Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    0
    Posts Thanks / Likes

    Default sunet Dolby Digital Plus pe Astra 19'

    Am observat de vreo 2 sau 3 luni, pe Canal + Accion HD, astra 19 grade, 10818 V 22000, la sunet apare Dolby D+ pe ambele piste audio (engleza si spaniola). Iar de vreo cateva zile apare si la C+XTRA HD, 11436 V 22000, dar numai la pista audio in engleza. Eu am un receptor Openbox S9 HD si sunetul merge doar la optiunea Dolby D. Interesant e ca la C+XTRA HD se vede semnul acela specific pentru Dolby D+ pe bara de afisaj, iar la Canal + Action HD nu se vede. Folosesc doar un cablu simplu HDMI. Am incercat si un cablu HDMI 1.3 dar degeaba. In specificatiile receptorului scrie doar Dolby Digital Audio (AC3). Sa inteleg ca nu stie receptorul Dolby D+ si trebuie schimbat sau mai exista si alta cale de rezolvare ?
    Multumesc anticipat !

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai la ''compatibilitate'' scrie asa :

    - Compatibilitatea cu echipamentul curenta

    Deoarece Dolby Digital Plus conținutul este ușor de convertit ntr-un semnal digital tradițional Dolby, vă sunt asigurate de cele mai bune performanțe echipamentul este capabil, indiferent de cnd l-ați achiziționat. Dacă sistemul dumneavoastră include un decodor Dolby Digital, veți primi n continuare un sunet surround pe 5.1 canale, cu cea mai naltă calitate semnal Dolby Digital posibil.

    Echipament cu Dolby Digital Plus va debloca său set complet de funcții, inclusiv 5.1 și 7.1 canale capacitatea (n funcție de program).

    Tradus cu Google translate de aici - http://www.dolby.com/in/en/consumer/...ital-plus.html

    Practic eu cu Gigablue 800 HD SE nu am prb. ( la sunet imi apare AC3+ ) si am verificat pe cele 2 prg. tv date de tine ca exemple

  3. #3
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by petrisor View Post
    Am observat de vreo 2 sau 3 luni, pe Canal + Accion HD, astra 19 grade, 10818 V 22000, la sunet apare Dolby D+ pe ambele piste audio (engleza si spaniola). Iar de vreo cateva zile apare si la C+XTRA HD, 11436 V 22000, dar numai la pista audio in engleza. Eu am un receptor Openbox S9 HD si sunetul merge doar la optiunea Dolby D. Interesant e ca la C+XTRA HD se vede semnul acela specific pentru Dolby D+ pe bara de afisaj, iar la Canal + Action HD nu se vede. Folosesc doar un cablu simplu HDMI. Am incercat si un cablu HDMI 1.3 dar degeaba. In specificatiile receptorului scrie doar Dolby Digital Audio (AC3). Sa inteleg ca nu stie receptorul Dolby D+ si trebuie schimbat sau mai exista si alta cale de rezolvare ?
    Multumesc anticipat !
    nu sunt singurele canale care transmit in Dolby D+ (si TNTul francez canalele HD au acelasi sistem)
    cablu HDMI 1.3 este pt Dolby Digital Live (au scos astia la Dolby de te ia ameteala la cap)
    normal pt Dolby D+ cablu este HDMI 1.4 dar asta nu-i totul trebuie si receptorul sa cunoasca norma AC3+ si am impresia ca al tau ar putea fii bun mai ales ca are iesirea pt sunet S-PDIF unde cu ajutorul unui cablu (fibra optica sau coax special) poti scoate sunetul Dolby D+ dar acum intrebarea se pune cu ce scula il redai? (adica ce Tv sau ce Home Cinema, sau Ampli si boxe) ca daca vrei sa scoti Dolby Digital + din receptor si sa-l redai cu 2 difuzoare metalice cat oul de gasca care se gasesc in majoritatea TVurilor plate, atunci mai bine te lasi pe gubasa si asculti asa cum poate reda TVul ca-i tot aia.

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    0
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deocamdata nu am nici amplificator, nici home cinema, doar legat direct receptorul la tv. O sa incerc si cu un cablu HDMI 1.4 si cu unul coaxial pentru iesirea S-PDIF. Ma intereseaza sa mearga sunetul doar pe tv deocamdata. Mersi !

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai , cel mai important este ca receptorul de sat. sa poata recunoaste si decoda semnalul in cauza , fiindca tv-ul doar ''preia'' semnalul audio dat de receptor
    Concret , daca receptorul meu nu recunostea/prelucra acest DD+ , imi mai afisa la sunet AC3+ ?
    Iti scriu sigur ca conexiunea dintre receptor dvb-s2 si plasma nu este pe hdmi 1.4 , insa plasma stie/recunoaste DD+
    Automat ca daca nu , numai aveam si sunet la plasma , asa insa............., cel putin eu asa deduc
    Totusi eu cred ca prb. ta sa nu fie din cauza neplatei pt. licenta DD+ , sau mai intalnit astfel de situatii si la firme mult mai mari , sau eventual incearca cu alta imagine
    Vad ca receptorul dvb-s2 al tau are un STi si al meu are Broadcom ca proace , cine stie , o fii si ''chestie'' de implementare a codecurilor pe cele 2 modele de proace

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    0
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Canal + Accion HD a revenit la Dolby D. Fac si astia teste, probabil.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top