Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Timisoara
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default problema motor dm800 - intrebare

    Am un setup dm800 - opticum 2400 - offset 90cm noname - functional de 5 ani

    Mai nou dm800 nu mai invarte motorul (USALS), probabil o combinatie cablu (25metrii) + lnb (un inverto IDPL-40SL+) + problemele cunoscute ale dream-urilor..



    Daca scot lnb-ul motorul merge perfect.


    Am gasit pe net o solutie cu un twin lnb, credeti ca ar merge?
    I had the same problem a while ago. My Dm800 didn't deliver enough power to rotor + lnb. So i changed the lnbo from single to twin an connected the unused LNB Port to a 12V Power suppy. So the Box had only to power the rotor. LNB is powered from the external power supply.

    Am un ecolite vechi cu care as putea alimenta un lnb separat dar nu stiu daca 'electronica' lnb-ului permite.

    Orice sfat e binevenit.



    numai bine,

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti incerca sa alimentezi si o masina de spalat dint-o sursa externa de 12V. Probabil rezultatul va fi acelasi.

    Sent from my GT-I9505

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Timisoara
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    Poti incerca sa alimentezi si o masina de spalat dint-o sursa externa de 12V. Probabil rezultatul va fi acelasi.

    Sent from my GT-I9505
    poti sa elaborezi, vad ca scrie expert deasupra avatarului (desi m-am uitat peste postarile tale si nu prea inteleg de ce...)

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crpaun View Post
    Am un setup dm800 - opticum 2400 - offset 90cm noname - functional de 5 ani

    Mai nou dm800 nu mai invarte motorul (USALS), probabil o combinatie cablu (25metrii) + lnb (un inverto IDPL-40SL+) + problemele cunoscute ale dream-urilor..



    Daca scot lnb-ul motorul merge perfect.


    Am gasit pe net o solutie cu un twin lnb, credeti ca ar merge?
    I had the same problem a while ago. My Dm800 didn't deliver enough power to rotor + lnb. So i changed the lnbo from single to twin an connected the unused LNB Port to a 12V Power suppy. So the Box had only to power the rotor. LNB is powered from the external power supply.

    Am un ecolite vechi cu care as putea alimenta un lnb separat dar nu stiu daca 'electronica' lnb-ului permite.

    Orice sfat e binevenit.



    numai bine,

    Din ce am inteles eu ai problema asta doar pe a dm800. Pe echolite merge motorul cu lnb conectat? Nu am inteles , la inceput zici ca a functionat tot 25m cablu ai avut?
    cipryDXfeed

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Timisoara
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ciprysat View Post
    Din ce am inteles eu ai problema asta doar pe a dm800. Pe echolite merge motorul cu lnb conectat? Nu am inteles , la inceput zici ca a functionat tot 25m cablu ai avut?
    da, a functionat ani buni (rareori mai dadea un rateu la schimbarea de pe un satekit pe altul). voi schimba cablul (dar suspectez si lnb-ul deci il voi schimba cu un inv. black)

    acum, daca deconectez lnb-ul motorul merge perfect

    ce intrebam de fapt daca ar fi sa pun un twin, alimentarea lui s-ar face pe al 2lea stb (ecolite) - astfel incat consumul de la dreambox sa fie doar pt motor.
    (de fapt asta zice si englezu)

    merci

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    ALBA
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate fi si varianta asta lnb -ul are un consum mare. Poate ai la indemana un lnb sa-l schimbi.
    cipryDXfeed

  7. #7
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crpaun View Post
    da, a functionat ani buni (rareori mai dadea un rateu la schimbarea de pe un satekit pe altul). voi schimba cablul (dar suspectez si lnb-ul deci il voi schimba cu un inv. black)

    acum, daca deconectez lnb-ul motorul merge perfect

    ce intrebam de fapt daca ar fi sa pun un twin, alimentarea lui s-ar face pe al 2lea stb (ecolite) - astfel incat consumul de la dreambox sa fie doar pt motor.
    (de fapt asta zice si englezu)


    merci
    logic, nu ar trebui sa functioneze si mi-e teama ca englezul bate campii... au si ei voie sa spuna ce vor chiar daca sunt englezi.
    (frecv L = 13V, Frecv H = 18V)
    incearca sa schimbi macar de proba LNBul cu oricare altul si daca tot asa face atunci poate fii din alimentarea decodorului, de la motor (cam dupa 5 ani icep sa dea in branci), ia-le la rand pana afli unde-i buba. poti incerca un alimentator de 2.5-3A eventual in locul celui de 2A (cred ca 2A este originalul).

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Timisoara
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    logic, nu ar trebui sa functioneze si mi-e teama ca englezul bate campii... au si ei voie sa spuna ce vor chiar daca sunt englezi.
    (frecv L = 13V, Frecv H = 18V)
    incearca sa schimbi macar de proba LNBul cu oricare altul si daca tot asa face atunci poate fii din alimentarea decodorului, de la motor (cam dupa 5 ani icep sa dea in branci), ia-le la rand pana afli unde-i buba. poti incerca un alimentator de 2.5-3A eventual in locul celui de 2A (cred ca 2A este originalul).
    make sense

    o sa lei schimb prin eliminare, de la cel mai ieftin la cel mai scump

    merci

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    parerea mea este ca ai un scurt pe cablu intre motor si lnb, verifica cablul sa nu fie ceva la el o litza ceva ramas sau sa oxidat sau sa inegrit de la infiltrarea apei pe cablu
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cel mai probabil este lnb in scurt sau cablu /conectica este in scurt sau oxidata ! la fel cum spune @multysat
    @crpaun nu ai fost clar .. eram curios daca dupa ce se muta antena ( cu calul de la lnb scos ) cand bagi cablul ai tignal ? ziceai ceva de un echosmart .. dar nu ai precizat ca cu acest receptor merge montura corect ! la faza cu lnb twin te complici inutil !

  11. #11
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multysat View Post
    parerea mea este ca ai un scurt pe cablu intre motor si lnb, verifica cablul sa nu fie ceva la el o litza ceva ramas sau sa oxidat sau sa inegrit de la infiltrarea apei pe cablu
    Scurt NU, pt ca ar fii tot scurt si fara LNB, dar oxidati contactii dintre mufe sau chiar miezul la fise, DA.

  12. #12
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crpaun View Post
    make sense

    o sa lei schimb prin eliminare, de la cel mai ieftin la cel mai scump

    merci
    incearca sa alimentezi cu o alta sursa dm800 , chiar si imprumut daca iei de la cineva sa vezi daca tot asa face

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    are dreptate @raks67 e posibil de la sursa am patit eu cu un bun amik avea sursa 8 volti in lok de 12 v
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Timisoara
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multysat View Post
    are dreptate @raks67 e posibil de la sursa am patit eu cu un bun amik avea sursa 8 volti in lok de 12 v
    Schimbat LNB + cablu = problem solved. Cel mai plauzibil LNB-ul sau cablul in scurt. Upgrade-ul la offset/motor/stb se amina (cel putin pina dupa migrarea Astra 2E)

    merci pt sfaturi!

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu puteai sa desfaci cablul la ambele capete si sa pui ohmetrul pe el ?
    Era simplu si scapai de una din ele sa o schimbi, nu ca ar costa o valoare...
    Macar acum le ai noi.

    Eram curios cine a intuit cel mai bine, ca am vazut la cauze tot felul de explicatii, de la apa pana la sursa...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top