Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarország
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default Optibox spider hd


    Ahogy elnézem nagy szükség lenne egy ilyen topicra. Kezdjük a leg elején.
    Igy kell firmwart tenni a beltérire:
    http://ulozto.net/xPiRVft7/optibox-spider-howto-pdf


  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarország
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Én ezt a firmwart ajánlom, nem a legújabb, de működik. Igaz a satshare funkció hiányzik belőle.
    Innen letölthető:
    http://ulozto.net/xGsxpbW4/optibox-s...118-dbn-on-abs

    Ha valami nem jön össze és ASH-t dob ki, akkor sem kell elkeseredni. Össze kell kötni a beltérit a PC-vel egy rs252-es kábellel és a PC-n futtatni kell a következő progit. Ezzel egyszerűen vissza lehet pakolni a megfelelő firmwart:
    http://ulozto.net/xsTkvmwJ/universal-zip

    Remélem tudtam segiteni


  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fantasztikus vagy! Ezer thanksz! Igen az én beltérim egy rossz firmware végett írja ki hogy ash, de érdekes hogy a firmarének a neve optibox spider volt, vagy lehet más verzió. Össze dobom azt a laptopot amin van rs32es csatlakozó, és az itt leírtak alapján megpróbálom újra telepíteni, Azért örülök hogy nem lesz kuka, a satsharingot is kipróbálnám, de majd a másik beltérin ami az enyém lesz, egyébként meglepően gyors a beltéri, bekapcsolás után, nincs töltés semmi, azonnal tettre kész, a youtube meg marhajó rajta, Esténként azon fogok klippeket nézegetni, egyszóval megéri az árát eme beltéri. Biztos akad nála jobb is, de most ő van soron, ha gondoljátok tesztjeimet szívesen leírom ide majd!

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nya! A com1es porton sikeresen végig ment a telepítés köszönet! bár, vannak kérdéseim még, pl ftpén hogyan lehet rá csatlakozni, hogyan lehetne egy teljes cccam szerver megoldást rávarázsolni, valahogy? Van alternatív megoldás tudom, de jó lenne ha ezen pörögne minden.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sziasztok! Adnék egy jó firmwarét, ebbe benne van cccamtól kezdve minden, magyar nyelv okés, cccamot tesztelem most, még nem fagyott le tőle a beltéri,
    mondjuk nemértem hogy miért nincs rá egy linux rendszerü firmware, ilyen erős gépen azért nagyon durva lenne.
    letöltő link az én firmvarémhez, javaslat. ezt rs32es kábelen keresztül kellene feltölteni,
    http://megosztas.org/download/0japba69_optibox.zip használható rejtett menüs kódok. 6666 és 9999.
    ez a két kód működik ennél a firmwarénél.
    rs232ős telepítő prorgam benne van.
    telepítéshez, ki kel kapcsolni a beltérit, áramtalanítva, pcn el kel indítani a programot, majd a connect gombra klikkelni, ha ez meg van, és össze van kötve a gép a pcvel, akkor beltérit bekapcs, és elkezdi telepíteni.
    pendrivról való filmnézés működik, mégcsak megsem akad.
    youtube ok.
    van benne wifi mód, de valamiért nem akar nálam működni. Lehet nem ismerte fel a wifi adapterem? PEdig az windows linux kompatibilis.
    Last edited by Marczilla27; 26th October 2013 at 11:23.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    optibocx spider csatorna szerkesztés leírása.
    http://www.c-linie.com/en/download/H..._Spiderbox.pdf

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Csak a azokat a WI-FI adaptereket ismeri fel, amelyeknek Ralink RT5370 chipjek van.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarország
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Közzé szerettem volna tenni azokat a transzpondereket amikről a kódok jönnek, de sajnos sehol se találom.


  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hm, én is elkezdek keresgélni, na most ebben a műholdas sat sharingban vannak magyar csomag kódok is? Van értelme ki próbálni? Vagy csak külföldi?
    találtam egy nagyon új firmwarét hozzá, ez kijelöli zöld csikkal, a nézhető csatornákat a spiderben.
    http://megosztas.org/download/1eivsu...100_SDS+On.abs teszteltem működik, magyar nyelv nincs csak angol.
    de ebben írják hogy a satsharing 7ere van beállítva és működik.
    Remélem előbb vagy utóbb lesz teljes körü cccam megosztás is a beltérihez. Linux nem megyrá sehogysem?
    Last edited by Marczilla27; 27th October 2013 at 12:17.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarország
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Marczilla27 View Post
    Hm, én is elkezdek keresgélni, na most ebben a műholdas sat sharingban vannak magyar csomag kódok is? Van értelme ki próbálni? Vagy csak külföldi?
    találtam egy nagyon új firmwarét hozzá, ez kijelöli zöld csikkal, a nézhető csatornákat a spiderben.
    http://megosztas.org/download/1eivsu...100_SDS+On.abs teszteltem működik, magyar nyelv nincs csak angol.
    de ebben írják hogy a satsharing 7ere van beállítva és működik.
    Remélem előbb vagy utóbb lesz teljes körü cccam megosztás is a beltérihez. Linux nem megyrá sehogysem?
    Sajnos nem linuxos. Ezen ne lehet változtatni. És igen vannak magyar csatornák is benne.


  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Értem. Nemgond ha nem az, akkor marad a más megoldás, Neked melyik nézendő holdra van állítva a spidered? viszont az új firmware tettszetős azért, kijelöli zölden a nézhető csatornákat, gyorsabbnak tűnik, de a csatorna szerkesztéssel még vannak bajaim.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarország
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Marczilla27 View Post
    Értem. Nemgond ha nem az, akkor marad a más megoldás, Neked melyik nézendő holdra van állítva a spidered? viszont az új firmware tettszetős azért, kijelöli zölden a nézhető csatornákat, gyorsabbnak tűnik, de a csatorna szerkesztéssel még vannak bajaim.
    Én egy olyan firmwart keresek ahol megy mindkét tunner külön külön. Az ujak közül egyikkel sem lehet 2 LNB beállitani. A diseq kapcsolót sem kikerült beállitani ezen a boxon. Mintha kinaiul lenne.


  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hali! próbáld ki az általam adott firmwarét, nekem azzal megy a második tuner is, a dbnt hogy a fenébe lehet aktiválni? a második hold eutelsat 7an van, a nézendő hold a thor-on, dbnt bekapcsoltam és semmi, de viszont az iks működik, webes felületen ki listázza a frekvenciákat szépen, de ennyi,
    Esetleg a dbnhez nem az eutelsat hold kellene? De akkor melyik? Jó lenne tudni a ha jó holdat. Vagy még valamit be kellene állítanom hozzá esetegleg? Akinek ez megy hogy csinálta meg?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarország
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Marczilla27 View Post
    Hali! próbáld ki az általam adott firmwarét, nekem azzal megy a második tuner is, a dbnt hogy a fenébe lehet aktiválni? a második hold eutelsat 7an van, a nézendő hold a thor-on, dbnt bekapcsoltam és semmi, de viszont az iks működik, webes felületen ki listázza a frekvenciákat szépen, de ennyi,
    Esetleg a dbnhez nem az eutelsat hold kellene? De akkor melyik? Jó lenne tudni a ha jó holdat. Vagy még valamit be kellene állítanom hozzá esetegleg? Akinek ez megy hogy csinálta meg?
    Elméletileg semmit. Ha a megfelelő firmware van fent, a dnb a készülék bekapcsolásánál aktiválódik. Találtam egy jó kis oldalt a legjobb firmwarokkal.http://www.netkeysat.net/cat.php?id=225 Kipróbáltam és ezek közül mindegyik működik. Engem csak ez a rohdt menüje készit ki a boxnak. Még egy csatornalistát se sikerült tenni


  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Mindjárt megnézem! Akkor lehet mégsem jó a firmwarém hozzá amivel eddig van rajt? most telepítem rá az oldalon található [COLOR=="#FF0000"]Optibox Spider J130 0502 dbn On.rar [/COLOR]fájlt majd kiderül aztán hogy mi lesz, csak nem e tudom hogy a thor benne van e a dbn satsharingban? Hehe A csatorna listával én is bajlódok, de amint réjöttem szólok és megírom, most nézem ezt az új firmwarét, viszont elvileg meglehet nyitni valahogy a firmware fájlt, ahogy a szerkesztők csinálják, ha ezt tudnánk akkor egy komplett cccamet kellene bele másolni. Na mindjárt kiderül hogy megy e a dbn, tényleg van ennek másik menüje is ahol megézhetem a dbnt?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top