Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default Setare positioner E2

    Salut!

    M am lovit de urmatoarea problema, care e noua pt mine..

    Antena 2.2, aquator + pozitioner, are trase 4 fire in pozitioner din aquator..

    pozitionerul are setati ~ 10 sateliti de genul, Astra 19,2 - S 17, Hotbird 13e - S 15

    Receiver Vu+dou2, Am incercat sa setez usals, dar nu vrea, logic ca ajunge cablul direct in lnb..

    Din discutii cu diversi am inteles ca trebuie setat diseq 1,2 si la store position se seteaza oridinea din pozitioner.

    Cum am facut eu:

    Astra 19,2
    LNB 1
    store position 017

    in prealabil am mutat antena din pozitioner pe Astra 19.2e

    Acum cum fac sa mute fara pozitioner:

    Ieri nu am stiut, dar azi am aflat ca trebuie sa bag cablul de la lnb intai in pozitiner apoi loop in receiver..
    dar ma tot intrebam cum comunica pozitionerul cu receiverul..
    CORECT?

    O sa mut manual pe 13,2 si memorez pozitia 015.

    CORECT?

    Dupa ce seteze 5-6 sateliti, ar trebui sa comute automat cand schimb posturile?

    Inainte de store position , imi apar coordonatele geografice, trebuiesc puse la fiecare satelit aceleasi sau se lasa default ?

    Merci.

    O sa revin cu o poza..
    Last edited by mark21; 22nd October 2013 at 14:03.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    snagov
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este bine dar mai trebuie sa intri in meniul poziționer setup si acolo ai poziționer stoarge si pui nr care lai pus in turner configuration si dai save sa se salveze si așa la la toți sateliții .


    Sent from my iPhone 5 using Tapatalk hd
    ,Tv Sony 49xd7005,Vu+Ultimo4k,Vu+uno4k,dm 7020si,dm 500s, parabola al 1,8m ,30W-54E,pozitioner strong v50

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai am deja satelitii setati in pozitioner si stiu fiecare satelit ce corespondent are..

    cum am scris Astra 19.2 este S 17 , asa scrie pe pozitioner, si eu am trecut 017
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    snagov
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da dar ca sa memoreze aparatul pozitiile o data cu pozitionerul trebuie săi dai save la poziționer setup, eu am poziționer strong v50 si așa merge la al meu ar trebui sa meargă si la tine


    Sent from my iPhone 5 using Tapatalk hd
    ,Tv Sony 49xd7005,Vu+Ultimo4k,Vu+uno4k,dm 7020si,dm 500s, parabola al 1,8m ,30W-54E,pozitioner strong v50

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    M-ar interesa si pe mine ceva info in privinta asta. Scuzati ignoranta.
    Am comandat si eu un positioner diseqc SatHawk Gbox V3000. Am DM800se, antena 1,80 cu actuator. Actuatorul nu are intrare de lnb, are doar firele de motor. Inteleg ca coaxul merge de la lnb la acest diseqc positioner, si mai departe alt coax de la positioner la dm800se. In cazul asta, pentru a folosi disecq, trebuie sa memorez intai pozitiile de satelit manual (adica cum am facut cu actualul positioner "analog" sau "clasic", adica ne-diseqc) si abia pe urma diseqc muta automat, sau cum?
    Banuiesc ca nu pot folosi USALS cu asa ceva? USALS este numai pentru acele motoare h-h? Repet, nu am h-h, am actuator, care isi ia power din positioner prin acel cablu 4-filar si nu are informatie din lnb. Manualul de instructiuni al positionerului nu pomeneste nimic de USALS (zice doar ca poate fi folosit atat ca diseqc 1.2 posioner cat si ca standalone positioner si sustine atat h-h cat si actuator), dar stiu ca DM suporta USALS. Si cica o data introduse coordonatele geografice, USALS ar stii sa calculeze automat pozitiile. E valabil asta si la actuatoarele clasice sau numai la motoarele care primesc info prin lnb? Mai precis, cum draq stie USALS cate ture de motor sa trimita la actuator?
    Daca cu USALS nu merge, sigur merge cu diseqc 1.2 asa cum vrajesc aia in manual?
    Mark21, poate intre timp ai aflat mai multe si imi poti da ceva info te rog? Peste tot pe unde am intrebat, se pare ca toata lumea are motor h-h.
    Inca o data, scuze de ignoranta, dar imi vine scula si mi-e frica ca am comandat-o degeaba
    Merci
    See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,272
    Posts Thanks / Likes

    Default Setare positioner E2

    Simplu. Cablul coaxial de la LNB intra in pozitioner si din pozitioner in receptor. Pozitionerul face toată treaba cu diseq si usals


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de raspuns, mersteru.
    Asta am inteles, dar e valabil si pentru actuatoare liniare (adica nu rotoare h-h)? Cum stie usals cate ture de motor trebuie sa trimita ca sa mute de pe 1w, sa zicem, pe 28e? Ca am inteles ca positionerul disecq nu face altceva decat sa traduca informatia digitala din receiver in impulsuri pe care positionerul le trimite la motor. Trebuie sa salvez eu toti satelitii in pozitioner intai?
    See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,272
    Posts Thanks / Likes

    Default Setare positioner E2

    De la pozitioner la motor vin 4 fire , 2 sunt pentru alimentarea motorului si 2 pentru senzorul care citește rotatiile motorului si le trimite in impulsuri.


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma dau batut
    Stiu si eu ce fac cele 4 fire, le folosesc de ani de zile la positionerul meu "analogic", sunt incepator doar la Diseqc. Intrebarea mea era: de unde stie USALS sa mute pe un satelit care nu e memorat? Cand a fost memorat, stie ca de colo pana colo trebuie sa faca 52 de ture (de exeplu), pentru ca a fost acolo deja si sunt numarate. Dar daca nu a fost acolo, chiar si avand coordonatele mele geografice, cum stie? De unde stie cum am montat eu motorul (distanta dintre capatul motorului si centrul antenei, de ex.) si cat de departe se duce antena mea la 52 ture de motor? De aia intreb: nu cumva trebuie memorate pozitiile intai si abia pe urma pus pe USALS?
    Intreb pentru ca deocamdata, cu cati am vorbit pe net, dupa gramezi de chaturi, mi-au raspuns: "ah, tu ai actuator liniar, nu motor diseqc". Se pare ca toata lumea are din acele rotoare h to h care se si alimenteaza si primesc si data printr-un singur cablu coax. Repet, am actuator liniar, care nu are altceva decat cele 4 fire, alimentare + reed sensor, pe care vreau sa il actionez cu un positioner Diseqc, care positioner primeste data dintr-un DM800se, care DM800se suporta USALS. Pot folosi USALS cu motorul meu sau nu?
    Nu cumva USALS asta merge numai cu motoare care primesc data prin Lnb si "miros" oarecum satelitii si se opresc acolo unde ii gasesc?
    Fck, mi-a venit aparatul si nu stiu ce sa fac cu el
    Nu ma asteptam sa imi raspunda Satenicu sau alt guru , dar speram ca cei care v-ati lovit de asa ceva sa imi dati o idee. Mark21, stii (ai aflat intre timp) ceva despre despre asta plz? Sa imi iau gandul de la USALS si sa folosesc doar diseqc?
    baFTA
    See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK ,

    pentru a putea folosi obtiunea usals la o antena cu actuator .. poti face acest lucru cu un pozitioner care stie diseq ! problema e ca antena trebuie reglata bine pe acest mod adica ,instalatorul care ti-a reglat antena .. trebuie sa o puna perfect pe orbita de sateliti,suportul la boloboc... astfel incat coordonatele tale geografice bagate in usals sa coicida cu reglajul antenei ! am vazut antene care aveau semnal bun pe modul diseq 1.2 dar cand comutai pe usals si puneai coordonatele ... era catastrofa nu se oprea pe satelit .. ori inainte ori dupa !

    diferenta intre o montura hh si un actuator cu pozitioner diseq e ca partea de comutare diseq ,,, implicit usals ,,, se afla in cutia posizionerului la antena cu actuator iar la montura hh se afla in montura !

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci mult, Valentin.
    Da, "catargul" (tzeava de 10 cm diametru) e perfect vertical, pus la nivela, intepenit de nu se poate darama decat o data cu casa, iar montura polara e reglata de profestionist, cu analizor de spectru si toate cele. Iau "arcul" perfect de la 45e la 45w (as merge si mai departe dar nu prea am ce vedea dincolo de Turksat sau de Panamsat ). Deci nu asta ar fi problema, folosesc antena asta de multi ani, decat ca am avut pozitioner "analogic" iar acum ma lovesc pentru prima oara de Diseqc.
    Si da, positionerul este Diseqc 1.2, de aia l-am cumparat, dar nu pomeneste nimik de usals. Sa inteleg ca instuctiunile usals din dreambox combinate cu diseqc din positioner ma pot face sa obtin rezultatul dorit? Adica sa nu ma mai apuc sa caut satelitii manual pentru a-i baga in memorie? M-as mira sa fie atat de simplu
    Merci inca o data.
    See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu trebuie sa cauti nici un satelit sa memorezi .. bagi coordonatele de la orasul tau si acolo unde ai obtiunea "use usals for this sat " trebuie selectat " yes"... in mod normal antena trebuie sa se duca singura pe satelit ,daca faci asta la fecare satelit in parte

    ps
    la toti satelitii sa ai lnb1 pus

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Doamne ajuta, m-am speriat ca l-am cumparat si m-am agitat degeaba
    Merci din nou, Valentin.
    As putea sa te PM-uiesc?
    See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu folosesc usals, am memorate pozitiile in pozitioner si in dm am salvat pozitia unde e satelitul.
    Am pus in joaca pe 13 est sa folosesc usals, dar nu se muta... desi am pus coordonatele corect.

    Trebuie pusi toti satelitii cu usals ?

    Cred ca da, ca altfel de unde sa stie sa se orienteze cat sa se mute ?

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta ma intreb si eu, in cazul actuatoarelor liniare, dar se pare ca nu gasesc un raspuns.
    See my gorgeous spread pussy here: http://users.telenet.be/jerkoffsky/pussy.jpg

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top