie, deţinute īn totalitate sau īn parteneriat, īn 14 ţări īn afara Statelor Unite ale Americii, cu birouri īn 33 de ţări. Portofoliul global SPT conţine 124 de televiziuni īn 159 de ţări, ajungānd astfel la mai mult de 840 milioane de abonaţi din lume.
  Sony Pictures Television (SPT) Networks este prezent pe piaţa locală a audiovizualului prin AXN (televiziune tematică de filme), AXN White, AXN Black, AXN Spin (televiziune dedicată tinerilor), AXN Player (player online) şi AXN Now (serviciul video on-demand).
  Salut Prieteni!


 8. #8
  Bagator de seama Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Prin zona
  Posts
  2,941
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Au reintratt AXN-urile pe satelit.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top