Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Receiver Humax IV (Digi) eroara dupa eroare

    A venit si clipa cand receiverul Humax IV (avand vreo 4 ani vechime) sa o ia razna, dupa ce fetita ia turnat cateva picaturi de lapte in interiorul receiverului in stand-by pe unul din circuitele integrate din placa de baza.

    L-am desfacut, sters, si lasat sa se usuce vreo 5 ore. Ansamblat, pornit si functionat vreo 30 de minute aproximativ.

    Apoi:

    lipsa semnal

    cardul nu este introdus

    cardul este introdus cu fata in jos

    cardul nu este introdus

    cardul este introdus cu fata in jos

    ...

    am scos cardul l-am sters frumos, l-am curatat rapid cu detox (un dezinfectant usor), l-am introdus in cam-ul receiverului, degeaba.

    in afara de operatia finala, de scoatere a RSA si BK din receiver mai are rost sa ma necajesc cu el?

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa inteleg ca nu se mai poate face nimic fara operatii pe sistem?

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trimite-l in tara la reparat , cred ca e cel mai bine ... sau cumpara altul second si trimite cartela pentru imperechere daca titularul abonamentului e acasa .

    Alte sanse , din cate stiu ca sa scoti alea din el trebuie sa fie cat de cat functional ... o idee ar fi sa iei altul la fel , si sa schimbi chipul ID de pe o placa pe alta .. cu infrarosu sau ceva ...
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aparatul este functional, in idea ca porneste, pot viziona programele libere (gen SperantaTV), am acess la meniul lui, pot face factory restore, doar ca nu recunoaste cardul introdus in cititor ca fiind introdus corect, pentru ca atunci cand il retrag putin imi spune ca sa introduc cardul smart.


    cu trimisul in tara la reparat dureaza minim 1 luna de zile eventual (dus-reparat-intors) iar de cumparat aparate noi nu au, iar vechituri nu merita sa cumpar.

    mai este varianta camul Neagra imperecheat cu actualul card si pus intr-un alt aparat. se ofera cineva sa ma ajute?

    sau

    operatie pe sistem si problema rezolvata partial (daca operatia reuseste, altfel pacientul este mort).

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai o luna fara tv romanesc nu-i chiar asa de rau ... as mai umbla la cititorul de card , pini .. nu stiu ..

    Din cate stiu cartela trebuie sa fie functionala pe receptor ca sa poti scoate din el ... de Cam Nagra .. greu tare ... dar pune un anunt pe shop ca arunci vreo 200 si o sa ai 10 reply-uri ... a , si ca scoti din el tot trebuie trimis .. ca nu-l face nimeni prin internet ... doar sa-l faci tu ..
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca dupa 9 si jumatate de DigiTV iumi voi lua adio de la acest provider.

    Motivele:

    - lipsa receptoarelor noi in cazul defectelor / unui nou abonament
    - lipsa programelor HD pe satelit in special DigiSport 1/2/3

    Au fost ok pana acum2-3 ani dar cum investitiile au mers in alte directii, lipsa receptoarelor si a programele HD pe satelit au pus un punct final acestei afaceri in ce ma priveste. Voi returna cartela la RCS-RDS iar receiverul se va aduna la colectia deja avuta.

    Am deja achizitionata o cartela FocusSat pe un receiver VU+Duo ce va inlocui DigiTV si ma indrept foarte probabil la un pachet de servicii UPC (Ireland) pentru restul programelor ( http://www.upc.ie/deals/tvbroadbandphone/ )

  7. #7

    Default

    Te-ai interesat cum e cu CAM-urile de la Digi si receptoarele pentru satelit? Posibil ca asta sa fie varianta cea mai buna pentru cei aflati in situatia ta. Mai mult ca sigur ca trebuie alta cartela decat au dat abonatilor de la cablu, dar CAM-ul in sine poate merge si cu cartelele de satelit (daca vor ei sa-l imperecheze, evident).

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dintre programele vizionate oricum pe DigiTV erau in principal Digi24, DigiSport 1/2/3 cand era fotbal din Ro sau Anglia, in rest mai rar altceva. O vreme ma pasiona feedurile de sport, dar cum nu mi-am cumparat o antena mai mare am renuntat la proiect.

    Cumpararea unui cam Nagra si imperecherea cartelei pe care o am, ar costa destul de mult pentru 3-4 programe pe care le urmaresc. Pe langa asta ai nevoie de prieteni care sa te ajute. IN plus am la dispozitie si alte variante (Freesat, FocusSat, UPC Ireland).

  9. #9

    Default

    NU mai, au inceput astia de la Digi sa dea CAM oficial, costa 100 de lei cu tot cu cartela. Singura dilema in cazul tau e in ce masura accepta astia de la RDS sa imperecheze cu CAM-ul o cartela de Digi satelit (aici s-au dat deocamdata doar pentru cablu rezidential)

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu exista cam satelit pt abonatul de rand , daca intrebi asa ceva la casierie probabil o sa fii dat afara ...

    Rezolvarea sta in cartela Focus , dai la schimb , si vezi si alea Digi care le vrei .. simplu ..
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  11. #11

    Default

    Asa era si pentru abonatul de la cablu in urma cu vreo 2 luni Ce zic eu e ca, avand in vedere recenta schimbare a politcii legate de CAM-urile pentru cablu, nu strica sa faca omul o intrebare. Mai mult decat ca o sa zica aia "Nu" ce i se poate intampla?

  12. #12
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariust5 View Post
    daca intrebi asa ceva la casierie probabil o sa fii dat afara ...
    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Mai mult decat ca o sa zica aia "Nu" ce i se poate intampla?
    Nu intelegi ca ii este teama sa nu si-o ia de la angajati!

    Nu inteleg de ce tot se alimenteaza astfel de posturi. Treaba e simpla. Il trimite in tara, se repara sau se schimba si il primeste inapoi. Dupa ce omu' recunoaste ca a turnat lapte in el vrea sa ii fie teleportat un alt aparat pana acolo ba chiar asteapta si scuze pentru intarziere.

    Acu ca s-a stricat nu mai e bun nici aparatul, care a mers de altfel 4 ani si nici firma. Reziliezi frumos contractul si te adresezi providerului care iti satisface cel mai bine nevoile. Haideti sa fim obiectivi!

    Legat de cam-uri momentan nu se aude nimic oficial pentru satelit.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mr Velciu,

    NU am cerut sa fie teleportat un alt aparat nici vechi si nici nou. Am intrebat daca in asemenea cazuri de eroare de mai poate face ceva local sau in tara. Nu este tot una sa ii dau un Humax IV (destul de ingrijit dealtfel) si sa primesc un Hyundai vechi si cu praf inauntru, etc. Aparatul este proprietatea mea personala. Doar cartela apartine RCS-RDS.

    Nu imi este teama de angajati firmei, chiar cunosc pe cineva local din interior la serviciul tehnic. Nu astept scuze de la nimeni pentru eventualele neplaceri cauzate ca atare. Ma intrebam daca merita sa mai incerc ceva sau intrerup contractul.

    Firma a lasat de dorit pentru clientii DigiTV pe satelit in ultima perioada (codarea/blocarea receiverelor fara acordul proprietarului - update de soft, calitatea serviciilor nu s-a imbunatatit, programele HD sunt absente pe satelit, bombele au explodat cu mare fasuri, si in plus nu urmaresc prea multe in ultima vreme). Totusi pentru ca aparatul a functionat am acceptat conditiile actuale in speranta ca vor veni zile mai bune. Am avut contract neintrerupt de 9 ani si jumatate, desi as fi putut opta si pentru alte metode de receptie, insa am considerat ca imi pot permite luxul de plati abonamentul.

    Stiu ca unii de pe forum au reusit cu relatii sus puse sa achizitioneze camuri si sa le fie imperecheate cartele pentru a putea viziona independent de un receiver. Ar fi fost o varianta. Nu singura, dar una care m-ar fi tentat. A doua ar fi fost operatia pe receiver si mutarea catelei in VU+Duo.

    Deciziile mele (sau indeciziile) au stat la baza ca am alte optiuni mai bune momentan, chiar daca pierd 4-5 programe care apartin DigiTV. Pe de alta parte am vazut ca s-ar putea pierde drepturile de transmisie la fotbal si atunci pa.pa.

    Am fost obiectiv, nu am cersit nimic nimanui (pe gratis) ci am dorit opinia altor useri care au trecut prin experiente similare. Multumesc celor care si-au adus aportul indiferent de comentariul facut.

    Se poate inchide acest topic.

  14. #14
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are rost sa intram in polemica. Contactul cu lichidele nu este un defect comun motiv pentru care e greu sa te poata ajuta cineva fara intrrventie directa pe aparat. E foarte probabil ca nici personalul din service sa nu aiba competente pe acest tip de defect, motiv pentru care se va trece la schimbarea decodorului (ma gandesc ca daca l-ai uscat imediat nu mai prezinta urme de lichide).
    De cele mai multe ori se inlocuieste aparatul cu acelasi model. Din experienta iti spun ca sunt foarte putine aparate humax care arata jalnic si oricum sansele sa ajunga la tine un astfel de decodor sunt aproape nule daca te prezinti in service cu un aparat care arata impecabil.
    Nu ai nimic de pierdut. Lasa prejudecatile si trimite aparatul in service. Sa stii ca s-au schimbat multe in atitudinea fata de client si orice reclamatie se trateaza punctual si obiectiv. Nu mai vorbesc de faptul ca stii pe cineva de la tehnic... Foloseste in ultima instanta acest avantaj.
    Numai bine.

  15. #15

    Default

    Inainte de orice altceva eu unul as incerca sa curat bine placa folosind alcool izopropilic. Sa nu fie cine stie ce componenta in scurt din cauza de lapte prajit Pe vremuri am readus asa la viata un aparat foto digital (gen sapuniera) cu care cazusem intr-un rau.

    Pe urma, daca nu si nu, ramane de luat decizia comerciala, ca sa zic asa

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top