ompania Motorola a lansat un proiect prin care cumparatorii isi vor putea crea telefoanelemobile dupa propriile preferinte. Producatorul detinut de Google a pus la dispozitia clientilor oplatforma unde acestia pot alege componentele pe care vor se le contina smartphone-urile pe care urmeaza sa le achizitioneze.

Anuntul a fost facut pe blogul oficial al companiei Motorola, scrie Reuters.

In cadrul proiectului Ara, Motorola va fabrica un schelete standard pentru telefoane, pe care cumparatorii il vor putea imbunatati dupa cum prefera. Acesta va putea fi completat cu diverse componente, cum ar fi procesoare foarte puternice, baterii aditionale sau carduri de memorie suplimentare, toate bazate pe preferintele viitorilor posesori.

"Obiectivul nostru este sa existe o relatie mai deschisa, expresiva si profunda intre producatori,utilizatori si telefoanele lor. Vrem sa le dam clientilor puterea de a decide ce sa faca smartphone-ul lor, cum sa arate, din ce material sa fie facut, cat sa coste si cat de mult sa il pastreze", au spus reprezentantii Motorola.

Compania a precizat ca lucreaza la proiectul Ara de mai bine de un an si ca recent a semnat un parteneriat cu Phonebloks, un proiect independent care lucreaza, de asemenea, la un sistem prin care componentele unui telefon pot fi alese de cumparatori si inlocuite cu usurinta.