Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default satfinder dvb s2

    am gasit un satfinder cu ecran lcd 3,5.ce inseamna acest lucru ,, it is testing signal and quality of dvb-s2 signal, but it couldn't lock the signal of dvb-s2.''

  2. #2
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lighean View Post
    am gasit un satfinder cu ecran lcd 3,5.ce inseamna acest lucru ,, it is testing signal and quality of dvb-s2 signal, but it couldn't lock the signal of dvb-s2.''
    Pai ca sa-ti explic trebuie sa-ti aduci aminte cam cum este pe la Dreamboxuri, in momentul in care au suficient semnal dar mai ales calitate a acestuia pe o frecventa anumita a unui satelit atunci exista o functiune de BLOCARE a semnalului adica din oficiu se bifeaza o casuta Lock Signal si cele doua linii verzi de Putere si Calitate raman ancorate, permitandu-ti apoi sa faci un sccan pe acel satelit sau frecventa.
    La acest SatFinder nu are aceasta functiune de Blocare a semnalului, iar la cele care o au odata cu blocarea semnalului se aude si un bip sonor.
    (scuze pt explicatia asta mai empirica)

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    Pai ca sa-ti explic trebuie sa-ti aduci aminte cam cum este pe la Dreamboxuri, in momentul in care au suficient semnal dar mai ales calitate a acestuia pe o frecventa anumita a unui satelit atunci exista o functiune de BLOCARE a semnalului adica din oficiu se bifeaza o casuta Lock Signal si cele doua linii verzi de Putere si Calitate raman ancorate, permitandu-ti apoi sa faci un sccan pe acel satelit sau frecventa.
    La acest SatFinder nu are aceasta functiune de Blocare a semnalului, iar la cele care o au odata cu blocarea semnalului se aude si un bip sonor.
    (scuze pt explicatia asta mai empirica)
    multumesc.deci pot vedea doar semnalul pe aceea frecventa,nu si pot scana si memora respectivele canale fta hd

  4. #4
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lighean View Post
    multumesc.deci pot vedea doar semnalul pe aceea frecventa,nu si pot scana si memora respectivele canale fta hd
    daca ne-ai spune si tipul aparatului am putea eventual stii mai multe despre functiunile lui... ca asa sunt doar presupuneri, care nu intotdeuna sunt si cele exacte.

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Features:
    DVB-S/S2 and ABS-S signal measurement
    3.5 inch TFT LCD screen
    Built-in speaker, signal lock sound alarm
    Display of signal strength in percent and as bar
    Automatic Channel Search TV + Radio
    Reception and play of standard definition DVB-S MPEG-2 TV programs
    AV in/out function
    Firmware update via RS232 interface
    Support multi-languages
    LNB powering OFF/13V/18V, auto shutdown for LNB short-circuit
    Support DiSEqc 1.0,1.1
    12.6V power adapter, 4 hours continuous operation when fully charge

  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sub 2000 Mbps nu merge, deci SR-urile mici nu le vede...

    In rest, e la fel de util ca un satfinder de 20 ron.

  7. #7
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este suficient de bun pt reglaje si nu vad unde-i fraza aia la care faceai referinta mai sus, pt ca din specificatiile astea reiese ca are "Signal lock" cu bip sonor (asa cum banuiam si am scris mai sus), se pot scana programele Tv si radio, ai tot ce-ti trebuie sa poti regla o antena corect.
    bun, acum nu-l putem compara cu o scula profesionala dar nici nu putem spune ca-l putem asemana cu un satfinder ordinar de 20 ron care-ti tziuie prin urechi cand rotesti antena, dar de fapt nu stii niciodata pe ce satelit esti si nici nu ai ce-ti trebuie pt reglajele fine.
    parerea mea este ca la acest gen de aparat la inceput trebuie sa-i bagi in memorie cate un canal de pe o frecv H si unul de pe una V de pe satelitii uzuali pe care crezi ca-i vei folosii pt reglaje, pt a putea controla in totdeuna rezultatul reglajului facut cu satfinderul. de exemplu (asa ca sa intelegi) dupa ce prinzi ASTRA cu semnal maxim pe o frecv a ZDF scanezi aceasta frecv. si bagi in memorie numai ZDF, restul le stergi si atunci cand ai nevoie de reglat Astra, dupa ce l-ai prins cu satfinderul te duci si verifici ca deschide corect ZDF si nu altceva, pt ca frecv. asemanatoare (aceleasi valori sau valori f apropiate) pot fii gasite pe mai multi sateliti, de multe ori f apropiati si atunci poti lua plasa cu reglajele crezand ca esti pe un satelit cand in fond esti pe celalalt. bine ar fii chiar sa modifici si numele ZDF (ex.) si sa-l numesti Astra 19.2 H ca atunci cand ai 15 sateliti sa stii ce posturi sunt pt unul sau altul sa nu fii obligat sa retii toate canalele din memorie in functie de sateliti.

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma interesa pt dvb s2.fraza aceea am primit o cand am intrebat daca pot regla dvb s2.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauta altceva , macar un Satlink care poate memora DVB-S2 .
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Burkina Faso
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un satfinder bunicel , cat costa ?am avut unul luat de la tehnic b am dat pe el vreo 250 de roni , a mers vreo 2-3 luni si atunci cu probleme ca acuma sa nu mai afiseze nimic pe display nici alimentat din receptor nici separat cu acele magice baterii. Modelul in cauza e acesta http://www.tehnicb.ro/aparatemasura/sf500.htm , a nu se intelege ca fac reclama doar prezint modelul incriminat . Ma intereseaza ca scria cineva mai sus ca ajung si la 20 de lei ?

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai du-l inapoi , ca trebuie sa ai 12 luni garantie si ia altul de aici http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-Digit...item19e325faab .. cu 50 de ron
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  12. #12
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LordKlaus,
    Eu scriam, am un satfinder de 20 ron, e adevart nu are afisaj digital, dar face treaba la fel.
    Ceva asemanator, nu am gasit pe net:
    http://www.teledigital.ro/web/guest/...elit_Satfinder

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LordKlaus View Post
    un satfinder bunicel , cat costa ?am avut unul luat de la tehnic b am dat pe el vreo 250 de roni , a mers vreo 2-3 luni si atunci cu probleme ca acuma sa nu mai afiseze nimic pe display nici alimentat din receptor nici separat cu acele magice baterii. Modelul in cauza e acesta http://www.tehnicb.ro/aparatemasura/sf500.htm , a nu se intelege ca fac reclama doar prezint modelul incriminat . Ma intereseaza ca scria cineva mai sus ca ajung si la 20 de lei ?
    le stiu,bune ca performanta,slabe calitativ,nu sunt fiabile.eu am din asta si sunt multumit.Vroiam ceva pina n 150 euro sa stie si dvb s2,ca nu am reusit cu cel vechi sa reglez un orange.

  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    LordKlaus,
    Eu scriam, am un satfinder de 20 ron, e adevart nu are afisaj digital, dar face treaba la fel.
    Ceva asemanator, nu am gasit pe net:
    http://www.teledigital.ro/web/guest/...elit_Satfinder
    face treaba din parti la fel.asa si cu un receptor reglezi.e vorba de timp si calitate a reglajului.

  15. #15
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    LordKlaus,
    Eu scriam, am un satfinder de 20 ron, e adevart nu are afisaj digital, dar face treaba la fel.
    Ceva asemanator, nu am gasit pe net:
    http://www.teledigital.ro/web/guest/...elit_Satfinder



 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top