Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default DM800 nu alimenteaza motorul

    salut,

    am o clona DM800 si un motor Optibox 3800.
    Folosesc newnigma 3.2.
    De 2 zile nu mai vrea sa miste motorul, ledurile sunt stinse si nu reactioneaza nici la butoanele hard de pe motor.
    Am schimbat cablul, am legat un motor mai vechi pe care il aveam dar nici acela nu merge.
    Am dedus ca DM800 nu alimenteaza motorul. Am reinstalat imaginea dar nu s-a schimbat nimic.
    Intrebarea mea e: poate fi o problema de soft sau ceva hard a cedat in dream?
    Antena a ramas pe 0.8W si daca leg dreamul direct in lnb funtioneaza fara probleme.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut

    intrebare retorica : sa fie din cauza de '' clona '' receptor ?

    succes

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    raspuns lui "eu1967" la retorica intrebare : nu (ferm). Acuma pe subiect. Seria 3800 sunt cele mai potrivite/noi motoare H-H cu consum minim si se potrivesc de minune cu Dreambox, care au sursa la limita ca putere p/u DM+motor H-H. Hardware nu are ce ceda in DM ( doar poate sa verifici tunerul). Poate fi si probabilitatea f.mare de blocare software motor, ii faci un resset. Incearca eventual cu alta sursa. In ordine personal as incerca : 1) reset-ul la motor 2) alta sursa (de la 3A ) 3) verificare tuner. Bafta
    Last edited by prodi; 24th October 2013 at 14:10.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by prodi View Post
    raspuns lui "eu1967" la retorica intrebare : nu (ferm). Acuma pe subiect. Seria 3800 sunt cele mai potrivite/noi motoare H-H cu consum minim si se potrivesc de minune cu Dreambox, care au sursa la limita ca putere p/u DM+motor H-H. Hardware nu are ce ceda in DM ( doar poate sa verifici tunerul). Poate fi si probabilitatea f.mare de blocare software motor, ii faci un resset. Incearca eventual cu alta sursa. In ordine personal as incerca : 1) reset-ul la motor 2) alta sursa (de la 3A ) 3) verificare tuner. Bafta
    si eu sunt sigur ca nu e problema de clona, o folosesc de prea multa vreme ca sa ma bat de problema asta doar acuma.
    referitor la sugestiile tale:
    1. am incercat reset la motor (cele 2 butoane simultan 10 secunde) dar fara succes.
    2. te referi la sursa de alimentare a boxului?
    3. ar fi ciudat ca tuner-ul sa fie cel cu problema de vreme ce eu vad acum tot ce e pe 0.8W acolo unde a ramas blocata antena.

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intai verifica daca ai activata optiunea usals in meniul receptorului.daca antena a ramas pe 1 west iti functioneaza canalele prin motor sau numai pe direct?daca numai pe direct e clar ca ti s-a stricat motorul
    boy2good

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I'm looking tuner DM800 se
    where I can get it

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe direct merge dar am conectat la box un alt motor care sigur e bun si nici acela nu-l alimenteaza.
    pentru mine e absolut clar ca problema e din box. dar care e problema?

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa resetezi limitele de deplasare (est-vest).

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum verifici ca alimenteaza ori nu alimenteaza motorul ? cu aparatul de masura ? acest alt bun motor ce serie are 2100 ori 3800 ?

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desi ma intereseaza si pe mine acest subiect ca un amic la care eu am facut instalariile care are aceeasi probleme la un DM800 se ( clona sim2.1.0) cu un H-H AMIKO DM3800
    Exclud ca tunerul ar fii de vina deoarece am incercat si cun un TRIPLE TUNER si cu un tuner BCM 4505 si problemele se manifesta la fel.
    Ex, cate odata se comporta parca nu ar fii nici o problema si cate odata imi da tune failed , sau imi arata ca se invarte antena dar nimic, avand acces
    la antena am vazutca ledurile sunt aprinse pe H-H dar antena nu s-a miscat si am incercat daca functioneaza de pe H-H si antena a luato din loc.
    Sunt momente cand ori ce faceam imi dadea tune failed nu invartea antena si nici becurile de pe H-H nu se aprindeau desi am masurat si pe vertical cat si pe orizontal si avea curent pe el. In rest dreamul se comporta foarte Ok.
    Mentionezi ca nici cu tuner BCM 4505 si nici cu TRIPLE TUNER nu reactiona deloc, ce uitasem sa ca zic ca am verificat cablul , lnb, mufele F am pus si un alimentataor de 12v 5A si nimic problema persista.
    Cum scria colegul de mai sus" lukitza " daca o leg pe direct no problem.. Cred ca Dreamu e de vina..
    Curios am incercat cu un EChosmart 791 mai mult de o saptamana si totul era ok.
    AM pus mai multe imagini dar nimic...
    Ceva sugesti de hardware daca se poate, procesor, condesatori, pini etc..
    Multumesc anticipat...

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O mica precizare ce uitasem intre Dream si H-H e vreo 35m,

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    revin cu vesti bune.
    prodi, dau o bere.
    de vina a fost alimentatorul, l-am schimbat cu unul de 3A si a pornit.
    probabil cel vechi era obosit si nu mai scotea amperajul necesar alimentarii antenei cu toate ca scotea suficient incat sa porneasca boxul.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma bucur ca ai reusit si daca suntem la subiect mai adaug. Seria de motoare mai vechi 2100 nu "doresc" nici de cum sa lucreze cu dm800, ori chiar si de o fac, o fac f.si f.prost, cu toate ca cu dm500 si toate "conservele" lucreaza perfect. Toate comentariile gen : "vezi ca seria 2100 merge perfect cu un alt fel de receptor si cu DM800 nu vrea, inseamna ca DM-ul este defect " este total gresita.Explicatia este alta, cei de la DreamMultimedia au inzestrat DM-le cu surse la limita, dm500 cu 2A, iar cele HD cu 3A. Ei, iata ca si acesti 3A sunt insuficienti pentru motoarele vechi din seria 2100, pe cand 3800 merg impecabil. Probabil raspunsul este ca aceste motoare mai noi 3800 ar consuma ceva mai putini amperi.

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si la probleme mea ce zici ce ar fii " prodi " ca am rasucit in toate felurile cum scriam , numai am noroc ca prietenul nu o freaca ca nu e pasionat si o tine mai mult pe 1w dar totusi nici pana acum nu am gasit nici o explicatie..

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai facut un reset la motor?
    boy2good

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top