Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarorszg
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default Beltrik s szoftvereik javitsa.


    Pr nap alatt szinte teljesen tnkrement a DM enternet portja. Mi lehet ennek az oka. Mr szinte egyltaln nem tudok pc-ről rcsatlakozni.


  2. #2
    professional Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hungary
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default ethernet

    Szia, mi a hibajelensg? Nem rzkel hlzatot az ethernet porton? Villognak a ledek? A menben a hlzati rsz bellitsnl autmatra / dinamikusra van llitva amit lehet? Ha gy jrainditod a hlzati rszt, akkor sem ltja a hlzatot?

    Router-ről ltod magt az eszkzt?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarorszg
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bad.boy View Post
    Szia, mi a hibajelensg? Nem rzkel hlzatot az ethernet porton? Villognak a ledek? A menben a hlzati rsz bellitsnl autmatra / dinamikusra van llitva amit lehet? Ha gy jrainditod a hlzati rszt, akkor sem ltja a hlzatot?

    Router-ről ltod magt az eszkzt?
    Ha a routeren kerszetl meg teljesen halott, nha megvillan benne a zld led de annyi. Pc fel se ismeri az ip cimet. A direkt a net modemből csatlakozik, akkor folyamatosa g a zld led benne, de ha total commanderrel prblok r csatlakozni, a felhasznlnevet s a jelszt mg be tudom irni, de utna minden lefagy. Mr mindent megprbltam, tbb imaget is cserltem rajta, de semmi vltozs.


  4. #4
    professional Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hungary
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A box menjben a hlzati bellitsoknl az IP cim-et fix-en adtad meg vagy dinamikusra van llitva, hogy a router ossza ki a box-nak?

    Ha itt fix IP cim van bellitva, az is okozhatja hogy nem elrhető a hlzatrl, de lehet hardware hiba is amire gyanakodtl első krben.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ez a problma hardver hiba, n idig 3 darab DM 500-asnak tudtam megoldani az Ethernet port problmjt, nem csatlakoztak a porton semmilyen eszkzhz, a ledek nem gyltak fel a csatlakoztatssal. 3 darab 1N4148-as didt sorban ktttem, egyik vgt a testre forrasztottam s a msikat, az Ethernet port 4-es vagy az 5-s lbra, ezzel a megoldssal hnapok ta tkletesen műkdnek. gy megoldottam a poblmt a hlzati chip cserje nlkl.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nagy-Magyarorszg
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antalrtv View Post
    Ez a problma hardver hiba, n idig 3 darab DM 500-asnak tudtam megoldani az Ethernet port problmjt, nem csatlakoztak a porton semmilyen eszkzhz, a ledek nem gyltak fel a csatlakoztatssal. 3 darab 1N4148-as didt sorban ktttem, egyik vgt a testre forrasztottam s a msikat, az Ethernet port 4-es vagy az 5-s lbra, ezzel a megoldssal hnapok ta tkletesen műkdnek. gy megoldottam a poblmt a hlzati chip cserje nlkl.
    Erről a megoldsrl mr n is hallottam. Tudnl adni valami kiindulpontot, egy kpet vagy egy videt ehhez a művelethez? Előre is kszi.


  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MCsaba View Post
    Erről a megoldsrl mr n is hallottam. Tudnl adni valami kiindulpontot, egy kpet vagy egy videt ehhez a művelethez? Előre is kszi.

    n erre a megoldsra magamtl jttem r, nem olvastam ehhez hasonl inft, annyit igen, hogy a Ethernet chip-et cserlni kell ilyen esetben, de azt amatőr szinten elg nehz megoldani. Erről nem ksztettem videt sem kapcsolsi rajzot, mert nagyon egyszerű ez a megolds. Amikor LAN porton csatlakozst csinlunk egy msik eszkzzel s nem gyl fel a beltri alaplapjn egy led sem, akkor voltmrővel rmrhetnk a beltrinek az alaplapjn, azokon a pontokon ahol fel van forrasztva a LAN port, ott a 2-es 3-as lbnl, ha nagyobb a feszltsg, mint 1,5 volt, akkor nem csatlakozik semmilyen eszkzhz. Ha hibs a chip, akkor itt kb. 2,3 voltot lehet mrni. Ha ezt a feszltsget le cskkentjk 1,5 voltra, akkor az alaplapon kezdnek villogni a ledek s mris kezd kommuniklni a porton. Ezrt forrasztottam a hrom darab didt az egyik vgt akr a 2-es, akr a 3-as lbra s a testre. Előszr egy olyan prbt kell csinlni, hogy amikor a LAN porton csatlakoztatva van a box egy eszkzzel (router, szmtgp, msik box) akr egy csavarhzval letestelni a 2-es vagy a 3-as lbt a LAN dugasznak az alaplapon a fm burkolathoz mert az test, 2-3 msodpercre, ilyenkor az alaplapon kezdnek felgylni a ledek, s akkor mr a kommuniklni kezd a box. Addig kommunikl, ameddig nem bontdik a kapcsolat, vagy nem kapcsoljuk ki a boxot. Azrt ptettem be 3 didt, hogy minden LAN csatlakozsnl ne kelljen egy rvid időre letestelnem az emltett lbbl valamelyiket. Mivel 2,4 voltnl kisebb feszltsgű zenner didt nem talltam, ezrt ktttem sorba 3 darab 1N4148-as didt, az and felőli vgt az egyik SMD ellenllshoz, amelyik a LAN portra kapcsoldik pl. a 2-es lbhoz, a katdot meg a testre . Az előző rsomba tvedtem, nem a 4-es, 5-s lba a LAN portnak amellyel kellene foglalkozni. Lehet, hogy mindenki szmra nem tudtam elg rthetően lerni, de remlem, hogy valakin tudtam segteni, s kvncsi is lennk r.

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Na ez j nekem ... kszi az inft n is utnna nzek
    Van itt is egy pr dgltt box ...

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Esetleg olyan problmval nem tallkoztatok, hogy csak egyes csatornkat lehet nzni a DM500-al ?
    Vannak csatik amik problma nlkl mennek, de msok meg szaggatnak, mintha az antenna nem volna j belltva.
    Mr mindent prbltam ... antenna csere, fejjel egytt, kbel csere stb., vgl rjttem, mivel a msik DM500 problma nlkl megy ...
    ezrt a beltriben a hiba ... a TUNER mehetett el ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top