Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Non Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default Tuner defect DM800

    Dupa cinci ani de functionare non-stop, DM800-le meu a inceput sa dea semne de oboseala. A inceput sa imi afiseze "tuned failed" cand mut pe canalele HD (mpeg4), pe cele SD fuctioneaza perfect. O ia pana la urma daca astept mai mult timp pe un canal HD sau daca tot schimb intre canale hd. Am verificat cam tot ce se putea verifica (antena, cablu, diseqc-uri, sursa) si am ajuns la concluzia ca e tunerul pe moarte. L-am demontat si e rev. K. Am cautat pe net solutii de reparare si chiar daca am gasit mai multe, nu stiu pe care sa o aleg.
    Daca s-a mai confruntat cineva cu problema asta il rog sa-mi dea solutia potrivita.
    Multumesc.

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune un tuner M si va merge bine... Eu am avut candva un K si dadea erorile alea de nou. Acu am renuntat la toate pentru Vu+ si nu imi pare deloc rau... Nu tu green screen nu nimic
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default sfat

    Quote Originally Posted by crf23 View Post
    Dupa cinci ani de functionare non-stop, DM800-le meu a inceput sa dea semne de oboseala. A inceput sa imi afiseze "tuned failed" cand mut pe canalele HD (mpeg4), pe cele SD fuctioneaza perfect. O ia pana la urma daca astept mai mult timp pe un canal HD sau daca tot schimb intre canale hd. Am verificat cam tot ce se putea verifica (antena, cablu, diseqc-uri, sursa) si am ajuns la concluzia ca e tunerul pe moarte. L-am demontat si e rev. K. Am cautat pe net solutii de reparare si chiar daca am gasit mai multe, nu stiu pe care sa o aleg.
    Daca s-a mai confruntat cineva cu problema asta il rog sa-mi dea solutia potrivita.
    Multumesc.
    pune un tuner revizia M.APOI SA INCERCI SI O SURSA NOUA...la mine dupa ce am schimbat tunerul a crescut consumul...am schimbat sursa cu una de 6A(DE ASTA AM AVUT)si merge super.dupa aceste modificari am semnal cu 20 % mai mult.am mai incercat sI un tuner L3 dar nu a mers.sa imi spui si mie ce solutii de reparatie ai gasit la tunerul rev k si cat costa.din asta am si eu...
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Teritoriu Violet
    Posts
    274
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare

    Am si eu tot un DM 800 HD PVR dar nu merge pe LAN doar WIFI si am Turner M si nu are nici sursa de alimentare originala adica in loc de 3 amperi merg cu 2 amperi pentru ca am zis eu...."Nu imi trebuie mai mult pentru ca nu am sisitem de rotire si merge si asa" Merge si asa numai ca dupa vre-o 15 -20 de minute pe canalale HD am niste oscilati de semnal fantastice de la 20% la semnalul maxim pe care il am 80% dar intr-o viteza ametitoare si bineninteles apar frizurile de rigoare si se blocheaza tot si numai pot vedea nimic si atunci aplic solutia de compromis dau pe un canal SD si merge fara probleme 10 min si apoi trec pe HD si atunci dupa 10 min iara incepe nebunia de semnal si tot asa........dupa anumite consulatati cica ar fi turnerul pe moarte dar eu refuz sa cred asta si am sa schimb alimentarea din 2 in 3 amperi sa vad ce face.......sunt tare curios......de vazut.....
    Vu+ SOLO2;DM 800 HD PVR;DISEQ 16 CENTAURI;H-H DIGITAL

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    undeva de la Sibiu
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am un tuner de dm 800 (cred), procesor bcm4505kqleg unde il pot folosii?

    DM800 HD PVR, DM 800se ?

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru cine este interesat am un tuner rev J nefolosit.
    Detalii in PM.




    Sent from my GT-I9505

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    post dublu.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in ambele modele. Dm800 si DM800se.

  9. #9
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si eu unul nou, revizie G, inca mai are garantie vreo 6 luni, daca vrea cineva.

    In alta ordine de idei, eu am experimentat urmatorul fenomen :

    dm800 cu tuner rev M, cablu intre diseqc si tuner cam 25 metri
    diseqc opticum 8x1

    iarna la friguri mari cand comut de pe un satelit pe altul, imi da tune failed, cu cat e mai frig afara cu atat mai des "primesc" mesajul. Vara, nici urma de aceasta problema, am schimbat si diseqc-ul insa...la fel. pana la urma rezolvarea peste iarna a fost una cutie exterioara, captusita cu burete de 3 cm grosime pe ambele parti.
    yada yada

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    488
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ceva asemanator am avut si eu.Tunerul functiona perfect pe SD dar pe HD nu.Pe placa tunerului e un singur condensator electrolitic.L-am schimbat si merge perfect. Incearca si tu.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default rezolvare pb diseq

    Quote Originally Posted by siZan View Post
    Am si eu unul nou, revizie G, inca mai are garantie vreo 6 luni, daca vrea cineva.

    In alta ordine de idei, eu am experimentat urmatorul fenomen :

    dm800 cu tuner rev M, cablu intre diseqc si tuner cam 25 metri
    diseqc opticum 8x1

    iarna la friguri mari cand comut de pe un satelit pe altul, imi da tune failed, cu cat e mai frig afara cu atat mai des "primesc" mesajul. Vara, nici urma de aceasta problema, am schimbat si diseqc-ul insa...la fel. pana la urma rezolvarea peste iarna a fost una cutie exterioara, captusita cu burete de 3 cm grosime pe ambele parti.
    am avut si eu aceasta problema cu disequl opticum 8x1.si pierdea si mult.am rezolvat schimband disequl cu unul centauri 8x1.ideal ar fi spaun dar nu cred ca sunt 8x1...
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am cumparat tuner rev m nou si dupa aia problema era de la sursa, am schimbat-o cu o sursa de la un dm500s si merge brici.
    o sa cumpar si eu o sursa mai mare ca am si motor hh si nu stiu daca 2A sunt suficienti!
    am vzut ca cineva mai sus avea sursa de 6A, de unde se poate cumpara una?
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default sursa 12v5a

    eu am cumparat tuner rev m nou si dupa aia problema era de la sursa, am schimbat-o cu o sursa de la un dm500s si merge brici.
    o sa cumpar si eu o sursa mai mare ca am si motor hh si nu stiu daca 2A sunt suficienti!
    am vzut ca cineva mai sus avea sursa de 6A, de unde se poate cumpara una?


    http://www.mivarom.ro/catalog/produc...-5000ma-p-5776
    dupa ce pui tuner m creste consumul si trebuie o sursa noua.cu cat are mai multi amperi si un pret mai bun cu atat mai bine .e bine de stiut ca o sursa are 4-5 ani durata de viata daca e tinuta permanent in priza...
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

  14. #14
    Non Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi pentru raspunsuri. Dar, sincer, ma asteptam la raspunsuri mai tehnice din partea voastra... sa cumperi alt tuner sau alt receptor stie oricine. Pana la urma am rezolvat foarte simplu prin cea mai simpla solutie gasita pe un forum strain prin adaugarea unui condensator de 680uF 10V intre pinii 12 si 13 de la demodulator. Eu am pus unul de 1000uV 10V pentru ca pe asta l-am avut. Merge perfect, ca nou.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crf23 View Post
    Mersi pentru raspunsuri. Dar, sincer, ma asteptam la raspunsuri mai tehnice din partea voastra... sa cumperi alt tuner sau alt receptor stie oricine. Pana la urma am rezolvat foarte simplu prin cea mai simpla solutie gasita pe un forum strain prin adaugarea unui condensator de 680uF 10V intre pinii 12 si 13 de la demodulator. Eu am pus unul de 1000uV 10V pentru ca pe asta l-am avut. Merge perfect, ca nou.
    http://i44.tinypic.com/2bnwoz.jpg
    ce ai facut tu acolo e ca si cum ai schimbat un condesator.dar tunerul nu e mai sensibil.nu ai castigat mai mult semnal ca cu unul revizia m.apoi daca iti spun ce piese sa schimbi pe tunerul k, te pricepi?
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top