Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,150
    Posts Thanks / Likes

    Default Canale UPC / RCS cablu ...... vizionare "simultana" !!

    Salut

    am si eu o intrebare: cum poti vedea "simultan" canalele digitale pe cablu de la RCS si UPC ?

    sa presupunem ca ai 2 cabluri in casa , unul de la RCS si altul de la UPC ....... am TV Samsung cu tuner digital de cablu cu care receptionez canalele de la UPC , daca vreau sa bag cablu de la RCS presupun ca pot vedea canalele doar daca dau o noua scanare si in consecinta le voi pierde pe cele de la UPC .........

    exista vreo modalitate sa bag doar "frecventele" canalelor de la fiecare din cei 2 proveideri cand schimb cablul , fara sa mai dau o noua scanare si astfel sa pastrez memorata in TV doar un singur proveider?

    multumesc
    bucuresti, 0.9 m.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inceraca sa dai scanare manuala(la automata cred ca sterge ce era memorat) si sa pui de mina fiecare frecventa a transponderului si symbol rate si sa memorezi canal1,2 etc.Nu stiu cum ramine cu ID de retea,sid,daca poti manual(vezi daca la scanare manuala gaseste canale).Daca se folosesc TP-uri identice la upc si rds cred ca nu va merge.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    simplu poate fi doar asa:

    TV cu tuner DVB -C pentru Digi Cablu si DVB-S2 (satelit) pentru Focussat .. de ex Samsung de la seria 6500 in sus..

    vezi "simultan " HD-urile de pe RCS cablu si HD de pe satelitul Thor cu cartela Focussat..

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cand a zis UPC cred ca se gandea la cablu digital si nu la televiziune prin satelit.

    E destul de simplu, un operator de cablu o sa-l prinzi prin tunnerul DVB-C MPEG4 al TV-ului, iar celalalt sa-l receptionezi prin STB (decodor) HD conectat prin cablu HDMI la TV.

    Iti recomand ca direct prin tunnerul DVB-C al TV-ului sa receptionezi RCS (pentru ca sunt mai multe canale la liber decat la UPC), iar UPC sa receptionezi prin STB.

    Daca te intereseaza si canalele criptate de la RCS poti sa-ti iei si CAM CI+ si sa vezi toata grila RCS.
    Digi Mobil 4G !

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @catalinman

    da asa este , vreau sa vad canalale HD in special de la cei 2 proveideri AMBII P ECABLU.

    dintre canalele HD de la RCS care sunt la liber , ca pe UPC stiu care sunt acestea.

    in acest moment pot vedea UPC pe tunerul de cablu al TV-ului , dar daca vreau sa schimb cablu din TV cu celalalt , cum pot sa vad canalele celuilalt proveider fara sa dau scanare automata , ca in felul asta le sterg pe celelelalte.

    exista vreun receiver de cablu cu care poti vedea nefiind abonat canalele RCS, prin sharing sau alta metoda ?

    multumesc
    bucuresti, 0.9 m.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La RCS sunt 16 canale HD, iar din astea 16 doar 3 sunt criptate. Canalele criptate sunt HBO HD, Digi Film HD si Super One HD.

    Canalele HD necriptate sunt urmatoarele: Digi Sport 1 HD, Digi Sport 2 HD, TVR HD, Pro TV HD, Sport.ro HD, Digi 24 HD, National Geographic HD, National Geographic Wild HD, Digi World HD, Digi Animal Word HD, Digi Life HD, UTV HD si Acasa TV HD.

    Nu incurajez pirateria sa sharing-ul, eu in locul tau as pune RCS pe tunnerul de cablu al TV-ului si UPC prin set-top-box.
    Digi Mobil 4G !

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intrebare:

    fara sa dai scan automat , poti sa bagi manual frecventa sau alte date pe un TV LCD ca sa vezi un anumit program , astfel incat sa nu stergi vechile canale ?

    adica poti sa bagi manual ceva date pentru programul DIGI SPORT 1 HD fara sa dai scanare automata peste canalele UPC , asta cand ai 2 cabluri in casa unul de la UPC si altul de la RCS si folosint doar receptorul de cablu din TV?

    mersi

    Romeo.
    bucuresti, 0.9 m.

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand , ti-ar trebui un sumator pt. a insuma cele 2 semnale tv
    Apoi ar trebui sa stii care sunt frecventele in parte la fiecare , upc si rcs , insa ai grija ca s-ar putea sa existe si frecvente ''comune/folosite'' de ambele ( zic si eu teoretic , nu stiu practic )
    Insa din cate stiu , grila de la upc nu se poate vizualiza direct pe tv/free ca in cazul rcs-ului , deci automat ti-ar trebui un stb de la upc si atunci ce ti-a raspuns Catalinman este cel mai indicat
    Mai ales daca tv-ul stie/are si functia PIP ( imagine in imagine ) , poti sa ai in imaginea mare/principala un prg. tv de la rcs si in imaginea mica/secundara un prg. tv de la upc , insa doar daca ai stb-ul lor conectat la tv prin hdmi
    Mai mult de ce ti-sa raspuns pana acum nu se poate , cel putin asa stiu eu

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Targoviste
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @romeo, eu fac ceea ce zici tu. am salvat pe stick lista de canale de la fiecare (upc si rcs), le-am si editat cu pc-ul si cand bag cablul de la una, doar fac import la lista. am si un switch de cablu prin care doar apesi un buton si comuti intre cei doi provideri, dar nu-l folosesc ca se pierde din semnal si nu merg anumite frecvente. in cateva secunde trec de la un provider la altul. desigur e si mai simplu daca ai si decodor si comuti doar sursa.

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mihai

    salut
    ai perfecta dreptate am vazut si eu ca poti salva si incarca lista de canale de pe usb ...in format SCM ......spuen-mi te rog cu ce pot edita fisierele SCM exista un program special , cel putin asa imi salveaza tv-ul samsung.

    daca ai vreun link de unde pot salva vreun program de editare canale ar fi perfect.

    tu ai pe acelasi stick cele 2 liste pe care le incarci in functie de ce vrei sa vezi , am vazut ca lista upc este foarte mica ca dimentiune, 31 KB.

    mersi pentru raspuns

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  11. #11
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai aici http://sourceforge.net/projects/chansort/ unul dintre cele mai bune programe de editare lista canale la samsung
    MAGAZINE ONLINE LA CHEIE - DEMO - WWW.DIGICART.RO - Magazine online la cheie in 24 de ore, sisteme de plata integrate, module de curierat integrate.

  12. #12
    ionut742000
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Aceeasi chestie doresc sa o fac si eu. Am doua abonamente: Upc analog si Rcs digital. Doresc sa pot da in alta camera semnal de la un provider si invers.... In principiu cred ca se poate, numai ca din lipsa de timp si mereu pe fuga nu am timp sa analizez situatia. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Cele doua tv sunt Crt... iar de la Rcs vreau sa dau semnal analog, nu digital... Nu as vrea insa ca dand semnal de pe Rcs, sa-mi scada calitatea imaginii. V-as ruga sa-mi spuneti de ce spliter am nevoie.
    Va multumesc! Ca distanta intre cele doua tv (asezarea lor) sunt doar vreo 8 metri.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Targoviste
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @romeo
    eu folosesc 2 programe. SamToolBox (pentru ca poti edita si numele canalelor cu el) si Samsung ChannelListPCEditor (pentru ca e mai usor de aranjat canalele cu el). Am ambele liste pe acelasi stick. Am editat pe rand listele exportate din TV si le-am salvat cu denumirea RCS, respectiv UPC, iar cand dai sa incarci lista, tv-ul vede ca ai mai multe si te lasa sa alegi intre cele 2.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iata ce scrie un user nou(danutzr) care nu a putut posta aici:
    Salut.

    Cablu UPC + RDS
    De la UPC am Camul lor care sta tot timpul in TV. De la RDS am doar cablu "analogic".
    Solutia gasita de mine a fost urmatoarea:

    Un sumator cu switch de la orice telecomanda (daca tii mai mult de 3 sec apasat orice buton face switch intre cele doua intrari)

    Am scanat prima data reteaua UPC. Am salvat toate canalele. Apoi am schimbat cablu si manual am ales frecventele de la RDS:

    daca frecvent era 308000 HZ eu am introdus o noua frecvent 308001 HZ. Am procedat la fel cu toate canalele.

    Link pt sumatorul cu IR: http://www.dipolnet.ro/comutator_ant..._ir__E2024.htm

    Bafta... "
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Targoviste
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Default

    buna ideea cu 1 in coada la frecvente. intr-adevar in felul asta poti avea in lista canalele de pe aceeasi frecventa de la ambii operatori. dar mai sunt 2 probleme (pentru mine):
    1) sumatorul meu care are switch manual (nu prin IR) daca il folosesc se pierde sau scade rau semnalul pe anumite frecvente, asa ca am renuntat la el. e vreo modalitate sa il fac sa mearga bine?
    2) am introdus cam-ul upc. daca comut pe cablu rcs si vreau sa vad un canal codat (digi film) cum fac asta fara sa scot/bag cam-ul de la celalalt operator? adica asa cum fac cu sumatorul de nu mai scot/bag cablul...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top